Geschreven

Hockey

Vanochtend vroeg opgestaan en naar de hockeyvelden gefietst. Niet mijn gebruikelijke hobby, maar Nora speelde een wedstrijd en dat leek me wel eens leuk om te zien. Ze wist niet dat ik kwam en begon enthousiast te zwaaien toen ze me zag. Daar doe je het toch voor. Heb haar na afloop geleend van haar moeder en getrakteerd op iets lekkers. Een ijsje was echt nog te koud, maar de Chocolate Company is op fietsafstand. Gezellig, lekker ouderwets met je benen in de fietstas, honderduit vertellen en liedjes zingen. Leuke leeftijd is dit! Ben nu wel ietwat in de war, zo vroeg wakker te zijn op zaterdag..

Leeuwarden

Ik had mijn moeder verteld dat ik naar Groningen was geweest. Ze komt zelf uit Leeuwarden, althans ze is er geboren. Er zit geen druppel Fries bloed in, maar dat mag de pret niet deren. Ook wel eens leuk om te bezoeken, leek ons. Treinkaartjes via het Kruidvat geregeld en zo zat ik gisteren weer in de trein voor een excursie naar het noorden. Online had ik de NS-Wandeling van Wandelnet gevonden, leuk om de highlights mee te pakken en gelijk wat punten uit haar jeugd te bekijken.

Lees verder

Groningen

'Ga je mee op stap?', appte ze. Tuurlijk, altijd leuk. Ze moet volgende maand bevallen en gaat binnenkort samenwonen. Dus dit is voorlopig onze laatste kans. Met een bon van de Spoordeelwinkel doen we voor EUR19 een retourtje, met gratis koffie en taart. We kiezen voor Groningen, in het zuiden zijn dit weekend werkzaamheden aan het spoor. Heen 3 uur onderweg, terug zonder overstap met 2 en half weer in Leiden. Een flinke afstand, maar met het juiste gezelschap goed te doen. En de taart was ook nog eens erg lekker!

Lees verder

Doorn

Ja ja, op een bepaald moment in je leven moet je maar accepteren dat je bij de bourgeoisie hoort. Broer en gezin zitten deze zomer regelmatig op een camping bij Doorn. Een uitnodiging om een dagje langs te komen heb ik natuurlijk graag geaccepteerd. Met de trein naar Driebergen Zeist geweest, had een overstap op Utrecht. Best druk alhier vanwege Tour de France, die deze dagen de stad aandoet. Maar na enige vertraging de reis kunnen vervolgen. Werd afgehaald van het station, en heb vervolgens een heerlijk dagje rondgehangen op de camping (zwembad!), alwaar we heerlijk uitgebreid gebarbecued hebben. Het goede leven.

Katwijk

Op een mooie Pinksterdag.. ben ik heerlijk naar het strand van Katwijk gefietst. Hitte van de stad vermijden, lekker in de bries met mijn e-reader en een portie versie kibbeling van de visboer. Kan ik best vaker doen, het is stiekem best dichtbij. Toch elke keer weer in verwarring door de route, net niet vaak genoeg om routine te krijgen, dus ik fiets eigenlijk altijd anders. Lang leve de rode routebordjes. Wanneer komt Tomtom nou eens met een routeplanner voor op de fiets. Iets wat je op je stuur klemt en dan pijlen op de weg voor je projecteert, of in je zonnebril, want die had ik toch op. Hoe moeilijk kan dat nou zijn.

Ameland

Vuurtoren van Ameland
Zijn net terug gekomen uit Ameland. De ouders waren februari dit jaar namelijk 40 jaar getrouwd en dit was ons cadeau aan hen. Mam heeft als Leeuwardse namelijk een groot deel van heur zomervakanties als kind op het eiland doorgebracht en wilde altijd nog eens terug.

Dus vrijdagochtend in alle vroegte met hen en Tjerk & Tineke en hun meiden afgereisd naar het verre noorden. Het weer werkte prachtig mee, na de vreselijke regen van vorige week vreesde ik het ergste, maar het sloeg precies op tijd om en leek wel zomer. We logeerden in de prachtige bungalow Rust & Ruimte vlakbij Ballum. Uiteraard het eiland verkend, de vuurtoren (zie hiernaast) en dorpjes bekeken en lekker aan het strand gezeten. Al met al een top weekend!

Sprookjeswonderland

Het wordt een tweejaarlijkse traditie geloof ik, of misschien is het toeval. We zijn gister namelijk naar Sprookjeswonderland geweest. In 2011 was dat ook al eens het geval, maar dat wist Nora nog maar vaagjes. Voor Abby was het allemaal nieuw dit keer. We hadden gelukkig prachtig weer, bovendien was het relatief rustig omdat de kinderen in Noord-Nederland alweer naar school zijn. Dus oa de attractie met de paardjes en de lieveheersbeestjesbootjes (3x woordwaarde!) werden meerdere keren aangedaan.

Blijdorp

P1000841
Zijn vandaag naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam geweest. Volgens mij was ik er vroeger wel eens met schoolreisje geweest, flarden van het park kwamen me in ieder geval bekend voor. Maar het is nu wel een stukje groter. Erg leuk om er eens een dagje door te brengen, vooral het nieuwe (voor mij althans, het is alweer van 2001) Oceanium vond ik erg mooi gedaan. Foto's staan uiteraard op Flickr.

Shaolin

I'm going to see a preformance by the Shaolin Kung Fu Group next week in Lucent Danstheater (Den Haag). They're performing 'The Seasons and the King'. Though not really sure what to expect, I am quite looking forward to it.
The topic, the concept and the exercises: everything originates directly from the famous Shaolin temple in China. The Kung Fu monks know this Temple and the famous exercises like no one else. This production gives a picture of the daily practices during the four seasons. Beside the spectacular exercises we see components, which have not yet been shown not yet earlier in the west.

Amsterdam

Though it rained and or snowed for most of the day, Amsterdam was still great. Didn't even spend that much, but bought a few nice things. I also wanted to mention the Fossil watch I treated myself to last week. I've been unable to find a link to it on their site, but ofcourse Google helps out.