Geschreven

Herhaalprik

Hoewel vorige week verkouden, ik had waarschijnlijk iets uit Lissabon meegenomen, lijkt Corona (afkloppen!) tot dusver aan me voorbij te zijn gegaan. Of ik heb het gehad maar niet/amper gemerkt, kan. De nodige testjes zijn gedaan iig. Toch (of juist daarom) weer gehoor gegeven aan de oproep voor de herhaalprik. Aanvankelijk was er weer onderscheid op geboortejaar, inmiddels mag iedereen ouder dan 12. Volgens de prikmevrouw heb ik De Nieuwe gekregen, dus we gaan 't zien deze winter.

Lees verder

1000mods

Gisteravond afgereisd naar Rotterdam voor het optreden van 1000mods. De Griekse band speelde in de altijd gezellige Baroeg. Leuk om hier weer eens te zijn. Zeker in gezelschap van Broer, ik keek zojuist even in het archief en we waren hier in 2001 voor het laatst samen. Bij een optreden van Opeth & Katatonia. Blijkbaar, ik weet het eerlijk gezegd niet meer. Hoogstwaarschijnlijk in ieder geval nog zonder oordopjes. Dat deden we toen nog. Nu al een tijdje niet meer, gelukkig. Bij mijn laatste gehoortest bleek alles wonder boven wonder nog ok. Toch zag ik nog best veel medebezoekers zonder. Echt zo jammer, want het was best hard. Maar wel een fijne avond! Met Vidage als toegift. Fijn!

LIFF

November staat voor de deur, dus het is weer tijd voor LIFF, het Leidse filmfestival. Altijd leuk! De laatste week trailers kijken, het blokkenschema uitpluizen en overleggen in de What's App groep. Vandaag is de kaartverkoop gestart. Met Cinevillepas zit de limiet op 10, maar meer kan ik ook echt niet aan, althans niet zonder mijn rug om zeep te helpen. Haha! De site heeft het wel zwaar trouwens. De exacte starttijd was niet bekend gemaakt, om 15u werd de nieuwsbrief verstuurd dat de boel open was. En vrijwel gelijk overal errors. Oeps.

Lees verder

Lissabon

Woensdagmiddag naar Lissabon gevlogen. We hadden extra handbagage geboekt, waar ook priority boarding bij zat. Wel de moeite waard, het is best druk. We waren idioot vroeg op Schiphol, maar na alle rampverhalen van de laatste tijd nemen we geen risico. We hebben mazzel, zijn met ongeveer 15 minuten door de security. Het lange wachten kan beginnen. Goeie vlucht, 18u plaatselijke tijd zijn we er, dus lekker lange avond voor de boeg. Fleecevest kan ingeruild voor een t-shirt en korte broek, het blijft rond de 25-30 graden tijdens ons verblijf.

Met de metro naar ons hotel, basic maar schoon. Midden in het centrum, vlak achter metrostation Rossio. Oude wijk, super toeristisch dus. Kregen coke aangeboden toen we de eerste avond terugliepen naar het hotel. Okidoki. Maar op zich voelde het allemaal niet onveilig, gewoon super commercieel. Gegeten bij Al Dante aan Rua Augusta, om vervolgens via Arco da Rua Augusta via het grote plein Praça do Comércio naar de waterkant te lopen. Lissabon na zonsondergang is best mooi!

Lees verder

Herfst

Herfst! Heb de verwarming nog uit (iets met een crisis), binnenkort een paar dagen naar Lissabon, daarna mag ie aan, een beetje. Dus nu truien, fleecedekentjes en dikke pantoffels die ik eerder deze week op de 3 oktober markt heb gekocht. Gelukkig tijdens dat event wel stralend weer, dat is wel eens anders geweest.

Lees verder

Concert

Eind deze maand speelt de Amerikaanse band All Them Witches in Paradiso. Helaas al lang en breed uitverkocht, want deze datum is nog van voor Corona, dus veel mensen die al een kaartje hadden. Ik had bij Ticketswap een alert ingesteld, maar elke keer (elke keer!) als ik dan op die notificatie klikte en in de app keek, was het kaartje alweer verkocht.

Misschien hebben ze een aparte notificatie voor VIPs bij Ticketswap oid, maar ik kwam dus maar niet aan tickets. Gelukkig zag ik onlangs dat genre-genoot 1000mods diezelfde datum in Baroeg spelen. Ook erg leuk! Dus daar zojuist kaartjes voor gekocht. Het is wel weer eens tijd voor een leuk concert. Let's go!

Lees verder

Stedentrip

Tijdens een gezellige lunch bij Van Der Werff eindelijk de knoop doorgehakt over de aanstaande stedentrip. We gaan voor Lissabon! De zomerkleren kunnen weer van stal, ik zat al ietwat in herfstmodus, het is daar nu 26 graden. Maar even kijken of we extra bagage mee kunnen nemen, naar Rome in het voorjaar had ik alleen een rugzak en dat is toch wat weinig, vooral zo met die seizoenswisseling tussen vertrek en aankomst. Deze week eerst maar de vlucht en het verblijf regelen en daarna een lijstje maken van plekken die ik graag wil bezoeken. Er zijn ook veel mooie dingen in de omgeving te bekijken las ik. Misschien wel leuk om een dagje de trein te pakken.

Lees verder

QE2

History in the making, Koningin Elizabeth is dood. Gisteren zag ik in de middag op de BBC dat het niet goed met haar ging, vervolgens kwam rond etenstijd de aankondiging, ze was blijkbaar in de middag al overleden. De BBC toont inmiddels niet anders meer en dat zal wel even zo blijven vrees ik. Ook bij ons wordt de nodige zendtijd ingeruimd. Beelden van Britten in tranen over dit onverwachte heengaan. Kom op, de beste vrouw was 96! Ik ben geen fan van het hele concept monarchie, sorry. Ben benieuwd hoe lang dit nog doorgaat, daar en bij ons.

Lees verder

Dragon

Lang gehypet, maar nu dan eindelijk te zien, de Game of Thrones prequel, House of the Dragon is vorige week begonnen. Over het algemeen zie ik goeie reviews, zie Metacritic. Ik moet wel even wennen, bij Game of Thrones had ik de boeken al gelezen, dus wist je ongeveer wat ging komen. Het boek Fire & Blood heb ik niet gelezen. Bij GoT waren ook veel meer verschillende families en verhaallijnen uitgewerkt, wat hier niet het geval is, de focus ligt primair op de Targaryens. We gaan zien hoe het zich ontwikkeld, ik ben iig voldoende geboeid om nog even door te kijken.

Lees verder

Warm

Volgens mij is Het Weer stuk, het bleef gewoon maar warm deze zomer. Voor ik op vakantie ging was het warm, in Finland & Zweden was het warm en toen we weer thuis waren was het weer warm. Pff. En dat is dan nog klein plaatselijk leed, maar het was in heel Europa te warm. Ook bijv Engeland heeft het bizar heet gehad, voor het eerst is er 40 graden gemeten. Om maar te zwijgen over de aanhoudende hittegolf in China en de overstromingen in Pakistan.

Lees verder

Zonnepanelen

Gisteren gesprek met Duranet gehad over zonnepanelen. Wil die al een tijdje laten plaatsen, maar de voorspellingen voor de energieprijzen van komende winter hebben mij nu eindelijk tot actie aangezet. Ik kan er 6 kwijt op mijn hofjeswoning, 3 per kant, dan heb je de hele dag profijt. Meer kan in principe ook, maar ze raden aan te plaatsen naar verbruik en 6 is dan voor mij voldoende.

Je kunt een aantrekkelijke duurzaamheidslening aanvragen via SVn, maar dan moet je eerst een toewijzing krijgen via de gemeente. Dus ik heb die aanvraag maar gelijk ingestuurd. Het kan tot 8 weken duren namelijk. Volgens de man van Duranet moet het wel haalbaar zijn om ze nog dit jaar te plaatsen. Ben benieuwd.

Stedentrip

Hm, net terug van vakantie en dan nu alweer bezig met de volgende! Maar je moet altijd iets bijzonders op de horizon hebben staan toch? Bovendien liggen de plannen voor een stedentrip met Ilze in oktober al een tijdje op de plank. We zijn er alleen nog niet uit waarheen. Eerst hadden we ons oog laten vallen op prachtig Marrakesh in Marokko.

Maar ik zou dan het liefst in de Medina verblijven en die reserveringen gaan al hard. Bovendien zouden we eigenlijk dan iets langer gaan, met trips in de regio. Dus die hebben we geparkeerd. Een andere optie was Dublin, maar dat is misschien al wat fris voor oktober. We kijken nu naar Lissabon, ook eentje waar we beiden nog niet zijn geweest. First world problems, sorry.

Kriebels

Ietwat getriggerd door mijn jubileum van vorig jaar, maar ook door veranderingen in de business èn bij mijn huidige werkgever, is het bij mij toch een beetje aan het kriebelen. Wil ik dit werk nog eens 20 jaar blijven doen, of is het toch tijd voor iets anders? De markt is bovendien bijzonder overspannen, je hebt het als werknemer voor het uitkiezen, dat lees ik althans overal. Dus als ik iets anders wil, is dit wel een goed moment. Straks ben ik te oud (eek) of is de markt weer veranderd.

Lees verder

Protonmail

Omdat ik verschillende mailadressen gebruik, op verschillende apparaten, was het lange tijd makkelijk om alles naar Gmail door te sturen en dat te gebruiken voor verzenden en ontvangen van berichten. Maar ik wil toch eigenlijk minder afhankelijk zijn van die kleine groep techbedrijven.

Dus ik heb een tijdje terug een account aangemaakt bij Protonmail. Daar las ik goeie dingen over, zie bijv What Is ProtonMail, and Why Is It More Private Than Gmail? van HowToGeek.com. Zo is alle mail versleuteld en is de software open source. Verder is het bedrijf gevestigd in Zwitserland en valt het dus buiten de zogenaamde Five Eyes.

Lees verder