Geschreven

Fediverse

Nog even in reactie op mijn eerdere Twitter/Mastodon bericht.. Zie best wat weerstand hier en daar over overstappen naar Mastodon. Mensen vinden het verwarrend met die instances en missen bepaalde features van Twitter die by design niet in Mastodon zijn opgenomen (retweets bijv). Dus zijn er alsnog mensen die hun heil zoeken in weer een nieuwe for-profit met weer een schimmige financier. Tja. Zag een interessante thread op MetaFilter, Sick of Musk, met onderstaand citaat wat me wel aansprak..

Lees verder

Deathstars

Vorige week mail ontvangen van TivoliVredenburg dat het concert van de Deathstars is afgelast. Ik had de kaartjes hiervoor al in 2019 gekocht, het is door Corona een aantal keer uitgesteld, maar 16 februari zou het dan toch plaatsvinden.. Maar helaas.

Lees verder

Pittig

Midweek Parijs geboekt voor december, leuk! Mijn moeder citeerde uiteraard meteen Kees Stet met zijn klassieker uit de West-Friese canon, over 2 mannetjes die naar Parijs gingen. Ben zelf opgegroeid nabij Leiden, waar ik op school zat, en ook wel een beetje met die karakteristieke R spreek, hoewel bij mij lang niet zo erg als bij echte natives. Hier werd ik dan ook regelmatig op gewezen bij bezoek bij de familie in Hoorn. Van vaders kant namelijk voornamelijk West-Friese wortels in de stamboom.

Lees verder

Herhaalprik

Hoewel vorige week verkouden, ik had waarschijnlijk iets uit Lissabon meegenomen, lijkt Corona (afkloppen!) tot dusver aan me voorbij te zijn gegaan. Of ik heb het gehad maar niet/amper gemerkt, kan. De nodige testjes zijn gedaan iig. Toch (of juist daarom) weer gehoor gegeven aan de oproep voor de herhaalprik. Aanvankelijk was er weer onderscheid op geboortejaar, inmiddels mag iedereen ouder dan 12. Volgens de prikmevrouw heb ik De Nieuwe gekregen, dus we gaan 't zien deze winter.

Lees verder

1000mods

Gisteravond afgereisd naar Rotterdam voor het optreden van 1000mods. De Griekse band speelde in de altijd gezellige Baroeg. Leuk om hier weer eens te zijn. Zeker in gezelschap van Broer, ik keek zojuist even in het archief en we waren hier in 2001 voor het laatst samen. Bij een optreden van Opeth & Katatonia. Blijkbaar, ik weet het eerlijk gezegd niet meer. Hoogstwaarschijnlijk in ieder geval nog zonder oordopjes. Dat deden we toen nog. Nu al een tijdje niet meer, gelukkig. Bij mijn laatste gehoortest bleek alles wonder boven wonder nog ok. Toch zag ik nog best veel medebezoekers zonder. Echt zo jammer, want het was best hard. Maar wel een fijne avond! Met Vidage als toegift. Fijn!

LIFF

November staat voor de deur, dus het is weer tijd voor LIFF, het Leidse filmfestival. Altijd leuk! De laatste week trailers kijken, het blokkenschema uitpluizen en overleggen in de What's App groep. Vandaag is de kaartverkoop gestart. Met Cinevillepas zit de limiet op 10, maar meer kan ik ook echt niet aan, althans niet zonder mijn rug om zeep te helpen. Haha! De site heeft het wel zwaar trouwens. De exacte starttijd was niet bekend gemaakt, om 15u werd de nieuwsbrief verstuurd dat de boel open was. En vrijwel gelijk overal errors. Oeps.

Lees verder

Lissabon

Woensdagmiddag naar Lissabon gevlogen. We hadden extra handbagage geboekt, waar ook priority boarding bij zat. Wel de moeite waard, het is best druk. We waren idioot vroeg op Schiphol, maar na alle rampverhalen van de laatste tijd nemen we geen risico. We hebben mazzel, zijn met ongeveer 15 minuten door de security. Het lange wachten kan beginnen. Goeie vlucht, 18u plaatselijke tijd zijn we er, dus lekker lange avond voor de boeg. Fleecevest kan ingeruild voor een t-shirt en korte broek, het blijft rond de 25-30 graden tijdens ons verblijf.

Met de metro naar ons hotel, basic maar schoon. Midden in het centrum, vlak achter metrostation Rossio. Oude wijk, super toeristisch dus. Kregen coke aangeboden toen we de eerste avond terugliepen naar het hotel. Okidoki. Maar op zich voelde het allemaal niet onveilig, gewoon super commercieel. Gegeten bij Al Dante aan Rua Augusta, om vervolgens via Arco da Rua Augusta via het grote plein Praça do Comércio naar de waterkant te lopen. Lissabon na zonsondergang is best mooi!

Lees verder

Herfst

Herfst! Heb de verwarming nog uit (iets met een crisis), binnenkort een paar dagen naar Lissabon, daarna mag ie aan, een beetje. Dus nu truien, fleecedekentjes en dikke pantoffels die ik eerder deze week op de 3 oktober markt heb gekocht. Gelukkig tijdens dat event wel stralend weer, dat is wel eens anders geweest.

Lees verder

Concert

Eind deze maand speelt de Amerikaanse band All Them Witches in Paradiso. Helaas al lang en breed uitverkocht, want deze datum is nog van voor Corona, dus veel mensen die al een kaartje hadden. Ik had bij Ticketswap een alert ingesteld, maar elke keer (elke keer!) als ik dan op die notificatie klikte en in de app keek, was het kaartje alweer verkocht.

Misschien hebben ze een aparte notificatie voor VIPs bij Ticketswap oid, maar ik kwam dus maar niet aan tickets. Gelukkig zag ik onlangs dat genre-genoot 1000mods diezelfde datum in Baroeg spelen. Ook erg leuk! Dus daar zojuist kaartjes voor gekocht. Het is wel weer eens tijd voor een leuk concert. Let's go!

Lees verder

Stedentrip

Tijdens een gezellige lunch bij Van Der Werff eindelijk de knoop doorgehakt over de aanstaande stedentrip. We gaan voor Lissabon! De zomerkleren kunnen weer van stal, ik zat al ietwat in herfstmodus, het is daar nu 26 graden. Maar even kijken of we extra bagage mee kunnen nemen, naar Rome in het voorjaar had ik alleen een rugzak en dat is toch wat weinig, vooral zo met die seizoenswisseling tussen vertrek en aankomst. Deze week eerst maar de vlucht en het verblijf regelen en daarna een lijstje maken van plekken die ik graag wil bezoeken. Er zijn ook veel mooie dingen in de omgeving te bekijken las ik. Misschien wel leuk om een dagje de trein te pakken.

Lees verder

Videodock

Als ik op deze site een Giphy koppeling had, kon hier dat bekende Home Alone gifje. Na oa mijn jubileum van vorig jaar is het toch een beetje gaan kriebelen. En dan is nu de kogel door de kerk, ik heb een andere baan! In de afrondende fase van het traject met mijn carrièrecoach, contact opgenomen met 1 van de vele recruiters die inmiddels in mijn LinkedIn inbox woonden en dat was een erg vruchtbaar gesprek, ik had direct een aantal opties.

Lees verder

QE2

History in the making, Koningin Elizabeth is dood. Gisteren zag ik in de middag op de BBC dat het niet goed met haar ging, vervolgens kwam rond etenstijd de aankondiging, ze was blijkbaar in de middag al overleden. De BBC toont inmiddels niet anders meer en dat zal wel even zo blijven vrees ik. Ook bij ons wordt de nodige zendtijd ingeruimd. Beelden van Britten in tranen over dit onverwachte heengaan. Kom op, de beste vrouw was 96! Ik ben geen fan van het hele concept monarchie, sorry. Ben benieuwd hoe lang dit nog doorgaat, daar en bij ons.

Lees verder

Photoshoot

Vorige maand in de duinen in ons beste goed een photoshoot gedaan voor mijn vaders 70e verjaardag. Tot mijn verrassing erg leuk om te doen, we hadden ook een prachtige zonnige dag gelukkig. Daarnaast toch best wel confronterend (zit mijn haar nog goed?) en op een gegeven moment kramp van het blijven lachen.

De foto's vervolgens afgelopen zondag gekregen, hierbij een hele kleine selectie. We hebben er echt heel veel gekregen, en konden 1 van de groepsfoto's kiezen voor extra bewerking. Echt meer dan waar voor ons geld en een hele leuke middag gehad. Dus mocht je nog een leuke fotograaf zoeken voor een dergelijk evenement, Pascale van Reijn is een aanrader!

Lees verder

Dragon

Lang gehypet, maar nu dan eindelijk te zien, de Game of Thrones prequel, House of the Dragon is vorige week begonnen. Over het algemeen zie ik goeie reviews, zie Metacritic. Ik moet wel even wennen, bij Game of Thrones had ik de boeken al gelezen, dus wist je ongeveer wat ging komen. Het boek Fire & Blood heb ik niet gelezen. Bij GoT waren ook veel meer verschillende families en verhaallijnen uitgewerkt, wat hier niet het geval is, de focus ligt primair op de Targaryens. We gaan zien hoe het zich ontwikkeld, ik ben iig voldoende geboeid om nog even door te kijken.

Lees verder