Februari

Ciara

Een gedenkwaardig moment, de eerste storm in Nederland met een naam, Ciara heet ze. En gelijk een flinke ook, dus tijd voor het NK Tegenwindfietsen. Dit keer zelfs met een artikel bij AP News, Riders in the storm, zelfs doorgezet opde site van NY Times! Hoera voor rare Nederlandse dingen. Maar eens kijken of ik morgen nog met de fiets naar Noordwijk ga, die rukwinden langs een drukke autoweg vind ik minder amusant.

Ondertussen zag ik onlangs deze mooie oplossing voor het stijgende zeewater, de Northern European Enclosure Dam (NEED), een dam tussen Schotland en Noorwegen en eentje tussen het zuiden van de UK en Frankrijk, om een gigantische binnenzee te maken. Ook een idee! Zal wel wat kosten. En heeft wel een paar gevolgen, oa voor de visserij. Hm.

Lees verder

Subs

Supercool, de Koreaanse film Parasite heeft een Oscar gewonnen voor beste film. Als eerst niet Engelstalige film. Er is nu echter de nodige discussie over ondertiteling en ook kritiek op Bong Joon-ho die zijn speech met tolk hield. Zucht. Zie After ‘Parasite,’ Are Subtitles Still a One-Inch Barrier for Americans? op nytimes.com of deze Map of European countries who are dubbing foreign movies vs. countries who use subtitles op reddit.com. Mooist vond ik deze (helaas inmiddels verwijderde) Tweet: First off, it’s hardly just Americans who don’t like subtitles. No one likes subtitles. They’re only common in countries too poor to afford a dubbing industry. Haha! Die comments waren ook killing, ik begrijp wel waarom de Tweet verwijderd is..