Geschreven

Webmentions

Onlangs weer eens wat achterstallig onderhoud op mijn site uitgevoerd. Zo heb ik eindelijk Webmentions toegevoegd.

Webmention is a W3C protocol for sending and receiving notifications about webpage link relations. It’s fundamentally about tearing down the walled gardens created by the leading social networks, and allow for interactions using links across websites and platforms on the open web.

Lees verder

Antibiotica

Zo, dat is een lekker begin van het jaar. Had al een tijdje een cyste op mijn wang, een puistje wat niet goed genezen was en nu een bultje was. Daar wilde ik nog mee naar de huisarts, maar het kwam er maar niet van. Tot ik dinsdagochtend opstond met een flinke bult op die plek, rood, warm en gevoelig. Na enig puzzelen een afspraak gemaakt voor gisterochtend, bij de praktijk was het druk en ik had ook een aantal afspraken, zo gaan die dingen.

Lees verder

Januari

Januari. De maand die altijd voorbij lijkt te vliegen. Mijn dagen als langharig werkschuw tuig zitten er alweer op, maandag ben ik begonnen met mijn nieuwe baan, dinsdag voor het eerst op kantoor in Amsterdam. Best spannend, maar tot nu toe gelukkig erg leuk. De afgelopen feestdagen waren rustig, maar gezellig, veel tijd met familie en vrienden doorgebracht. Nu maar eens wennen aan het ritme van de sprint zoals dat op werk wordt gehanteerd en daarnaast al voorzichtig de grove planning voor het komende jaar bepalen.

Lees verder

Beste van 2022

En toen zaten we alweer in de laatste dagen van het jaar. Dat betekent natuurlijk dat we weer allemaal lijstjes gaan samenstellen. Zie bijvoorbeeld Last Rites en Louder Sound over muziek. Voor het bewegend vermaak, zie de grote sites als Rotten Tomatoes over films & televisie en Metacritic over films & televisie. En dan is er bijv nog Vulture die het breder trekt en overal lijstjes voor maakt. Dus ik ben ook maar even teruggebladerd door mijn archief van afgelopen jaar..

Lees verder

Fairy Tale

De laatste tijd een aantal boeken uit de Grijze Jager reeks van John Flanagan gelezen, maar die had ik op een gegeven moment ook wel even gezien. De laatste tijd de nieuwe Stephen King gelezen. Erg goed! Bijzonder knap hoe hij toch elke keer weer met iets totaal anders komt. Niet altijd winners, maar vaak genoeg wel. Helaas heb ik em nu uit, even kijken wat ik nog heb liggen..

Fairy Tale - Stephen King
Gepubliceerd 2022-09-06 • 608 pagina's

Legendary storyteller Stephen King goes into the deepest well of his imagination in this spellbinding novel about a seventeen-year-old boy who inherits the keys to a parallel world where good and evil are at war, and the stakes could not be higher—for that world or ours. Charlie Reade looks like a regular high school kid, great at baseball a…

  • Fiction

Parijs

Wat een decadentie, mijn derde stedentrip in 1 jaar! Denk niet dat dat er volgend jaar in zit. Maar ik heb nu nog vrij, dus het kan. Ik ben redelijk recent nog in Frankrijk geweest, maar Parijs is al weer even geleden en dat was altijd in de zomer. Reisgenoot M is er zelfs nog nooit geweest. Dus kunnen we mooi een midweek met de Thalys op pad. Ben benieuwd hoe de hoofdstad er in december uitziet!

Dinsdag eerst met de trein naar Amsterdam. Blijkt helaas een rampdag op het spoor, door allerlei storingen en hinder. We zijn ruim op tijd op Leiden CS, maar bij aankomst is alles of vertraagd of uitgevallen. We twijfelen tussen de reeds 40 min vertraagde trein naar Amsterdam, of toch die naar Rotterdam aan de overkant. We staan een tijdje in die laatste, maar die blijkt ook niet te gaan en net als we een taxi willen proberen (we hebben nog zo'n 3 kwartier) horen we de fluit van die naar Amsterdam, waar we nog net in kunnen springen. Opluchting als we eindelijk gaan rijden.

Lees verder

Monbiot

Een tijdje terug zag ik George Monbiot (een Britse zoöloog en schrijver, bekend om zijn ecologisch en politiek activisme) bij BBC HardTalks, in gesprek met Stephen Sackur. Op zo'n tijdstip dat de televisie eigenlijk uit moet, maar ik bleef toch hangen, gefascineerd door hetgeen hij vertelde en de manier waarop.

Dus toen ik zag dat hij onlangs te gast was geweest bij De Balie, heb ik die uitzending ook nog even opgezocht en teruggekeken. Mocht je nog ergens 2 uurtjes vandaan kunnen halen, en geïnteresseerd zijn in het onderwerp, wat mij betreft een aanrader.

Lees verder

Muziekvideo's

Vroeger nam ik 's nachts Headbangers Ball op van MTV en later Wet & Wild van TMF. De clips die ik leuk vond kopieerde ik dan (fun met VHS) naar een andere videoband. Tegenwoordig heb ik een playlist op YouTube, iets vluchtiger, maar wel zo makkelijk.

Dit overzicht heb ik onlangs opgenomen in mijn site, zie de pagina Favoriete muziekvideo's, vond ik wel een leuke puzzel voor een namiddag. Misschien dat ik de opzet ook nog voor andere video playlists gebruik. Zal em ook nog wel eens als officiële Kirby plugin op GitHub zetten. Lekker doorknutselen, misschien dat iemand anders er nog eens iets aan heeft.

Sabbatical

Een sabbatical is traditionally one year for every seven years worked, dat ga ik niet helemaal redden, maar de hele maand december (en een stukje november) niet hoeven te werken is ook erg prettig. Mijn afscheid bij New Story was fijn, er is mooi gesproken, heb nog wat mensen gezien die ik al een tijdje niet had gezien. Ook was de ruimte vol gehangen met foto's uit mijn lange archief, erg leuk! (Wat waren we nog jong allemaal!) Maar het blijft een tikje onwerkelijk, het moet nog steeds een beetje landen dat ik het nu over ex-collega's heb. Ik denk echter dat dat in januari, in de nieuwe omstandigheden, snel genoeg zal gaan.

Lees verder

Fediverse

Nog even in reactie op mijn eerdere Twitter/Mastodon bericht.. Zie best wat weerstand hier en daar over overstappen naar Mastodon. Mensen vinden het verwarrend met die instances en missen bepaalde features van Twitter die by design niet in Mastodon zijn opgenomen (retweets bijv). Dus zijn er alsnog mensen die hun heil zoeken in weer een nieuwe for-profit met weer een schimmige financier. Tja. Zag een interessante thread op MetaFilter, Sick of Musk, met onderstaand citaat wat me wel aansprak..

Lees verder

Deathstars

Vorige week mail ontvangen van TivoliVredenburg dat het concert van de Deathstars is afgelast. Ik had de kaartjes hiervoor al in 2019 gekocht, het is door Corona een aantal keer uitgesteld, maar 16 februari zou het dan toch plaatsvinden.. Maar helaas.

Lees verder

Pittig

Midweek Parijs geboekt voor december, leuk! Mijn moeder citeerde uiteraard meteen Kees Stet met zijn klassieker uit de West-Friese canon, over 2 mannetjes die naar Parijs gingen. Ben zelf opgegroeid nabij Leiden, waar ik op school zat, en ook wel een beetje met die karakteristieke R spreek, hoewel bij mij lang niet zo erg als bij echte natives. Hier werd ik dan ook regelmatig op gewezen bij bezoek bij de familie in Hoorn. Van vaders kant namelijk voornamelijk West-Friese wortels in de stamboom.

Lees verder

Herhaalprik

Hoewel vorige week verkouden, ik had waarschijnlijk iets uit Lissabon meegenomen, lijkt Corona (afkloppen!) tot dusver aan me voorbij te zijn gegaan. Of ik heb het gehad maar niet/amper gemerkt, kan. De nodige testjes zijn gedaan iig. Toch (of juist daarom) weer gehoor gegeven aan de oproep voor de herhaalprik. Aanvankelijk was er weer onderscheid op geboortejaar, inmiddels mag iedereen ouder dan 12. Volgens de prikmevrouw heb ik De Nieuwe gekregen, dus we gaan 't zien deze winter.

Lees verder

1000mods

Gisteravond afgereisd naar Rotterdam voor het optreden van 1000mods. De Griekse band speelde in de altijd gezellige Baroeg. Leuk om hier weer eens te zijn. Zeker in gezelschap van Broer, ik keek zojuist even in het archief en we waren hier in 2001 voor het laatst samen. Bij een optreden van Opeth & Katatonia. Blijkbaar, ik weet het eerlijk gezegd niet meer. Hoogstwaarschijnlijk in ieder geval nog zonder oordopjes. Dat deden we toen nog. Nu al een tijdje niet meer, gelukkig. Bij mijn laatste gehoortest bleek alles wonder boven wonder nog ok. Toch zag ik nog best veel medebezoekers zonder. Echt zo jammer, want het was best hard. Maar wel een fijne avond! Met Vidage als toegift. Fijn!