Porcupine Tree

Gisteravond naar Porcupine Tree in de Heineken Music Hall in Amsterdam geweest. Alweer optreden nummer nummer 59 en mijn 6e keer PT!

Helaas geen zelf gemaakte foto vandaag, aangezien al het opname materiaal verboden was. Op zich kan ik dat wel begrijpen, want het werd de laatste tijd ook wel erg druk met al die fototoestellen en telefoons die steeds de lucht in gingen. Kan me voorstellen dat dat voor de band ook niet erg fijn is. Maar ik had toch graag in ieder geval één leuke foto gemaakt. Maar goed.

We waren lekker op tijd en konden dus een fijne plek redelijk vooraan claimen. Voorprogramma Robert Fripp (voorheen van King Crimson) was toen al begonnen. Ik verwachtte dat dat erg druk zou zijn, met wat freaky gitaarwerk. Het tegendeel bleek waar. Hij zat alleen op het podium, en produceerde een half uur aaneen soundscapes. Op zich wel relaxed, maar niet voor een voorprogramma. Gevolg was dat iedereen er doorheen stond te ouwehoeren.

Gelukkig kwam Porcupine Tree rond half 9 op het podium om eerst integraal (en bere-goed) het nieuwe album The Incident te spelen. Na een pauze van 10 minuten werd dat gevolgd door nog ruim een uur andere nummers, waaronder het geweldige Russia On Ice. Erg leuk om die eens live te horen. Het optreden werd (uiteraard) afgesloten met Trains. De volledige setlist is beschikbaar via Setlist.fm.

Porcupine Tree in Heineken Music Hall (Amsterdam) op 12-10-2009:

 • Occam's Razor
 • The Blind House
 • Great Expectations
 • Kneel and Disconnect
 • Drawing the Line
 • The Incident
 • Your Unpleasant Family
 • The Yellow Windows of the Evening Train
 • Time Flies
 • Degree Zero of Liberty
 • Octane Twisted
 • The Séance
 • Circle of Manias
 • I Drive the Hearse
 • The Start of Something Beautiful
 • Russia on Ice
 • Anesthetize
 • Lazarus
 • Strip the Soul
 • .3
 • Normal
 • Bonnie the Cat
 • The Sound of Muzak
 • Trains