Geschreven

Arnhem

Afgesproken op Arnhem CS, om in de stad te gaan lunchen en weer eens bij te kletsen. Oorspronkelijk gepland voor vorige maand, maar toen was er code oranje voor regen en onweer. Nu dus een nieuwe poging. Met de trein via Utrecht. Het reisadvies was om via Amsterdam naar Utrecht te gaan, die suffe boemel van Leiden naar Utrecht doet er nog langer over dan toen ik er nog studeerde, omdat er nog wat haltes zijn toegevoegd. Zou toch echt wel fijn zijn als dat eindelijk dubbelspoor wordt en er een intercity kan gaan rijden, zoals nu voor 2026 in de planning staat.

Lees verder

Studie

Het is El Cid deze week in Leiden, introductieweek, dus ineens zijn er overal studenten. En wat zijn ze weer jong! Altijd een beetje een treurig moment, een teken dat de zomer bijna voorbij is. En een moment van blije realisatie, want dat -al die eerste keren- ligt gelukkig al weer een tijdje achter me.

Lees verder

Debat

Het leuke van projectmatig werken is dat je steeds met andere dingen in aanraking komt. Iets waarvan je alleen oppervlakkige kennis hebt, jezelf eigen maken zodat je kunt helpen bij het verbeteren van -in mijn geval- websites, apps en aanverwante systemen.

Lees verder

Blue Sky

De grote exodus vanuit Twitter, pardon, tegenwoordig X, zet aardig door. Ook door dit soort acties. Flink wat mensen hebben de overstap naar Mastodon gemaakt, maar daar zitten helaas nog wel wat drempels voor, waardoor volledige acceptatie voorlopig niet waarschijnlijk lijkt.

Een ander alternatief is Blue Sky, wat momenteel nog invite only is, je hebt dus een code nodig om daar een account aan te kunnen maken. Nu was ik deze week in de positie om zo'n code te krijgen (met dank aan crowslabyrinth.com) en dus eens te kijken hoe dat er dan weer uitzag.

Lees verder

The Bear

Seizoen 1 van de televisie serie The Bear was al zo goed, maar seizoen 2 ging daar onlangs wat mij betreft nog overheen. Rauwe, hectische dramedy over een getalenteerde kok die zijn carrière in de ijskast moet zetten om het kwakkelende familierestaurant uit het slop te trekken. Wat moet ik nou over zeggen wat niet al lang is gezegd?

Lees verder

Op pad

Had afgelopen week vrij genomen. Rustig aan gedaan, maar zo'n week loopt vreemdgenoeg toch altijd bijzonder snel weer vol. Zondag naar Amsterdam voor een BBQ, lekker in de zon bij het IJ zitten kletsen. Gedurende de week een aantal groepslessen gevolgd in de sportschool. Begin van de week ook maar weer eens een massage meegepakt, toch fijn als alles weer net wat gesmeerder loopt. Eens kijken of ik de Barbenheimer combi nog in de bios kan voltooien.

Lees verder

Hitte

Hier lijkt de hitte van begin juni definitief achter ons te liggen, maar in de rest van Europa is het veel te warm. Het ene na het andere record wordt gebroken. Branden in o.a. Griekenland, toeristen (maar natuurlijk ook bewoners) in veel delen van bijvoorbeeld Italie en Spanje die niet meer weten waar ze nog verkoeling kunnen vinden.

Ook in veel delen in de rest van de wereld is het te warm. En dan is het pas juli, de piek ligt meestal in augustus! Klimaatverandering icm de El Niño (hier helder uitgelegd in een NOS explainer), dit voorspelt niet veel goeds.

Lees verder

Ophof

Net even richting Pieterskerk gefietst, voor de Rembrandtdagen, altijd een leuk evenement in onze binnenstad. Maar het was me echt te warm, dus ik ben vrij snel weer naar de koelte van thuis gevlucht. Die arme figuranten in hun wollen kledij. Respect. Gisteren de hitte overigens iets langer getrotseerd en naar Den Haag geweest voor het Fotomuseum voor de Collectie Ophof.

Lees verder

Swift

Gisteren de regen (eindelijk!) en code geel getrotseerd en bij Broer aangeschoven voor de avondmaaltijd, toen Nora in panisch enthousiasme de trap af kwam rennen, de tour van Taylor Swift was zojuist aangekondigd!! 5 en 6 juli 2024 treedt ze op in de Johan Cruijff Arena. Snel in De Wachtrij, met 3 laptops voor meer kans. De prijzen voor de tickets waren nog niet bekend, maar de plek in de wachtrij ging langzaamaan steeds ietsje verder.

Lees verder

Asteroid

Je bent fan of je vindt het helemaal niets. De films van Wes Anderson. Ik ben fan, films als The Grand Budapest Hotel, heerlijk. Dus als hij weer een nieuwe heeft, ben ik erbij. Zo ook met zijn elfde film, Asteroid City. Hoewel misschien de balans Design vs Inhoud bij deze wel iets teveel naar Design was doorgeslagen, heb ik me toch weer prima vermaakt.

Lees verder

Bailly

Hoewel ik met mijn contract van maar 36 uur technisch geen deeltijdprinsesje ben, voelt het wel super luxe dat ik af en toe oa de woensdagmiddag vrij ben. Fijne dag om rustig aan te doen, zeker met die warmte die we momenteel hebben. Lekker naar de markt voor vers fruit. Deze week ook weer eens naar de Lakenhal, hier in Leiden, even kijken bij de tijdelijke tentoonstelling. Heb voor het eerst sinds Corona namelijk weer een museumkaart, dus dit was een fijn uitje om die in gebruik te nemen.

Lees verder

IFTTT

Lekker dan, krijg ik vorige week ineens een mail van IFTTT met een final warning dat ze de dag erna alle applets op 2 na gaan stoppen tenzij je overstapt op een betaald account. Ik gebruik deze dienst om automatisch berichten van andere sites op mijn Tumblr account te plaatsen.

De final warning was overigens de eerste mail die hierover verzonden was. Op Twitter zag ik terecht de nodige verontwaardiging. Beetje zuur, want het schijnt juist te komen door de oplopende kosten voor het gebruik van de Twitter API. Nu overstappen op Zapier? Binnenkort maar eens voor gaan zitten.

Solar

Gisteren was het dan eindelijk zo ver, mijn zonnepanelen zijn geplaatst. Het had nog wat voeten in aarde, aanvankelijk zou het in december gebeuren, maar vanwege drukte kreeg ik toen een aanbod om uit te stellen tegen compensatie obv gemiddelde jaaropbrengst. Ook was een aparte omvormer in huis niet meer nodig, maar kreeg ik een upgrade van panelen met geïntegreerde omvormer. Dat leek me geen slechte deal.

Toen helaas meer uitstel door ziekte van de installateurs en vervolgens sneeuw (als je het zo mag noemen) in maart. Het materiaal was inmiddels wel al geleverd, dus de panelen hebben een tijdje kunnen acclimatiseren in mijn tuin. Omdat toen bleek dat het toch nog even ging duren, zijn de panelen weer opgehaald met het oog op risico op diefstal.

Lees verder