Met de Thalys naar Brussel en vervolgens met de Eurostar door de tunnel naar Londen afgereisd. Blijft vreemd, het verlaten van Fort Europa met al het prikkeldraad bij Calais. De reis zelf verliep gelukkig voorspoedig. Bij aankomst op St Pancras direct een Oystercard gekocht en opgeladen voor gebruik in het openbaar vervoer.

We gaan van hier naar halte Royal Oak, aldaar de sleutel AirBnB afgehaald en naar ons appartement op Queensborough Terrace gegaan. We verblijven in de kelder van een statig herenhuis. Eerst boodschappen gedaan voor morgenochtend en toen gauw naar London Eye. Ik had thuis al gereserveerd, maar de geplande tijd blijkt erg krap. Als we dan ook nog de undergroundhalte niet kunnen vinden wordt het wel erg krap. We nemen een klassieke zwarte taxi genomen en arriveren precies op tijd bij de populaire attractie. Het is hier druk!

Na een best lange wachtrij en controle van onze eigendommen (dat zal de komende dagen nog wel vaker gebeuren) mogen we aan boord. Het was gelukkig het wachten waard. Wat een prachtig uitzicht op Londen na zonsondergang! Na ongeveer een half uurtje ben je rond en mag je je bakkie weer verlaten. We wandelen nog wat in de omgeving en gaan met de Tube terug naar 'onze' wijk voor een maaltijd en om op te warmen.

Foto's bekijken op Flickr