Januari

Nieuw

The year 2013 is the first year since 1987 to have all its digits being different numbers.

Dat je het maar weet. Maak er iets moois van dit jaar!

Start

Hiernaast een foto die ik op Facebook zag, bij de Type O Negative feed, ter ere van de verjaardag van overleden zanger Peter Steele. Mooi gedaan. Ga zo nog wat Type O draaien.

Anyhoe, het gewone leven is weer begonnen, de feestdagen liggen achter ons. Wel lekker, te kunnen beginnen met zo'n korte werkweek.

Winter

Deze week lijkt dan eindelijk de winter te zijn begonnen. Dinsdag werden we wakker in een witte wereld. Altijd een uitdaging, fietsen in de sneeuw, maar inmiddels zijn de fietspaden in ieder geval hier in de stad goed te doen.

Ook is het inmiddels flink koud. En dus zijn er uiteraard alweer de nodige speculaties over een mogelijke Elfstedentocht. Zucht. Die van 1963 is vandaag overigens precies 50 jaar geleden, zag ik zojuist in het nieuws. Mijn moeder was als klein meisje met haar vader bij de finish, ze woonden toen in Leeuwarden. Vraag me bij het zien van die archiefbeelden altijd af of ze er ergens tussen staan.

Zat zojuist even bij de wiki te lezen, zag ook nevenstaande foto van de gedeelde finish van die van 1956. Dat is pas sportief. Daar kan Lance nog een puntje aan zuigen. Zo, heb ik toch mooi alle relevante actualiteiten aan elkaar geknoopt.

Poincaré

Via de heerlijke thread Spoiler: Everyone Dies op MetaFilter kwam ik op Wikipedia terecht op Poincaré recurrence theorem. Had wel even de toelichting op MF nodig, maar: mind.. blown.

In mathematics, the Poincaré recurrence theorem states that certain systems will, after a sufficiently long time, return to a state very close to the initial state. The Poincaré recurrence time is the length of time elapsed until the recurrence. The result applies to physical systems in which energy is conserved.

Clutch

Gisteravond in de Melkweg naar een optreden van de Amerikaanse band Clutch geweest. In de kleine zaal, maar deze was volgens mij wel uitverkocht. Door gedoe met winterdienstregeling van de NS een uitdagende reis achter de rug, maar toch nog voldoende op tijd om een mooie plek op het balkon te bemachtigen.

Lees verder

Kou

Met de kou van de laatste tijd overweeg ik in het voorjaar om mijn kozijnen te laten vervangen en dubbel glas te laten plaatsen. Ik kreeg het een keertje zelfs niet warmer dan 19 graden, terwijl het boven dan 25 was. Dus heb ik de verwarming lager gezet en ben zelf boven gaan zitten. Niet echt optimaal, ook niet voor mijn stookkosten.