Rondreis Noorwegen

Rondreis door Noorwegen in zomer 2010, veel staafkerken en de poolcirkel

Pagina 1 van 5

Aalborg

Een update vanuit Aalborg in Noord-Denemarken. Vanochtend om 6 uur (zes uur!!) in de auto gesprongen, rond 8 uur bij de grens met Duitsland. Lekker door kunnen rijden en om een uur of 2 bij de grens met Denemarken. Je merkt wel gelijk verschil bij het doorkruisen van het schiereiland, de lucht is een echte zeelucht, na elke heuvel verwachtte ik de zee te zien. Hoewel erg warm vandaag, is het nu lekker afgekoeld. Het verschil met Nederland, waar het altijd zo lang nog verschrikkelijk warm blijft. Morgen om kwart over 12 de fastferry naar Noorwegen. Eerst nog even van de wifi in het hotel profiteren. Straks hopelijk lekker slapen, ben ik wel aan toe.

Fastferry

Zo da's pas een boot, die Fastferry. Helemaal gezout en doorgewaaid nu op de camping in Byglandsfjorden, met een geweldig uitzicht vanaf de veranda van onze hut. En gratis wifi!

Morgen een excursie naar Kongsberg. Omdat het nu uitkomt dat we hier op zondag zijn, en het eigenlijk net te ver weg is, hebben we besloten Oslo over te slaan. Jammer, maar helaas.

Staafkerk

Kongsberg was niet heel spectaculair. Een paar winkelstraten waar nu weinig activiteit was, nog even bij het station gekeken. Wel een mooie stroomversnelling. Ach ja, wat verwacht je ook op zondag.

Wel kwamen we op de terugweg langs de Staafkerk van Heddal, de grootste van Noorwegen. Eerder waren we al bij een andere Staafkerk (die van Eidsborg), maar daar mocht je helaas niet in. Dit is bovendien de grootste in Noorwegen. Er zijn er nu nog 28 over van de ongeveer 1000 die er ooit waren.