Augustus

Kriebels

Ietwat getriggerd door mijn jubileum van vorig jaar, maar ook door veranderingen in de business èn bij mijn huidige werkgever, is het bij mij toch een beetje aan het kriebelen. Wil ik dit werk nog eens 20 jaar blijven doen, of is het toch tijd voor iets anders? De markt is bovendien bijzonder overspannen, je hebt het als werknemer voor het uitkiezen, dat lees ik althans overal. Dus als ik iets anders wil, is dit wel een goed moment. Straks ben ik te oud (eek) of is de markt weer veranderd.

Lees verder

Stedentrip

Hm, net terug van vakantie en dan nu alweer bezig met de volgende! Maar je moet altijd iets bijzonders op de horizon hebben staan toch? Bovendien liggen de plannen voor een stedentrip met Ilze in oktober al een tijdje op de plank. We zijn er alleen nog niet uit waarheen. Eerst hadden we ons oog laten vallen op prachtig Marrakesh in Marokko.

Maar ik zou dan het liefst in de Medina verblijven en die reserveringen gaan al hard. Bovendien zouden we eigenlijk dan iets langer gaan, met trips in de regio. Dus die hebben we geparkeerd. Een andere optie was Dublin, maar dat is misschien al wat fris voor oktober. We kijken nu naar Lissabon, ook eentje waar we beiden nog niet zijn geweest. First world problems, sorry.

Zonnepanelen

Gisteren gesprek met Duranet gehad over zonnepanelen. Wil die al een tijdje laten plaatsen, maar de voorspellingen voor de energieprijzen van komende winter hebben mij nu eindelijk tot actie aangezet. Ik kan er 6 kwijt op mijn hofjeswoning, 3 per kant, dan heb je de hele dag profijt. Meer kan in principe ook, maar ze raden aan te plaatsen naar verbruik en 6 is dan voor mij voldoende.

Je kunt een aantrekkelijke duurzaamheidslening aanvragen via SVn, maar dan moet je eerst een toewijzing krijgen via de gemeente. Dus ik heb die aanvraag maar gelijk ingestuurd. Het kan tot 8 weken duren namelijk. Volgens de man van Duranet moet het wel haalbaar zijn om ze nog dit jaar te plaatsen. Ben benieuwd.

Warm

Volgens mij is Het Weer stuk, het bleef gewoon maar warm deze zomer. Voor ik op vakantie ging was het warm, in Finland & Zweden was het warm en toen we weer thuis waren was het weer warm. Pff. En dat is dan nog klein plaatselijk leed, maar het was in heel Europa te warm. Ook bijv Engeland heeft het bizar heet gehad, voor het eerst is er 40 graden gemeten. Om maar te zwijgen over de aanhoudende hittegolf in China en de overstromingen in Pakistan.

Lees verder

Dragon

Lang gehypet, maar nu dan eindelijk te zien, de Game of Thrones prequel, House of the Dragon is vorige week begonnen. Over het algemeen zie ik goeie reviews, zie Metacritic. Ik moet wel even wennen, bij Game of Thrones had ik de boeken al gelezen, dus wist je ongeveer wat ging komen. Het boek Fire & Blood heb ik niet gelezen. Bij GoT waren ook veel meer verschillende families en verhaallijnen uitgewerkt, wat hier niet het geval is, de focus ligt primair op de Targaryens. We gaan zien hoe het zich ontwikkeld, ik ben iig voldoende geboeid om nog even door te kijken.

Lees verder