Geschreven

The wall

Moest hier aan denken toen ik onlangs in een gesprek verzeild was geraakt over nuttige skills bij oorlog of tijdens post apocalyptische omstandigheden. Blijft echt een briljante video. Over hoe je mensen in het verleden zou moeten uitleggen hoe electriciteit werkt. Wat volgt is een warrig verhaal over The Wall! En dan in dat fijne Ierse accent van hem.

Lees verder

Booster

Mijn geboortejaar was eind december aan de beurt om een afspraak te maken voor de 3e Coronaprik, de booster. Ik had em eerst eind januari staan, maar na een paar keer bellen (want verzetten kan nog steeds niet online) had ik steeds een gunstiger datum te pakken, uiteindelijk zaterdag 8 januari. Deze keer niet in Leiderdorp, die locatie is ditmaal niet heropend, maar hier in Leiden aan de Haagse Schouwweg. Kom normaliter alleen die kant op voor begrafenissen, althans zo voelt het, dus dit was weer eens wat anders. Helaas moest ik wel door de regen, maar vooruit.

Lees verder

Let's go!

Beste wensen voor 2022!

Hoop dat alle geplande concerten, voor zover die niet al naar 2023 zijn uitgesteld, alsnog kunnen doorgaan. Dat ik veel mooie projecten mag draaien op 't werk. Dat we eindelijk naar Finland kunnen deze zomer. Dat er nog mogelijkheden zijn voor minstens één stedentrip. Dat ik eindelijk de verbouwing van de badkamer kan laten uitvoeren. Met minimal gedoe alstublieft. Dat we lekker uit eten kunnen gaan en naar musea & bioscoop en ander leuks. Dat de kapper snel weer open gaat en de sportschool en de masseur en de mevrouw van de fijne facials.

Maar bovenal dat iedereen gezond blijft en het leven weer iets normaler wordt.

Feestdagen

Tja. En toen was het alweer bijna Kerst en staat de afsluiting van dit rare jaar 2021 voor de deur. Ik ben overigens vanochtend officieel nog aan het werk, maar het meeste is inmiddels weggewerkt en eerlijk gezegd ben ik er wel een beetje klaar mee. Dus ik grijp dit vroege uur even aan voor het uitwerken van wat achterstallige blogposts.

Lees verder

Omicron

Ja lekker dan. Weer een nieuwe Corona variant. We slaan Xi en Nu over en gaan door met Omicron. Het kleine broertje van Omega. Het schijnt uitgesproken te moeten worden als O-micron, maar iedereen zegt ondertussen Omi-cron. Dat gezegd hebbende, het is veel besmettelijker dan Delta, maar lijkt vooralsnog minder ziekmakend. Het is helaas nog niet duidelijk hoe goed onze vaccins beschermen.

Lees verder

Corona

En daar gaan we weer, onze tweede winter met Corona. Dankzij het vaccin staan we er gelukkig een stuk beter voor dan vorig jaar, maar niet zo goed als gewild. De werking neemt helaas al af, in combinatie met het loslaten van de maatregelen en een kleine maar enthousiaste groep vaccinweigeraars zie je de cijfers weer stijgen. Dus gisteravond was er weer een persconferentie. Wederom een oproep om het nu toch echt beter doen. Ik vrees niet dat dit gaat helpen..

Lees verder

Twintig

Mijn afstuderen voor de School voor Communicatiesystemen heb ik uitgevoerd in Leiderdorp, na afloop werd mij gevraagd of ik daar vast in dienst wilde treden. Ik had er een leuke tijd gehad en het was een mooi aanbod, dus ik accepteerde de functie. Ik kwam als jongste binnen in dit kleine maar groeiende team en na een korte vakantie trad ik een maand na 9/11, een actie waar de wereld nog van moest bijkomen, in dienst bij e-Vision.

Lees verder

Filosofie

Ik probeer jaarlijks een cursus buiten mijn vakgebied te doen. In het Rampjaar is het er helaas niet meer van gekomen, de jaren ervoor deed ik oa edelsmeden en kunstgeschiedenis. Zag onlangs Colleges Filosofie in het kort in de nieuwsbrief van Vrije Academie voorbij komen, nu met 10% korting. Dat leek me wel interessant, dus ik heb me ingeschreven. Het zijn 3 avonden een Zoom van 2 uur. Nu afwachten of ik het volhoud na overdag ook al de nodige videocalls te hebben gevoerd.

Lees verder

Vaccin

Gisteren mijn afspraak voor de Coronavaccinatie gemaakt!! Spannend, ik ben al sinds vorige week aan het aftellen, het gaat nu namelijk op volgorde van geboortejaar. Zaterdag was Tjerk aan de beurt ('76), zondag was '77-'78 en dan vandaag eindelijk '79-'80. Vanaf half 12 kon je online een afspraak maken. Ik was zo bang dat de groep AstraZenica weigeraars tussendoor gepland zouden worden, maar dat valt nu dus gelukkig weer mee.

Lees verder

Pfizer

Hoera, mijn ouders hebben vanochtend hun eerste Coronavaccinatie gehad. Aanvankelijk hadden ze aparte afspraken staan, vandaag en morgen, maar pap mocht op dezelfde afspraak. Scheelt weer een 2e reisje. In juni komt de 2e prik. Woot woot!

Lees verder

Een jaar

Afgelopen vrijdag zat ik precies een jaar in lockdown. En vandaag ben ik voor de 2e keer in lockdown jarig. Vorig jaar zouden we met een groepje uit eten gaan, maar toch besloten dat niet door te laten gaan vanwege Corona. Momenteel nog steeds een avondklok vanaf 21:00 en mag je maar 1 persoon ontvangen. Dus ik ben gisteren bij mijn broer geweest, ook om de verjaardag van Abby te vieren, en vandaag bij mijn ouders langs. We zien verder weinig mensen, dus dat durf ik wel aan. Dat gezegd hebbende hoop ik wel dat ze nou eens opschieten met die vaccinaties van de 60 plussers. Dat ademt toch een stukje fijner.

Lees verder

Sneeuw

Ik ben geboren in de horrorwinter van 1979, misschien dat daar mijn liefde voor winter vandaan komt, of misschien is het gewoon nostalgie omdat dit in Nederland door klimaatverandering helaas nou eenmaal niet zo vaak meer voorkomt.

Lees verder

Gelukkig 2021

En toen was het 2021! Hoe futuristisch. De beste wensen natuurlijk. Te bizar.. hoe anders was de toon vorig jaar, al heb ik toen toch een vergelijking gemaakt met de roaring twenties. Ik had geen idee hoe waar dat bleek, met een ziekte à la de Spaanse griep in het vooruitzicht en de opkomst van enge fascistische groeperingen. Maar goed, we gaan dapper verder.

Lees verder

Lockdown

Tja. Dat was wel te verwachten. We doen het slecht in Nederland. Te eigenwijs. Allemaal door de winkelstraat schuifelen, op zoek naar koopjes en cadeautjes. Sinterklaas en straks Kerst en Oud & Nieuw met de familie vieren. En dus moet de rem erop. Het is bitter, maar het moet echt, die cijfers moeten omlaag.

Lees verder

Verkiezingen

Nou, daar zijn we dan. De verkiezingen in de VS. Het moment van de waarheid. Of nou ja, een moment is misschien wel snel, ik vrees dat het nog wel even gaat duren voor de uitslag bekend is. Wij hebben hier dan wel niets in te brengen in deze bizare onderneming (hoewel een blik op de Nederlandse media momenteel iets anders doet vermoeden), maar voelen helaas wereldwijd, en dus ook in Europa, de gevolgen.

Lees verder