Londen

We verkennen in 2017 de Britse hoofdstad een paar dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw

Pagina 1 van 2

Londen Eye

Met de Thalys naar Brussel en vervolgens met de Eurostar door de tunnel naar Londen afgereisd. Blijft vreemd, het verlaten van Fort Europa met al het prikkeldraad bij Calais. De reis zelf verliep gelukkig voorspoedig. Bij aankomst op St Pancras direct een Oystercard gekocht en opgeladen voor gebruik in het openbaar vervoer.

We gaan van hier naar halte Royal Oak, aldaar de sleutel AirBnB afgehaald en naar ons appartement op Queensborough Terrace gegaan. We verblijven in de kelder van een statig herenhuis. Eerst boodschappen gedaan voor morgenochtend en toen gauw naar London Eye. Ik had thuis al gereserveerd, maar de geplande tijd blijkt erg krap. Als we dan ook nog de undergroundhalte niet kunnen vinden wordt het wel erg krap. We nemen een klassieke zwarte taxi genomen en arriveren precies op tijd bij de populaire attractie. Het is hier druk!

Na een best lange wachtrij en controle van onze eigendommen (dat zal de komende dagen nog wel vaker gebeuren) mogen we aan boord. Het was gelukkig het wachten waard. Wat een prachtig uitzicht op Londen na zonsondergang! Na ongeveer een half uurtje ben je rond en mag je je bakkie weer verlaten. We wandelen nog wat in de omgeving en gaan met de Tube terug naar 'onze' wijk voor een maaltijd en om op te warmen.

Foto's bekijken op Flickr

Tower & Camden market

Vandaag naar de indrukwekkende Tower, ook hiervoor hadden we de kaartjes al thuis online geregeld. Scheelt weer wachten. Het plan was om ook de kroonjuwelen te bekijken. Echter, daar aangekomen bleek er zo'n ontzettend lange rij te staan dat we die maar even hebben overgeslagen.

Na afloop in de buurt geluncht bij Vietnamees restaurant BanhMi City. Omdat we toch in de buurt zijn kijken bij Millennium Bridge. Mooi uitzicht, maar ik vraag me af waarom dit geen fietsersbrug is. Ook hadden we even het idee om St Paul's Cathedral te bezoeken, maar de hoge entreeprijs doet ons weer omkeren.

Vervolgens met de underground naar Camden Market. Heel erg toeristisch en ook hier erg druk, maar leuke spullen en gezellige sfeer. Ik slaag uiteraard weer bij de winkel met Keltische sieraden. Na zonsondergang wordt het snel kouder. We keren huiswaarts en hebben uiteindelijk heerlijk gegeten bij Braziliaans restaurant Preto.

Foto's bekijken op Flickr

Big Bus

Om de voeten wat te sparen, vandaag gekozen voor een toeristenbus. Er zijn 3 maatschappijen in de stad actief, we kiezen vrij willekeurig voor de Big Bus. Ingestapt vlakbij Queens way, we pakken de lijn richting de rivier. Bij het ticket zit namelijk ook een boottocht over de Thames inbegrepen, en we zijn toeristen, dus dan doe je zulks.

Erg leuk om London zo vanaf het water te bekijken. We komen -uiteraard- weer langs de London Eye en eindigen nabij de Tower. Voor het uitzicht waren we boven gaan zitten, en hebben het inmiddels toch wel behoorlijk koud. Na afloop lekker opwarmen met een wrap en een warme choco bij de Pret a Manger.

Opgewarmd, gevoed en bijgekomen stappen we weer op de bus, we doen de lange lus en eindigen 's avonds na een flin stuk van Londen te hebben bekeken weer bij onze oorspronkelijke halte. Even uitrusten op de kamer en vervolgens richting Notting Hill voor iets te eten. Het plan was voor iets Engels te gaan, bijv een pub. Maar ze waren of allemaal vol, of niet naar onze smaak. Lastig. Kiezen uiteindelijk voor de Tex Mex. Taco bowl for the win!

Foto's bekijken op Flickr