Augustus

Meer concerten

In navolging van dit bericht, ik heb zojuist kaartjes gekocht voor Long Distance Calling. Had al kaartjes voor Therapy? (jeugdsentiment!) en Anneke van Giersbergen in de stadsgehoorzaal. Ben benieuwd!

Anneke van Giersbergen heeft één van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar. Sinds eind jaren negentig vliegt zij voor optredens de hele wereld over. Buenos Aires, Beiroet, Chicago, Helsinki. In meer dan 40 landen trad ze op. Ga mee op een vlucht door haar 25-jarige carrière vol muziek en boeiende verhalen.

Artis

Nora is met LCKV op pad, dus volgens traditie (nou ja, dit is het tweede jaar) kwam Abby gezellig bij mij logeren. Omdat we er beide al in geen tijden meer waren geweest, leek een bezoekje aan Artis me wel leuk. Gelukkig vond die kleine het ook een goed idee en zijn we met trein en tram afgereisd naar onze hoofdstad. Vooral de karpers waren een hit, in navolging van een stel Duitsers moesten die met de hand restjes van onze lunch gevoerd worden. Maar natuurlijk ook o.a. de tijgers, gorilla, olifanten en giraffen gezien. Na een behoorlijk lange dag hebben we in gezellig Leiden gegeten en is ze vanochtend weer door haar moeder opgehaald. Nu snel mijn koffer inpakken, morgenochtend met de trein naar Berlijn!

Lees verder

Berlijn

Toen we de reis boekten een tijdje terug was het warm in Nederland, erg warm. Het leek me dus een aangenaam vooruitzicht, een paar dagen in Berlijn als het weer wat koeler zou zijn. Maar toen zag ik vorige week de weersvoorspelling, rond de 30 graden. Eek! Rustig aan dan maar. Te beginnen met de reis, zo'n eind met de trein is goed bevallen. Om 9 uur vertrokken we vanaf Amsterdam en half 4 stonden we op Hauptbahnhof. Nog beter dan naar Londen eind vorig jaar, omdat we niet hoefden over te stappen. Van mij mag heel Europa volgeplempt met snelle treinen.

Lees verder

Maria Austria

Een uitje naar Amsterdam vandaag. In het Joods Historisch Museum is een tentoonstelling te zien over de bekende Amsterdams-joodse fotograaf Maria Austria (1915-1975). Hierin wordt voor het eerst haar omvangrijke en veelzijdige oeuvre uit de jaren 1930-1975 in onderlinge samenhang getoond. Op hetzelfde kaartje gelijk ook naar de Portugese Synagoge en de Hollandsche Schouwburg geweest. Leuk om dit deel van de stad eens wat beter te leren kennen.

Fietscultuur

Ik volg op Twitter een aantal voorstanders van fietsen als serieus transportmiddel. Interessant om te zien hoe dat in het buitenland gaat, maar als ik eerlijk ben ook voor de positieve blik op ons mooie fietsland. Hier trof ik dan ook meerdere verwijzingen naar een artikel van Vox.com, No helmets, no problem: how the Dutch created a casual biking culture. Leuk om te lezen, hopelijk inspireert het de juiste mensen.