Oktober

Duitsland

Ga vanavond naar Hwoude, om morgenvroeg een dagje Duitsland te pakken. Het plan was eerst Hanze-stad Bremen, maar dat is toch wel erg ver rijden. Als alternatief is nu Düsseldorf gekozen. Niet geheel toevallig nu gepland, ik poog dit jaar de festiviteiten rond 3 Oktober te vermijden.

Terug

Ben weer thuis. Düsseldorf was erg leuk om een dagje te bezichtigen. Ik was bang dat het allemaal erg modern zou zijn, maar er was gelukkig ook nog voldoende oude architectuur om te bekijken. En voldoende mooie winkels om lekker rond te snuffelen.

Kwamen op de terugweg rond etenstijd nog langs IKEA, en aangezien et er super rustig uitzag en er nog wat dingen op de lijst stonden, besloten we tot een kleine onderbreking van de terugreis.

Lees verder

Zines

Zo, de boel is weer aan kant. Nu fijn de foto's van de afgelopen dagen verwerken en even wat downloads aanzwengelen terwijl ik de mijn favoriete sites een bezoekje breng. Interessante post op Metafilter over de arrestatie van Roman Polanski. Ik onthoud me even stemming, de discussie op tijdens de lunch op De Zaak was al complex genoeg. Ben benieuwd hoe dit verder uitpakt.

Zooi

Heb eindelijk een tafeltje gevonden ter vervanging van een oud ladeblok dat als tafeltje dienst deed. Dit staat een stuk chiquer. Gevolg is echter wel dat ik de inhoud van de laden moet uitzoeken. Op zich kan dat vrij rigoureus, want de meeste laden zijn niet meer open geweest sinds ik het huis bijna 5 jaar geleden heb betrokken.

Lees verder

Etsy

Ben helemaal weg van Etsy. Heb al 4 paar oorbellen besteld in de laatste maand of 2. Niets leuker dan thuis komen en zo'n klein pakketje op je deurmat aan te treffen.

OV-chipkaart

Mijn huidige strippenkaart is bijna vol. Nu vraag ik me af, koop ik er nog één of stap ik definitief over op de OV-chipkaart? Ik had voor Pearl Jam in augustus al een anonieme chipkaart aangeschaft, maar ik twijfel of ik niet toch een kaart op naam zal nemen. Dan kun je tenminste online opladen, hoef je niet bij het station met zo'n apparaat te klooien.

Maar hoe zit het met de privacy? Het staat me tegen dat al mijn reizen ergens in een database staan. Echter, op o.a. de wikipedia lees ik dat de anonieme chipkaart zijn anonimiteit verliest bij aanschaf of na opladen met gebruikmaking van pinpas of credit card. Lekker anoniem dus! Dan kan ik net zo goed voor het gemak van de 'Persoonlijke chipkaart' kiezen. Hm.

Setlist

Morgen naar Porcupine Tree! Ben alvast wat setlists van deze tour aan het bekijken. Zeer benieuwd wat ze, naast het nieuwe album in z'n geheel, nog meer gaan spelen.

Porcupine Tree

Gisteravond naar Porcupine Tree in de Heineken Music Hall in Amsterdam geweest. Alweer optreden nummer nummer 59 en mijn 6e keer PT!

Helaas geen zelf gemaakte foto vandaag, aangezien al het opname materiaal verboden was. Op zich kan ik dat wel begrijpen, want het werd de laatste tijd ook wel erg druk met al die fototoestellen en telefoons die steeds de lucht in gingen. Kan me voorstellen dat dat voor de band ook niet erg fijn is. Maar ik had toch graag in ieder geval één leuke foto gemaakt. Maar goed.

Lees verder

Helaas

Zou vanavond naar de voorstelling "Por Dios" van Javier Guzman gaan. Had vervoer e.d. al geregeld, afgesproken voor een vroege maaltijd. Echter, bij controle van de kaartjes bleek dat we kaartjes hadden voor het optreden van gisteravond! Argh!

Prijs van muziek

Omdat het zulk mooi weer is en ik toch erop uit moest naar de Digros, ben ik even omgefietst langs de Plato. Eigenlijk zou ik alleen even kijken bij de aanbiedingen en de Platomania halen, maar ik ben toch weer gezwicht. Zag de nieuwe Alice In Chains (Black Gives Way To Blue) liggen, en die kon ik niet weerstaan.

Toen heb ik ook maar even de Long Distance Calling - Avoid The Light gescoord. Wel te duur (respectievelijk 20 en 18 euro) als je er bij stil staat (of, god verhoede, omrekent naar guldens), en online uiteraard goedkoper te vinden. Maar ja, nu heb ik ze meteen in handen. En het is goed voor de economie, toch?

Overigens heeft Jonas Renkse een gastoptreden op de CD van Long Distance Calling. Ook leuk voor fans van Katatonia dus. Over nieuwe CDs gesproken, die komt begin november. Maar die staat al in pre-order bij Dis-order. Tegen een vriendelijker prijsje. :-)

Uitje

Alweer een collega met een jubileum, dus tijd voor een uitje! Lang niet gedaan, dus wel weer eens leuk: bowlen. Ondanks de ultieme opoffering, een duimnagel, heb ik toch niet heel goed gespeeld. Maar, al zeg ik het zelf, die schoenen staan me wel verdraaid hip!

Daarna gegeten bij De Jonge Koekop. Ondanks dat ik op loopafstand woon, was ik er zelf nog nooit geweest, maar had wel van meerdere dingen goeie dingen over gehoord. Gelukkig allemaal waar; erg goed gegeten, goeie ambience en sympathiek personeel. Zeker voor herhaling vatbaar!

Harris

Heb eigenlijk in een opwelling begin september het eerste deel van de The Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris gekocht. Deze zijn bij HBO op televisie te zien als True Blood. Was erg gecharmeerd van de serie en dus wel benieuwd naar de boeken. Dat was goed bevallen, dus vrij snel daarna de rest bij Bol besteld en me veel te snel door de rest heen gewerkt.

Zojuist deel 8 uitgelezen. Nu wil ik eigenlijk snel door met deel 9. Maar die is vreemd genoeg alleen als hardcover beschikbaar. De paperback komt om onduidelijke reden pas in februari 2010. Ik snap niet zo goed waarom, maar ik probeer geduldig te zijn. Of toch maar aan de e-Reader, want de PDF is wel beschikbaar. Wink wink, nudge nudge.

Domein

Ben jaloers op ma.tt. Ik zou dolgraag mir.th registreren, maar ik lees dat Thailand erg moeilijk doet over het uitgeven van domeinen. Was er maar een TLD met punt he. Helaas!

Ruimte

Nu toch in de juiste mindset, dus nog maar even verder gegaan met de grote opruiming van 2009. Een aantal bandshirts (vooral longsleeves) zijn te koop t.e.a.b, het archief van Aardschokken (vanaf 1995!) gratis af te halen voor de liefhebber en alle aantekeningen en overig papierwerk van mijn opleiding gaan naar de oudpapiercontainer. Emotioneel moment, maar oh wat is het lekker ruim ineens!

Begin

Lees net op metafilter dat de stekker er definitief uitgaat bij Geocities. Wordt er een beetje nostalgisch van. Na een start bij De Digitale Stad (wauw die bestaat nog!), heb ik deze site ook nog een tijdje bij Geocities gehad. Op Paris LeftBank, als ik me niet vergis. Vraag me af of het Yahoo het oorspronkelijke aankoopbedrag van $2.9 miljard waard is geweest.

Riverside

Net terug uit Haarlem, was naar het concert van Riverside geweest. Stonden erg mooi vooraan op het balkon, het voordeel van vroeg zijn. Nadeel daarvan is echter dat je het voorprogramma in zijn geheel meemaakt en dat was hier niet echt nodig geweest. Wat een saaie bedoening. Nou ja, gelukkig maakte Riverside veel goed. Heb ze nu een paar keer aan het werk gezien, maar ze spelen elke keer bere-strak!

Riverside in Patronaat (Haarlem) op 28-10-2009:

  • 02 Panic Room
  • Second Life Syndrome
  • The Same River
  • In Two Minds
  • Hyperactive
  • Driven to Destruction
  • Egoist Hedonist
  • Left Out
  • Hybrid Times
  • Stuck Between
  • Reality Dream II
  • Reality Dream III
  • Rapid Eye Movement

Ben nu toch min of meer klaarwakker, dus ik heb gelijk maar even kaartjes besteld voor Long Distance Calling & Monkey 3 die zondagmiddag (!) in W2 in Den Bosch spelen. Te mooi om te laten schieten.

Boek

Tot grote blijdschap deel 9 alsnog gevonden bij Bol, helaas wel in een grotere versie. Daar gaat de balans op de boekenplank! En bij de brievenbus, deze is helaas gesneuveld door de meneer van TNT. Die begreep niet dat het echt niet ging passen en dat je in die gevallen beter even aan kunt bellen. Bovendien was de vreugde van korte duur, want ik heb ook dit deel inmiddels alweer uit. Moet echt even op zoek naar een andere reeks om mee aan de slag te gaan.