Geschreven

Blokkade

Zoals ik onlangs al schreef, tijd om iets meer te doen dan tweets van activisten te liken, dus afgereisd naar Den Haag voor de zevende blokkade van de A12. Ik ben er nog niet helemaal aan toe om onderdeel van de echte demonstratie te zijn, maar gelukkig kon je je steun tonen aan de demonstranten en het doel door onderdeel uit te maken van de supporters demo.

Lees verder

Instagram

Omdat ik mijn website als een centrale plek wil gebruiken voor content die ik elders op het web genereer, heb ik de afgelopen tijd nogal wat plugins gemaakt voor Kirby, het CMS waar deze site op draait. Ben nog steeds heel erg blij dat ik de overstap heb gemaakt van Wordpress, onder andere doordat Kirby zo ontzettend makkelijk uit te breiden is.

Lees verder

Jeff Hiller and Bridget Everett in “Somebody Somewhere.” By Sandy Morris/HBO.

Somebody

Heb overwogen iets te schrijven over de serie Succession, wat nu aan een geweldig laatste seizoen bezig is. Maar die krijgt al genoeg aandacht overal.

Dus nu even wat liefde voor de serie Somebody Somewhere, die onlangs aan het 2e seizoen is begonnen. Ik hou sowieso doorgaans wel van de toon van het werk van de Duplass broers, die hier als executive producers bij betrokken zijn. Verder een mij onbekende cast, ook wel eens leuk. Om The Daily Beast te citeren over het tweede seizoen confirms the series as one of the decade's finest, thanks to its delightful ensemble cast and a knack for fleshing out life's minutiae, with gravity and irreverence in equal measure. Aanrader. En ja, Succession natuurlijk ook.

Lees verder

Bitwarden

Gebruik al een paar jaar de password manager Bitwarden, maar voor het gemak stonden er nog steeds veel wachtwoorden opgeslagen in allerhande browsers op allerhande devices. Niet ideaal natuurlijk. Op werk zijn we momenteel bezig met ISO 27001 certificering, dus ik heb nu een focus op verbeteren van security van systemen en werd me er extra van bewust dat dit dus een ongewenste situatie is.

Dus nu overal de Bitwarden plugin geïnstalleerd en goed geconfigureerd, zodat ik niet meer in de verleiding kom om wachtwoorden op te laten slaan waar ze niet horen, en in alle browsers de opgeslagen wachtwoorden laten vergeten. Nu misschien nog eens een Yubikey kopen, maar dat is eentje voor later.

Lees verder

Australië

Lees momenteel het boek The Fatal Shore van Robert Hughes. Vond em laatst bij een buurtbiebje, en was vrijwel direct geboeid. Maar ik vind het toch onhandig zo'n dikke pil als paperback. Bovendien wilden mijn ogen niet echt meer met het toch best wel kleine lettertype. Dus maar even online een epub geregeld.

Het boekt vertelt over de geschiedenis van de Britse strafkolonie Australië en de mensen die daarvan deel uitmaakten tussen 1787 en 1868. Wat een onmenselijke wreedheid, zowel voor de mensen die erheen vervoerd werden als de mensen die er al woonden. Maar erg interessant beschreven, ook hoe kleine regionale verschillen in aanpak later grote gevolgen zouden hebben.

Lees verder

Axe

Bij het ontwikkelen voor het web is toegankelijkheid helaas nog best vaak een sluitpost, terwijl het juist zo belangrijk is om hier vanaf het allereerste begin rekening mee te houden. Gelukkig zit er wel verbetering is en zijn er ook veel initiatieven op het gebied van kennisdeling.

Een grote naam is Inclusive Design 24, met een uitgebreid archief van de afgelopen jaren. Ik werd daarnaast gewezen op Axe-con, wat onlangs gehouden werd. Het aanbod is groot en de tijd helaas beperkt, maar ik heb toch kans gezien een aantal video's te bekijken. Na gratis registratie zijn de video's nog online terug te kijken.

Lees verder

Circles

Gisteravond naar TivoliVredenburg afgereisd voor een optreden Russian Circles, cadeau voor mam vorig jaar. Verwachtingen waren hoog gespannen, ik zag ze eerder in Patronaat, dat was zeer memorabel, altijd spannend of ze dat niveau weer kunnen halen. Ik heb er wel de nodige kilometers voor afgelegd iig. 's Ochtends eerst heen en weer naar Amsterdam voor werk, thuis in Leiden snel wat eten, door naar Utrecht, totaal bijna 3 uur in de trein.

Lees verder

Vierenveertig

Niet te geloven.. 44 alweer.. er is voor me gezongen vanochtend bij de stand-up, als dat nou geen feestelijk begin van je dag is! Deze week meerdere eetafspraken, volgende week eet ik alleen salades. Toch vreemd.. 44. Bij mezelf vind ik het niet eens zo opvallen, ben tussen het verven door iets sneller grijs en spot af en toe een nieuw rimpeltje (meer retinol!), maar als ik dan zie hoe hard mijn nichtjes en kinderen van vrienden opgroeien. Tijd is raar. [oude vrouw emoji]

Offer

Ben momenteel de serie The Offer aan het kijken, making of The Godfather, vaak beschouwd als de beste film ooit. Heb em toevallig vorig jaar nog in de bios gezien, toen ie 50(!) jaar oud was. Met iemand die em nog nooit gezien had, wat ook een erg leuke ervaring was. De serie is goed gedaan, hoewel hier en daar wat langzaam. De druk van de echte Cosa Nostra, gedoe met de studio, issues met casting en zelfs het eruit snijden van de hele Sicilië scene. Het is een wonder dat de film in deze vorm verschenen is!

The executive instead wanted to cast Ryan O’Neal, the Irish-American star of "Love Story". While Coppola continued to push for Pacino, the studio screen tested a number of young actors including James Caan, whom Coppola wanted to play Sonny, and Martin Sheen. The studio also screen tested Robert De Niro for the role of Sonny in case Caan was cast as Michael.

Lees verder

Japan

De beslissing is genomen, ik heb een reis naar Japan geboekt! Woot woot! Nu nog 7 maanden geduld hebben. Heel veel voorpret dus.. Hoe ver zou ik in die tijd kunnen komen met Duolingo? Ook maar eens op zoek naar een goed reisverhaal of een beknopte geschiedenis van het land. Zal ik Shōgun van James Clavell nog eens lezen? Zie trouwens net dat daar ook een nieuwe verfilming van in de maak is. Hm. Anyhoe, ik ga naar Japan!! #zinin

Lees verder

Patronaat

Gisteravond naar het optreden van Katatonia en Sólstafir in Patronaat in Haarlem. De kaartjes, voor het laatste concert wat ivm Corona was uitgesteld, konden eindelijk uit het mapje Naslag in mijn mailbox gevist worden. Wat een fijne package! Ik vond het geluid bij Sólstafir wel wat beter afgesteld dan bij de hoofdact en ook de lichtshow van Katatonia kon me niet zo bekoren. Omdat we behoorlijk vooraan stonden, waren de lampen erg aanwezig, vooral die met wit licht. Maar verder een topavond, die het wachten meer dan waard was. Ik vraag me wel af wat er in Haarlem in het water zat, ik heb beide frontmannen niet eerder zo spraakzaam gezien!

Lees verder

Lemons

Interessant artikel, The Market for Lemons. Ik ben het wel eens met een aantal mensen bij Hackernews, de stijl rammelt af en toe een beetje, maar de bedoeling is duidelijk. En ik ben het er eigenlijk voor een groot deel wel mee eens.

All of this was falsified by 2016, but nobody wanted to turn on the house lights while the JS party was in full swing. Not the developers being showered with shiny tools and boffo praise for replacing "legacy" HTML and CSS that performed fine. Not the scoundrels peddling foul JavaScript elixirs and potions. Not the managers that craved a check to write and a rewrite to take credit for in lieu of critical thinking about user needs and market research.

Lees verder