Lang gehypet, maar nu dan eindelijk te zien, de Game of Thrones prequel, House of the Dragon is vorige week begonnen. Over het algemeen zie ik goeie reviews, zie Metacritic. Ik moet wel even wennen, bij Game of Thrones had ik de boeken al gelezen, dus wist je ongeveer wat ging komen. Het boek Fire & Blood heb ik niet gelezen. Bij GoT waren ook veel meer verschillende families en verhaallijnen uitgewerkt, wat hier niet het geval is, de focus ligt primair op de Targaryens. We gaan zien hoe het zich ontwikkeld, ik ben iig voldoende geboeid om nog even door te kijken.

House of the Dragon
2022-08-21, Returning Series, 1 seasons

Fire and blood.

The Targaryen dynasty is at the absolute apex of its power, with more than 15 dragons under their yoke. Most empires crumble from such heights. In the case of the Targaryens, their slow fall begins when King Viserys breaks with a century of tradition by naming his daughter Rhaenyra heir to th…

 • Emma D'Arcy
 • Olivia Cooke
 • Paddy Considine
 • Matt Smith
 • Rhys Ifans
 • Sci-Fi & Fantasy
 • Drama
 • Action & Adventure

Daarnaast begint op Prime binnenkort de Lord of the Rings prequel Rings of Power. Schijnbaar de duurste serie ooit gemaakt. Amazon bought the television rights for The Lord of the Rings for US$250 million in November 2017, making a five-season production commitment worth at least US$1 billion. Dat is niet mis. Ik hou de verwachtingen laag, maar ik ga zeker kijken zodra de eerste aflevering online staat.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
2022-09-01, Returning Series, 1 seasons

Journey to Middle-earth.

Beginning in a time of relative peace, we follow an ensemble cast of characters as they confront the re-emergence of evil to Middle-earth. From the darkest depths of the Misty Mountains, to the majestic forests of Lindon, to the breathtaking island kingdom of Númenor, to the furthest reaches …

 • Morfydd Clark
 • Robert Aramayo
 • Charlie Vickers
 • Ismael Cruz Córdova
 • Nazanin Boniadi
 • Tyroe Muhafidin
 • Owain Arthur
 • Action & Adventure
 • Sci-Fi & Fantasy
 • Drama