Juli

4cm

Vorig jaar augustus werd bij een routine controle na een longontsteking bij mijn moeder vastgesteld dat ze een aangeboren gaatje in haar hart bleek te hebben. Na een lange periode van testen, wachten en nog meer testen, is dat gistermiddag in het LUMC -uiteraard tot ons aller grote opluchting- met succes hersteld. Aanvankelijk zou een en ander met een parapluutje via de oksel hersteld kunnen worden, maar het gat bleek volgens een 3D scan zo'n 2cm te zijn en dat werd toch te link. Dus nu is het via een reguliere hartoperatie gecorrigeerd. Maar goed ook, want het gat bleek gisteren uiteindelijk 4cm groot te zijn!

Lees verder

Team

Ook e-Vision komt niet heelhuids door de crisis. Wat een rotdag! Zucht.

Meeuw

Wat een gedoe vandaag. Sinds gistermiddag zat in de dakgoot, die ik deel met mijn buren, een jonge meeuw vast. Hij probeerde steeds weg te vliegen, maar kreeg geen grip. Ondertussen stond zijn moeder hem op haar eigen bijzonder luide wijze aan te moedigen om toch echt nog een poging te wagen. Vandaag werkte ik thuis, dus dat achtergrondgeluid was extra fijn. Zelf kon ik er niet bij, dus uiteindelijk de dierenambulance gebeld.

Lees verder

Fargo

Eerlijk gezegd had ik zo mijn twijfels toen ik er voor het eerst over las. Er zou een serie Fargo komen naar aanleiding van de film Fargo, inmiddels een klassieker van Joel Coen & Ethan Coen.

Ben uiteindelijk toch gezwicht. En toen heb ik alle afleveringen er afgelopen week doorheen gejaagd. Het bleek gelukkig niet echt een remake, maar een ander verhaal in dezelfde setting met deels dezelfde personages. Nu is het wachten op het beloofde seizoen 2.

Lees verder

Emberverse

Ben sinds kort bezig met eerste deel van Emberverse reeks van S.M. Stirling. Eentje uit het genre 'alternate history and post-apocalyptic novels' om een beetje een beeld te geven.

Dies the Fire - S. M. Stirling
Gepubliceerd 2005-09 • 573 pagina's

When a strange electrical storm over the island of Nantucket suddenly causes all electronic devices to cease functioning, the world is faced with an unimaginable transformation, one that is complicated by some individuals' ruthless quest for ultimate domination. Reprint.

  • Fiction

De karakters zijn af en toe een tikje ééndimensionaal, maar het leest wel lekker weg. Ik ga in ieder geval nog verder met deel 2. Valt me trouwens mee dat er nog geen verfilming in de maak is, hoewel geen Young Adult, lijkt dit me er toch typisch eentje die kan meeliften op het succes van The Hunger Games.

Outlander

Heb een jaar of 2 geleden het eerste boek van de Outlander reeks van Diana Gabaldon gelezen. Ik ben na het eerste boek overgestapt op wat anders, maar was nog wel van plan om ooit verder te gaan met de reeks. Dus toen ik hoorde dat er een serie op de boeken gebaseerd zou worden, en nog wel door niemand minder dan Ron D. Moore (ook van de Battlestar Gallactica reboot), was mijn interesse gewekt. Ik heb zojuist de trailer bekeken, en ik moet zeggen dat het er goed uit ziet. Kom maar op met die pilot!

Lees verder

Opeth

Och, wat een heerlijk conservatief clubje kan de metalwereld toch zijn! Binnenkort verschijnt de nieuwe CD van Opeth, Pale Communion. Nu al is er online erg veel discussie: is de plaat nou te prog of niet? Is het nog wel metal, mag het nog wel Opeth heten. Ach, wat doet het er nou toe mensen, als het maar goeie muziek is. En als je het niets vindt, zet je toch lekker een oudere plaat van de jongens op. Zie Angry Metal Guy, Metal Sucks en Metalstorm voor reviews en vooral de comments, als je het aandurft althans.