Maart

Burgerplicht

Net wezen stemmen met een rood potlood! Volgens mij heb ik altijd alleen maar met een stemmachine gestemd. Hoe retro. Ik ben trouwens sinds kort ook maar begonnen met het scheiden van mijn plastic afval, zo'n goeie burger ben ik! Als je nog niet overtuigd bent, helpt deze blog misschien, welke aantoont wat voor schade al die plastic doet. Nu mis ik alleen nog een google map met alle inzamelpunten, de info op Plastic Heroes is wel érg karig.

Abigail

Met papa
Ruim een week te laat, maar gisteravond was ze er ineens, kleine Abigail Sophia, mijn tweede nichtje. Kom net terug van het Diaconnessenhuis waar ik haar even heb mogen vasthouden. Na alle avonturen van gisteravond, wilde ik eigenlijk op tijd naar bed, maar dit kon ik natuurlijk niet missen! :-) Wat vergeet je toch snel hoe klein die baby'tjes zijn. Schattig! Ben erg benieuwd hoe Nora morgen op haar zusje reageert. Ik ga snel wat foto's op Flickr zetten.

Katatonia

Gister naar de 'New Night Over Europe' Tour van Katatonia geweest in P60 in Amstelveen. Zij hadden Swallow the Sun en Long Distance Calling meegebracht.

Long Distance Calling

Expres op tijd gearriveerd om ook het optreden van Long Distance Calling te zien. Mooi plekje op het balkon bemachtigd. Vorige keer (in W2) was vrij chaotisch, maar - hoewel korter- wisten ze nu een strakke show neer te zetten. Ik heb zelfs een kek shirt gekocht, zwart met grijze opdruk, altijd een goede combo.

Lees verder

Krak

Hét nadeel van het digitale boek ontdekt. Gisteravond in het donker op de vide per ongeluk mijn knie op mijn Sony e-Reader gezet. Ik hoorde krak en nu is het scherm flink beschadigd. Morgen maar snel bij de ANWB langs (daar had ik em gekocht). Hopelijk kan het gerepareerd worden. Snik!

Update: hij wordt opgestuurd naar Sony en het zal ongeveer 3 à 4 weken duren en 150 euro kosten. Een dure les die ik hier geleerd heb.

Troon

Eindelijk maar eens voor De Troon gaan zitten. Maar ik ben nog niet overtuigd. Zo'n voiceover, wat een zwaktebod. Wat is Yorick dik geworden, of is dat voor de rol? En hé, tante Cor doet ook mee. En Bianca (van Plien). Maar waarom spreekt iedereen zo modern, met van die Hilversumse accenten? Neen, ik denk niet dat ik hier in mee kan gaan. Maar goed, ik geef het nog even een kans.

Ach, in april gaan we tenminste lekker weer verder met The Tudors.

The Road

Vanochtend eindelijk The Road gekeken. De film stond al langer op mijn lijst, Viggo is één van mijn favoriete acteurs en, mits goed gedaan, kan ik het post-apocalyps genre over het algemeen wel waarderen in mijn films en boeken. En, hoewel geen opbeurend werkje, vond ik deze film zeker goed gedaan. Nu wil ik het boek van Cormac McCarthy nog wel eens lezen. Eerst de film een tijdje laten bezinken.

Privacy

Net VPRO Labyrint gezien, over RFID, privacy en beveiliging. Interessante aflevering, hoewel ik wel graag iets mee diepgang had gezien, maar ik begrijp dat ze dit natuurlijk voor de gemiddelde Nederlander ook interessant willen houden. En ik neem aan dat dit vast voor de nodige mensen een eye-opener is geweest, en meer bewustzijn op dit gebied is alleen maar goed.

Caprica

Hij stond al ongeveer een half jaar op mijn harde schijf, maar nu heb ik dan eindelijk de eerste aflevering van Caprica gekeken. Ik was verslaafd aan Battlestar Galactica en dus ook wel in voor een prequel, hoewel bevreesd dat het een crapfest zou blijken. Maar tot nu toe valt het me erg mee. Het speelt 58 jaar voor aanvang van BSG en je ziet de opkomst van de Cylons. Kek gedaan. Maar ik vraag me af hoe ze hier een hele serie mee willen vullen. We gaan het zien.

Kyuss

Goed nieuws, ik heb kaartjes voor Garcia plays Kyuss (in mei in de Melkweg)! Heb die geniale nummers altijd al eens live willen horen, had de vrees dat dat er niet meer in zat.

Massa

Ik moet het ook maar gewoon niet meer doen, op zaterdag de stad in. Wat een irritatie. Gewapend met een lijstje moest ik alleen een vijftal winkels af voor een snelle boodschap. Maar verder dan 'bordjes bij de Xenos' kwam ik niet. Ik ben naar huis gevlucht. Wat doen al die mensen toch, een beetje in de Haarlemmerstraat te sjokken, hebben die ook een lijstje? Of hebben die gewoon écht niets beters te doen? Zucht. Ik waag maandag na 't werk wel een nieuwe poging.

Stamboom

Sophia & Leonardus Schoonhoven
Kreeg via mijn moeder, die 'em weer van heur broer had, deze foto van mijn overgrootmoeder en -vader. De ouders van hun vader.

Had deze foto nog nooit gezien, erg leuk. Aan de kleding en leeftijd (zij is van 1891, hij van 1885) te zien van de jaren 40, waarschijnlijk genomen in de Braamstraat in Utrecht, waar zij woonden.

Ik weet helaas niet heel veel van ze. Hij was sigarenmaker, wist alles van opera en hield van een drankje. Als hij dan weer eens zijn werk kwijt was moest zij huizen schoonmaken om toch brood op de plank te krijgen. Wat een schande. Mijn opa heeft zijn hele leven trouwens geen druppel aangeraakt, dat zal daar wel mee te maken hebben. Jammer toch dat ik niet meer vragen over de familie heb gesteld toen opa nog leefde.

Krak, vervolg

Brief ontvangen over de reparatie van mijn e-Reader. Dat gaat 250 euro kosten. En 27 euro onderzoekskosten. Oftewel bijna net zo duur als een nieuwe. Zucht. Waarom ben ik toch zo dom geweest om mijn knie erop te zetten? Maar goed, daar kan ik nu niets meer aan veranderen. Dus ik heb mezelf nu bij wijze van verjaardagscadeau verrast met een nieuwe. :-)

Plu

Ik heb een SENZ Mini besteld, met mijn ING rentepunten. Ik had belachelijk veel van die dingen opgebouwd en nooit iets mee gedaan. Begin april gaan echter de meeste vervallen én ik bouw ze (gelukkig!) niet meer op, omdat ik mijn spaargeld naar de concurrent heb gebracht. Maar goed, zo'n plu wilde ik toch al een tijdje, dus toch maar even geregeld. Aardige mevrouw aan de lijn, daar niet van, maar toch vreemd dat je niet via de 'webwinkel' kunt bestellen.

Zomer

Na 4 horloges, 2 klokken, de verwarming, een DVD-recorder en een iPod is het dan nu zomertijd. Hoera.

Amorphis

Ik heb kaartjes voor Amorphis in Tivoli De Helling (Utrecht) in november. Dit is het vervolg van hun Forging Europe tour, vorige keer speelden ze in Leeuwarden en dat was toch me nét te ver weg. Maar Utrecht is gelukkig goed te doen en ik ben erbij. Hoera!

Everett

Vond dit weekend een interessant artikel op Metafilter, Don't Sleep, There Are Snakes, over Daniel Everett, een professor linguïstiek die naar de Amazone ging om mensen te bekeren, maar zelf als atheïst terugkeerde. Op Youtube staat een kort stukje van de langere presentatie die op fora.tv te vinden is. Een lange zit, maar erg interessant. Ik heb zijn boek toegevoegd aan mijn wishlist.