Geschreven

Hierdepiep

Een mijlpaaltje, dit jaar is het 20 jaar geleden dat ik mijn eerste blogpost schreef. Begin april 2001 startte ik met een nieuw gedeelte van mijn site (overigens al gestart in 1996) waar ik regelmatig iets schreef met een timestamp, een blog dus. Volgens het Wikipedia lemma History of blogging is de term Blog overigens voor het eerst in gebruik genomen in december 1997.

Lees verder

Shield

Al jaren gebruik ik een WD TV Live om bestanden van mijn NAS af te spelen op mijn televisie. Helaas wordt het apparaat al een tijdje niet meer ondersteund door WD en ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Uiteindelijk mijn oog laten vallen op de Nvida Shield en deze onlangs besteld.

Lees verder

Pannen

De film Dark Waters had ik al gezien, dus ik wist het al, Teflon is evil, of eigenlijk het stofje PFOA, wat daarin zit. En toch heb ik toen geen actie ondernomen. Bij de uitzending van Keuringsdienst van Waarde toch weer geschrokken. That's it, nu gaat die meuk eruit. Tijd voor nieuwe pannen!

Lees verder

Een jaar

Afgelopen vrijdag zat ik precies een jaar in lockdown. En vandaag ben ik voor de 2e keer in lockdown jarig. Vorig jaar zouden we met een groepje uit eten gaan, maar toch besloten dat niet door te laten gaan vanwege Corona. Momenteel nog steeds een avondklok vanaf 21:00 en mag je maar 1 persoon ontvangen. Dus ik ben gisteren bij mijn broer geweest, ook om de verjaardag van Abby te vieren, en vandaag bij mijn ouders langs. We zien verder weinig mensen, dus dat durf ik wel aan. Dat gezegd hebbende hoop ik wel dat ze nou eens opschieten met die vaccinaties van de 60 plussers. Dat ademt toch een stukje fijner.

Lees verder

Counter

Voor de sites van onze klanten wordt doorgaans Google Analytics gebruikt. Dit heb ik zelf ook vrij lang op deze site gebruikt. Maar ik schrijf hier voornamelijk voor mezelf, dus het was wel wat overkill. Ook met het oog op bijv privacy zat het me niet helemaal lekker. Bij mijn vorige redesign heb ik het uiteindelijk niet geïmplementeerd. Toch was ik wel benieuwd of er überhaupt iemand is die dit leest. Dus toen ik iets tegenkwam over Counter, heb ik daar een account aangemaakt en dat script op deze site opgenomen. Ben benieuwd!

The Terror

Heb onlangs de serie The Terror uitgekeken. Was er al eens eerder aan begonnen, maar hem em toen niet uitgezien. Waarschijnlijk niet in de juiste stemming, zo gaat dat soms. De BBC zond pas geleden de eerste 2 aflevering uit op één of ander idioot tijstip en toen ben ik toch blijven hangen. Kijk nu verder op Amazon Prime, zag pas later dat ie daar ook te vinden is. Binnenkort start ik met seizoen 2, hoewel dat een hele andere setting schijnt te zijn. We gaan het zien. Deze was iig uiteindelijk zeer de moeite waard.

Lees verder

Sneeuw

Ik ben geboren in de horrorwinter van 1979, misschien dat daar mijn liefde voor winter vandaan komt, of misschien is het gewoon nostalgie omdat dit in Nederland door klimaatverandering helaas nou eenmaal niet zo vaak meer voorkomt.

Lees verder

BSG

Ergens eind vorig jaar is de BBC begonnen met het uitzenden van de serie Battlestar Galactica. Ik dacht, ik kijk even de eerste paar afleveringen, die zijn toch het best. Ik heb immers de hele serie al gezien toen het oorspronkelijk uitgezonden werd. Maar ik ben toch weer blijven hangen, nu alweer bijna bij de -wisselend ontvangen- series finale..

Ze deden ze per 2 op vrijdagnacht, maar toen er een keer een issue met mijn opname was, ben ik uitgeweken naar Amazon Prime, waar ik toch een proefabonnement op had. En ja, dan is die limiet van 2 per week wel weinig. Ah joh, waarom niet. In deze Moeilijke Tijden heb je soms behoefte aan betrouwbaar vermaak. De vergelijking met de Lockdown kan ook gemaakt, al die mensen vast in de ruimte, alleen worden wij niet door Cylons bejaagd, dat is tenminste nog iets.

Media

Heb tijdens de kerstvakantie een aantal finetunes aan de styling van deze site doorgevoerd. Dit ging met name om de responsive varianten, dus vooral veel hannesen met breakpoints. Een iets grotere uitbreiding is de weergave van media vanaf andere sites. Zo haal ik een overzicht van de boeken die ik lees van Goodreads en de films die ik gezien heb uit Letterboxd, beide via de magie van RSS.

Nu nog in de gewoonte komen om na afloop een (zeer) korte review te schrijven, dat wordt nog het moeilijkst hieraan vrees ik. Ik wil trouwens nog eens een vergelijkbaar overzicht maken voor albums die ik op dat moment veel draai. Helaas is Last.fm daarvoor niet langer geschikt, die dienst is de laatste jaren helemaal uitgekleed. Echt jammer.