Geschreven

Camera

Even aan het kijken voor een nieuwe camera. Ik gebruik al jaren tot mijn tevredenheid een Panasonic Lumix, maar ik wil graag een camera met GPS functionaliteit. Dan kan ik op bijv Flickr tenminste goed zien wat waar genomen is. Nu doe ik dat met een aparte tracker, maar die wil niet meer zo goed. Bovendien moet je dan altijd je foto's achteraf syncen met je gpx bestand en dat gaat niet altijd even smooth, zoals ik na IJsland weer gezien heb. Ben erg onder de indruk van wat ik lees over de Sony CyberShot DSC-HX60V, dus die komt iig op de lijst.

Jarig

Was dinsdag jarig. Leuke dag gehad, er werd voor me gezongen, verder veel berichtjes ontvangen & verrast met slingers op werk. Deze gingen bovendien vergezeld van een podiumbon, welke ik zojuist gelijk heb omgezet in een kaartje voor het optreden van Mastodon in juni in Utrecht. Vanavond uit eten met de intimi, ook gelijk voor de aanstaande verjaardag van vader. De keus is gevallen op Pakhuis, hier in Leiden. Altijd gezellig. Als het nou ook nog even stopt met regenen..

Opladen

Deze week een groot project opgeleverd, Beleef de Lente, van de Vogelbescherming. De live-gang vond plaats in de uitzending van Vroege Vogels. Leuk om alle reacties van de trouwe kijkers te lezen. Maar ben er nu wel even klaar mee. Daarom mezelf getrakteerd op een lekker lang weekend. Vanavond met Maaike gegeten bij Bree 33, uitgebreid bijgekletst. Morgen een dagje met mam naar Utrecht. Maandag weer verder met de volgende projecten.

Horizon

Heb eerder deze week een Ziggo Horizon besteld, weg met die CI+ kaart en de losse HD recorder. Eens kijken hoe dat bevalt. De elektricien is net geweest, heb nu weer stopcontacten en coax. Morgen de boel maar eens aansluiten. Ik ga zo eerst met Tamara naar Trainspotting 2. Aanvankelijk was ik niet zo te spreken over het aangekondigde vervolg, klassiekers moet je met rust laten. Maar de recensies zijn over het algemeen positief, dus ik ben voorzichtig hoopvol. Bij artofthetitle.com las ik trouwens een leuk artikel over de making of van de title van de eerste film.

Dick Bruna

Dick Bruna is overleden. Zag het nota bene via Metafilter, mooi om te zien hoeveel (internationale) aandacht er is voor de maker van de iconische Nijntje.

Megabios

Wauw, dat is nog eens goed nieuws, Leiden krijgt een megabios in het stationsgebied. Niet minder dan acht zalen die zullen worden geëxploiteerd door Bioscopen Leiden. Gelukkig geen Pathé, nu kan het een mooie aanvulling zijn voor Trianon en Kijkhuis. En zal ik er terecht kunnen met mijn Cineville-pas. Kom maar op!

LCHF

Probeer al een tijdje minder koolhydraten (zgn LCHF) te eten, tussen de middag eet ik salade uit een mason jar die ik op zondag bereid. Maar het ontbijt blijft een uitdaging. Op goeie dagen doe ik een eitje met spek of zalm. Maar soms is dat echt te veel moeite en kom ik toch weer op een boterham uit. Vanochtend weer eens geëxperimenteerd met havermout, maar ben nog niet overtuigd, ik zoek nog steeds het perfecte recept. Misschien vind ik de oplossing in deze thread. Tips zijn welkom!

Woodstock

Heb het boek Road To Woodstock te leen van mijn moeder. We zagen ooit de film Taking Woodstock met hetzelfde onderwerp, en sindsdien wordt ie me regelmatig warm aanbevolen. En terecht, erg leuk om te lezen hoe dat mega-festival tot stand is gekomen. Dat de organisatoren alleen water uit gesloten flessen konden drinken, omdat overal LSD in was gedaan. En dat ze de rechten voor het filmmateriaal hadden verkocht tegen een zeer lage prijs, terwijl daar achteraf het meeste geld mee is verdiend. Pff. Hier is een mooie verzameling foto's.

P9 Lite

Knoop doorgehakt en overgegaan tot aanschaf van een nieuwe telefoon. Heb na enige research gekozen voor de Huawei P9 Lite. Was vooral erg te spreken over de batterijduur van mijn vorige toestel, ook een Huawei, en dat schijnt bij deze net zo goed te zijn. Verder tot mijn verrassing ook erg blij met het inloggen dmv een vingerafdruk, dat werkt erg goed. Moest nog wel even langs de Telfort winkel om mijn stokoude simkaart in te wisselen voor een kleiner formaat. Gelukkig past mijn XS4All Sim voor Internet Onderweg er nog keurig naast. Al met al blij met de overstap.