December

Deep

Wat een week.. Maandagochtend ontvingen we bericht over het overlijden van mijn college Deepak. Hij werkte al bij e-Vision toen ik daar in 2001 (waar blijft de tijd!) kwam werken. Met nog een aantal collega's werkten we gemiddeld al ongeveer 16 jaar samen. Een unicum in deze tijden en zeker in onze industrie.

Lees verder

Gemeentemuseum

Zou gisteren naar Haagse Chic Steltman in het Gemeentemuseum in Den Haag met een medecursist van de cursus edelsmeden. Maar bij ons treffen bleek dat er geen treinen reden. De bussen stonden klaar, maar met het naderende slechte weer leek ons dat geen goed idee. Na enig dubben naar RMO gelopen voor tentoonstelling over Nineveh. Ook erg de moeite waard. Bovendien bij de vaste collectie nog relevant stuk over Fibula's, mét een video van iemand die iets aan het emailleren is. Was het toch nog thematisch verantwoord.

In Volkenkunde start volgende week overigens een tentoonstelling over Sieraden en ook het zilvermuseum in Schoonhoven is nog een leuke bestemming. Het houdt ons nog wel even zoet, tot in maart de vervolgcursus begint althans.

Sólstafir

Ik zag Sólstafir al eerder, in Baroeg in het voorprogramma van Long Distance Calling. Maar ik ben ze eigenlijk pas later gaan waarderen. Gisteravond stonden ze onder de noemer 'Baroeg on tour' in de Rotterdamse Maassilo. Voorprogramma Árstíðir gemist, wel op tijd voor Myrkur.

Theater in de vorm van de Deens/Amerikaanse zangeres, geflankeerd door stoïcijnse muzikanten. Leuk om eens mee te maken, maar ik ben niet echt overtuigd. Sólstafir deed dat gelukkig wel! De IJslandse band speelde een fijne mix van ouder werk en nummers van de laatste 'Berdreyminn'. Genieten!

Zie ook metal-exposure.com

Lees verder

Last Jedi

En toen was het alweer bijna Kerst. Ik heb sinds donderdag lekker vakantie. Ben vrijdag gezellig een dagje naar Haarlem geweest met ons mam, 's avonds eindelijk naar Star Wars: The Last Jedi (in 3D) met Tjerk en ons vader. Deze stond al een tijdje in de planning, het wordt onderhand onze vast decembertraditie. De meeste critici zijn enthousiast, maar er zijn wat fans nogal teleurgesteld. Doet er niet toe, ik heb me prima vermaakt!

Lees verder

Londen Eye

Met de Thalys naar Brussel en vervolgens met de Eurostar door de tunnel naar Londen afgereisd. Blijft vreemd, het verlaten van Fort Europa met al het prikkeldraad bij Calais. De reis zelf verliep gelukkig voorspoedig. Bij aankomst op St Pancras direct een Oystercard gekocht en opgeladen voor gebruik in het openbaar vervoer.

Lees verder

Tower & Camden market

Vandaag naar de indrukwekkende Tower, ook hiervoor hadden we de kaartjes al thuis online geregeld. Scheelt weer wachten. Het plan was om ook de kroonjuwelen te bekijken. Echter, daar aangekomen bleek er zo'n ontzettend lange rij te staan dat we die maar even hebben overgeslagen.

Lees verder

Big Bus

Om de voeten wat te sparen, vandaag gekozen voor een toeristenbus. Er zijn 3 maatschappijen in de stad actief, we kiezen vrij willekeurig voor de Big Bus. Ingestapt vlakbij Queens way, we pakken de lijn richting de rivier. Bij het ticket zit namelijk ook een boottocht over de Thames inbegrepen, en we zijn toeristen, dus dan doe je zulks.

Lees verder

Wallace

Onze laatste dag alweer, we moeten vandaag om 5 uur de trein naar Brussel hebben. We nemen de tube naar St Pancras om onze bagage in een kluisje te doen. Daarna terug richting Oxford Street, daarachter bevindt zich The Wallace Collection. Een gratis museum, niet al te groot, met een fijne collectie met oa een aantal Nederlandse meesters.

Lees verder