Geschreven

Japan

De beslissing is genomen, ik heb een reis naar Japan geboekt! Woot woot! Nu nog 7 maanden geduld hebben. Heel veel voorpret dus.. Hoe ver zou ik in die tijd kunnen komen met Duolingo? Ook maar eens op zoek naar een goed reisverhaal of een beknopte geschiedenis van het land. Zal ik Shōgun van James Clavell nog eens lezen? Zie trouwens net dat daar ook een nieuwe verfilming van in de maak is. Hm. Anyhoe, ik ga naar Japan!! #zinin

Lees verder

Patronaat

Gisteravond naar het optreden van Katatonia en Sólstafir in Patronaat in Haarlem. De kaartjes, voor het laatste concert wat ivm Corona was uitgesteld, konden eindelijk uit het mapje Naslag in mijn mailbox gevist worden. Wat een fijne package! Ik vond het geluid bij Sólstafir wel wat beter afgesteld dan bij de hoofdact en ook de lichtshow van Katatonia kon me niet zo bekoren. Omdat we behoorlijk vooraan stonden, waren de lampen erg aanwezig, vooral die met wit licht. Maar verder een topavond, die het wachten meer dan waard was. Ik vraag me wel af wat er in Haarlem in het water zat, ik heb beide frontmannen niet eerder zo spraakzaam gezien!

Lees verder

Lemons

Interessant artikel, The Market for Lemons. Ik ben het wel eens met een aantal mensen bij Hackernews, de stijl rammelt af en toe een beetje, maar de bedoeling is duidelijk. En ik ben het er eigenlijk voor een groot deel wel mee eens.

All of this was falsified by 2016, but nobody wanted to turn on the house lights while the JS party was in full swing. Not the developers being showered with shiny tools and boffo praise for replacing "legacy" HTML and CSS that performed fine. Not the scoundrels peddling foul JavaScript elixirs and potions. Not the managers that craved a check to write and a rewrite to take credit for in lieu of critical thinking about user needs and market research.

Lees verder

Wheels

Doe momenteel een rewatch van de serie Hell on Wheels, zie dat ik hier bij de originele uitzending geen melding van heb gemaakt, dus dat zet ik nu graag even recht. Niet te geloven dat deze alweer 12 jaar oud is. Ik weet nog wel dat de latere seizoenen iets minder waren, maar die eerste zijn de 2e keer nog steeds erg goed. Ook leuk, Is ‘Hell on Wheels’ the Filthiest Western Ever Made? Costume designer Carol Case talks dirty on the set of AMC's hit series. Dat zou zo maar kunnen. Toch vind ik het geen slechte look voor hoofdrolspeler Anson Mount.

Lees verder

Alrijne

Kolere, dat was even schrikken. Wilde net naar de sportschool toen ik vrijdagochtend een berichtje kreeg van mijn broer, of ik mam al had gesproken. Geen normale gang van zaken, dus reden voor alarm. Zij belde me vlak daarna. Ze zat in het ziekenhuis met ons vader, die thuis last had van uitval aan de rechterkant en moeite had met praten. Broer woont gelukkig vlakbij het Alrijne (door oa mijn moeder nog stug het Elisabeth -de oude naam- genoemd) en kon haar snel bijstaan. Papa kreeg snel medicijnen en onderging een serie onderzoeken. Daarna was het afwachten.

Lees verder

Water

De Watersnoodramp van 1953, vandaag precies 70 jaar geleden. Niet echt te missen, kranten en tv pakken ermee uit. Zo ook de indrukwekkende reeks Het water komt, de afgelopen weken van de NTR. Van de mevrouw die vertelt als jong meisje met de hele familie met een bootje langs het huis van opa en oma te varen, die op het dak stonden.

Het zwaaien was het laatste wat ze van hen zagen, ze waren in de nacht verdronken en naar zee gespoeld. Of de vrouw die vertelde dat haar moeder bij de kerk geen kleding voor de kinderen kreeg omdat ze van het verkeerde geloof waren. Erg indrukwekkend altijd, ooggetuigenverhalen van zoiets onvoorstelbaars.

Lees verder

Webmentions

Onlangs weer eens wat achterstallig onderhoud op mijn site uitgevoerd. Zo heb ik eindelijk Webmentions toegevoegd.

Webmention is a W3C protocol for sending and receiving notifications about webpage link relations. It’s fundamentally about tearing down the walled gardens created by the leading social networks, and allow for interactions using links across websites and platforms on the open web.

Lees verder

Antibiotica

Zo, dat is een lekker begin van het jaar. Had al een tijdje een cyste op mijn wang, een puistje wat niet goed genezen was en nu een bultje was. Daar wilde ik nog mee naar de huisarts, maar het kwam er maar niet van. Tot ik dinsdagochtend opstond met een flinke bult op die plek, rood, warm en gevoelig. Na enig puzzelen een afspraak gemaakt voor gisterochtend, bij de praktijk was het druk en ik had ook een aantal afspraken, zo gaan die dingen.

Lees verder

Januari

Januari. De maand die altijd voorbij lijkt te vliegen. Mijn dagen als langharig werkschuw tuig zitten er alweer op, maandag ben ik begonnen met mijn nieuwe baan, dinsdag voor het eerst op kantoor in Amsterdam. Best spannend, maar tot nu toe gelukkig erg leuk. De afgelopen feestdagen waren rustig, maar gezellig, veel tijd met familie en vrienden doorgebracht. Nu maar eens wennen aan het ritme van de sprint zoals dat op werk wordt gehanteerd en daarnaast al voorzichtig de grove planning voor het komende jaar bepalen.

Lees verder

Beste van 2022

En toen zaten we alweer in de laatste dagen van het jaar. Dat betekent natuurlijk dat we weer allemaal lijstjes gaan samenstellen. Zie bijvoorbeeld Last Rites en Louder Sound over muziek. Voor het bewegend vermaak, zie de grote sites als Rotten Tomatoes over films & televisie en Metacritic over films & televisie. En dan is er bijv nog Vulture die het breder trekt en overal lijstjes voor maakt. Dus ik ben ook maar even teruggebladerd door mijn archief van afgelopen jaar..

Lees verder

Fairy Tale

De laatste tijd een aantal boeken uit de Grijze Jager reeks van John Flanagan gelezen, maar die had ik op een gegeven moment ook wel even gezien. De laatste tijd de nieuwe Stephen King gelezen. Erg goed! Bijzonder knap hoe hij toch elke keer weer met iets totaal anders komt. Niet altijd winners, maar vaak genoeg wel. Helaas heb ik em nu uit, even kijken wat ik nog heb liggen..

Fairy Tale - Stephen King
Gepubliceerd 2022-09-06 • 608 pagina's

Legendary storyteller Stephen King goes into the deepest well of his imagination in this spellbinding novel about a seventeen-year-old boy who inherits the keys to a parallel world where good and evil are at war, and the stakes could not be higher—for that world or ours. Charlie Reade looks like a regular high school kid, great at baseball a…

  • Fiction

Parijs

Wat een decadentie, mijn derde stedentrip in 1 jaar! Denk niet dat dat er volgend jaar in zit. Maar ik heb nu nog vrij, dus het kan. Ik ben redelijk recent nog in Frankrijk geweest, maar Parijs is al weer even geleden en dat was altijd in de zomer. Reisgenoot M is er zelfs nog nooit geweest. Dus kunnen we mooi een midweek met de Thalys op pad. Ben benieuwd hoe de hoofdstad er in december uitziet!

Dinsdag eerst met de trein naar Amsterdam. Blijkt helaas een rampdag op het spoor, door allerlei storingen en hinder. We zijn ruim op tijd op Leiden CS, maar bij aankomst is alles of vertraagd of uitgevallen. We twijfelen tussen de reeds 40 min vertraagde trein naar Amsterdam, of toch die naar Rotterdam aan de overkant. We staan een tijdje in die laatste, maar die blijkt ook niet te gaan en net als we een taxi willen proberen (we hebben nog zo'n 3 kwartier) horen we de fluit van die naar Amsterdam, waar we nog net in kunnen springen. Opluchting als we eindelijk gaan rijden.

Lees verder

Monbiot

Een tijdje terug zag ik George Monbiot (een Britse zoöloog en schrijver, bekend om zijn ecologisch en politiek activisme) bij BBC HardTalks, in gesprek met Stephen Sackur. Op zo'n tijdstip dat de televisie eigenlijk uit moet, maar ik bleef toch hangen, gefascineerd door hetgeen hij vertelde en de manier waarop.

Dus toen ik zag dat hij onlangs te gast was geweest bij De Balie, heb ik die uitzending ook nog even opgezocht en teruggekeken. Mocht je nog ergens 2 uurtjes vandaan kunnen halen, en geïnteresseerd zijn in het onderwerp, wat mij betreft een aanrader.

Lees verder

Muziekvideo's

Vroeger nam ik 's nachts Headbangers Ball op van MTV en later Wet & Wild van TMF. De clips die ik leuk vond kopieerde ik dan (fun met VHS) naar een andere videoband. Tegenwoordig heb ik een playlist op YouTube, iets vluchtiger, maar wel zo makkelijk.

Dit overzicht heb ik onlangs opgenomen in mijn site, zie de pagina Favoriete muziekvideo's, vond ik wel een leuke puzzel voor een namiddag. Misschien dat ik de opzet ook nog voor andere video playlists gebruik. Zal em ook nog wel eens als officiële Kirby plugin op GitHub zetten. Lekker doorknutselen, misschien dat iemand anders er nog eens iets aan heeft.

Sabbatical

Een sabbatical is traditionally one year for every seven years worked, dat ga ik niet helemaal redden, maar de hele maand december (en een stukje november) niet hoeven te werken is ook erg prettig. Mijn afscheid bij New Story was fijn, er is mooi gesproken, heb nog wat mensen gezien die ik al een tijdje niet had gezien. Ook was de ruimte vol gehangen met foto's uit mijn lange archief, erg leuk! (Wat waren we nog jong allemaal!) Maar het blijft een tikje onwerkelijk, het moet nog steeds een beetje landen dat ik het nu over ex-collega's heb. Ik denk echter dat dat in januari, in de nieuwe omstandigheden, snel genoeg zal gaan.

Lees verder