Rondreis Chili

Rondreis door Chili eind 2011 / begin 2012

Pagina 1 van 4

Aankomst

Gistermiddag vertrokken naar Chili. Eerst het stukje Amsterdam naar Londen. Daarna helaas een lange overstaptijd. Wel lekker gegeten bij het restaurant van Gordon Ramsey. Vervolgens de lange vlucht over de oceaan, deze was best zwaar. Abby had een moeilijke nacht, waardoor wij ook steeds wakker waren.

Nog een overstap in São Paulo en we vliegen het laatste stukje naar Santiago. Bleek alsnog een vlucht van 4 uur en dus toch nog een aardig stuk. Wel erg gaaf om eindelijk de Andes te zien!

Van het vliegveld opgehaald door Jan en Adriana, die vorige week de overstap al hadden gemaakt. Na een eerste indrukwekkende blik op miljoenenstad Santiago, aangekomen bij Santa Elvira, hier is de woning waar we zullen verblijven in Santiago. Koffers neergezet en nu een beetje bijkomen in de heerlijke tuin van Tia Mercedes, is wel nodig ook. Hopelijk ben ik snel aangepast aan het tijdsverschil.

Foto's bekijken op Flickr

Santiago

We hebben de afgelopen dagen een deel van de stad bekeken. Het is hier druk en groot, ik kan niet echt een Europese stad bedenken om het mee te vergelijken, de sfeer is totaal anders. Zie trouwens veel metal-shirts in het straatbeeld, meer dan in Nederland. Leuk!

Uiteraard veel toeristische dingen gedaan, zoals het bezoeken van de Plaza de Armas en nabij gelegen straten bekeken. Uiteraard ook het standbeeld voor Manuel Bulnes, voorouder van Adriana, Tineke en Nora & Abby. Het uitzicht vanaf de Santa Lucia en de naastgelegen markt. En natuurlijk de San Cristóbal beklommen. Hier vandaan krijg je een prachtig beeld van de stad en de omringende bergen. We hebben mazzel, er is weinig smog tijdens ons bezoek, dus het uitzicht is helder.

Minder toeristisch, maar erg interessant was het bezoek aan de Matadero Franklin, een vlees- en warenmarkt, om inkopen te doen voor de klassiek Chileense maaltijd die onze huishoudster (luxe!) vanavond voor ons zal koken. We waren volgens mij de enige toeristen in het hele gebouw en Tjerk trok met Abby in de draagzak veel aandacht. Ook pap werd met 'Hey Gringo!' steeds geroepen om de reeds poserende marktventers op de foto te zetten.

Foto's bekijken op Flickr

Puerto Varas

Maandag naar Puerto Montt gevolgen. Bij aankomst de jas aangetrokken, het is hier wat regenachtig en zo'n 15 graden kouder dan in Santiago. Met de gehuurde bus naar Puerto Varas gereden. Onderweg hier en daar gestopt, oa bij vismarkt. In Puerto Varas verblijven we in hostal Erika, die bij het ontbijt heerlijke taart serveert. 'Kaffee mit kuchen' zie je veel in dit deel van Chili vanwege de vele Duitse migranten.

Gisteren voornamelijk autotoerisme in de prachtige omgeving, met als hoogtepunt de watervallen van Petrohue. Vandaag naar Valdivia en onder begeleiding van Tinekes neef Diego een pittige tocht in Parque Onkel. Op de top eindelijk een eerste blik op de Grote Oceaan geworpen. Van een flinke afstand weliswaar, maar toch! Morgen naar de Spaanse forten, vanwaar we een beter beeld hebben.

Foto's bekijken op Flickr