Ciara

Een gedenkwaardig moment, de eerste storm in Nederland met een naam, Ciara heet ze. En gelijk een flinke ook, dus tijd voor het NK Tegenwindfietsen. Dit keer zelfs met een artikel bij AP News, Riders in the storm, zelfs doorgezet opde site van NY Times! Hoera voor rare Nederlandse dingen. Maar eens kijken of ik morgen nog met de fiets naar Noordwijk ga, die rukwinden langs een drukke autoweg vind ik minder amusant.

Ondertussen zag ik onlangs deze mooie oplossing voor het stijgende zeewater, de Northern European Enclosure Dam (NEED), een dam tussen Schotland en Noorwegen en eentje tussen het zuiden van de UK en Frankrijk, om een gigantische binnenzee te maken. Ook een idee! Zal wel wat kosten. En heeft wel een paar gevolgen, oa voor de visserij. Hm.

Ook leuk, uitleg voor het internationaal publiek: