Geschreven

Fire

Hoe kan ik deze nou gemist hebben tijdens de oorspronkelijke uitzending in 2014! Computers, nostalgie, geschiedenis, Lee Pace, de jaren 80. Wat wil een mens nog meer. Dus ik kijk de 4 seizoenen nu lekker achter elkaar, Halt and Catch Fire. Erg goeie serie!

Lees verder

The Bear

Seizoen 1 van de televisie serie The Bear was al zo goed, maar seizoen 2 ging daar onlangs wat mij betreft nog overheen. Rauwe, hectische dramedy over een getalenteerde kok die zijn carrière in de ijskast moet zetten om het kwakkelende familierestaurant uit het slop te trekken. Wat moet ik nou over zeggen wat niet al lang is gezegd?

Lees verder

Jeff Hiller and Bridget Everett in “Somebody Somewhere.” By Sandy Morris/HBO.

Somebody

Heb overwogen iets te schrijven over de serie Succession, wat nu aan een geweldig laatste seizoen bezig is. Maar die krijgt al genoeg aandacht overal.

Dus nu even wat liefde voor de serie Somebody Somewhere, die onlangs aan het 2e seizoen is begonnen. Ik hou sowieso doorgaans wel van de toon van het werk van de Duplass broers, die hier als executive producers bij betrokken zijn. Verder een mij onbekende cast, ook wel eens leuk. Om The Daily Beast te citeren over het tweede seizoen confirms the series as one of the decade's finest, thanks to its delightful ensemble cast and a knack for fleshing out life's minutiae, with gravity and irreverence in equal measure. Aanrader. En ja, Succession natuurlijk ook.

Lees verder

Offer

Ben momenteel de serie The Offer aan het kijken, making of The Godfather, vaak beschouwd als de beste film ooit. Heb em toevallig vorig jaar nog in de bios gezien, toen ie 50(!) jaar oud was. Met iemand die em nog nooit gezien had, wat ook een erg leuke ervaring was. De serie is goed gedaan, hoewel hier en daar wat langzaam. De druk van de echte Cosa Nostra, gedoe met de studio, issues met casting en zelfs het eruit snijden van de hele Sicilië scene. Het is een wonder dat de film in deze vorm verschenen is!

The executive instead wanted to cast Ryan O’Neal, the Irish-American star of "Love Story". While Coppola continued to push for Pacino, the studio screen tested a number of young actors including James Caan, whom Coppola wanted to play Sonny, and Martin Sheen. The studio also screen tested Robert De Niro for the role of Sonny in case Caan was cast as Michael.

Lees verder

Wheels

Doe momenteel een rewatch van de serie Hell on Wheels, zie dat ik hier bij de originele uitzending geen melding van heb gemaakt, dus dat zet ik nu graag even recht. Niet te geloven dat deze alweer 12 jaar oud is. Ik weet nog wel dat de latere seizoenen iets minder waren, maar die eerste zijn de 2e keer nog steeds erg goed. Ook leuk, Is ‘Hell on Wheels’ the Filthiest Western Ever Made? Costume designer Carol Case talks dirty on the set of AMC's hit series. Dat zou zo maar kunnen. Toch vind ik het geen slechte look voor hoofdrolspeler Anson Mount.

Lees verder

Dragon

Lang gehypet, maar nu dan eindelijk te zien, de Game of Thrones prequel, House of the Dragon is vorige week begonnen. Over het algemeen zie ik goeie reviews, zie Metacritic. Ik moet wel even wennen, bij Game of Thrones had ik de boeken al gelezen, dus wist je ongeveer wat ging komen. Het boek Fire & Blood heb ik niet gelezen. Bij GoT waren ook veel meer verschillende families en verhaallijnen uitgewerkt, wat hier niet het geval is, de focus ligt primair op de Targaryens. We gaan zien hoe het zich ontwikkeld, ik ben iig voldoende geboeid om nog even door te kijken.

Lees verder

Severance

Las hele goeie dingen over de serie Severance, bijv de reviews van Vulture, dus dat moest ik natuurlijk even bekijken. Absurdisme in een kantoorsetting, wat wil je nog meer. En dan met een vleugje thriller (a team of office workers whose memories have been surgically divided between their work and personal lives.). Gelukkig, het was zo goed als ze schreven, ik heb de 9 afleveringen in een paar dagen bekeken. Helaas wel een open einde, er is al een 2e seizoen aangekondigd.

Lees verder

Expanse

Onlangs The Expanse uitgekeken, goeie scifi. Uitgebreide world building, goeie sterke vrouwelijke rollen. Niets meer aan doen. Uitkijken heeft uiteindelijk wel wat langer geduurd, ik heb de eerste 3 seizoenen van SyFy gezien op Netflix, toen werd het overgenomen door Amazon en heb ik het uitgezien op prime.

De toon wijzigde trouwens wel wat na die overname, een verbetering wat mij betreft en ik heb de laatste seizoenen dan ook aanzienlijk sneller gezien dan de eerste. Reden voor annulering door SyFy waren de hoge kosten. Helaas werd ook om die reden het laatste seizoen ingekort. Maar, ik vond het wel een goeie afronding, dat heb ik absoluut erger gezien.

Lees verder

Euphoria

Hoorde goeie dingen over de serie Euphoria, en hoewel ik het initieel had weggezet als een tienerdrama, heb ik toch een poging gedaan. Bij de 2e aflevering was ik hooked en heb inmiddels de beschikbare afleveringen gekeken en ben nu wekelijks in afwachting van nieuwe. Maar het is wel dark zeg, wat een jeugd hebben die kinderen! Opgroeien in een dorpje in het Groene Hart in de jaren 90 ging er toch echt heel anders aan toe!

Lees verder

Eleven

Gisteravond de serie Station Eleven uitgezien, het boek las ik ergens halverwege 2019. In de nabije toekomst breekt er een desastreuze epidemie uit: wie de Georgische Griep oploopt bezwijkt daaraan binnen 48 uur zonder enige kans op genezing. Toen ik het boek las wist ik uiteraard niet dat we nog geen half jaar later zelf in een vergelijkbare situatie zouden komen te zitten.

Lees verder

Foundation

Net het laatste deel van de nieuwe serie Foundation uitgekeken. Het was een beetje een trage start, maar toen het eenmaal op gang kwam, was ik erg onder de indruk. De boeken van Isaac Asimov spelen zich af op een tijdsschaal van tienduizenden jaren, dus ik vroeg me af hoe ze dat wilden gaan doen. Maar hoewel ik een aantal verklarende scenes uit de latere delen liever in de pilot had gehad, pakte het uiteindelijk goed uit. Er zijn plannen voor 8 seizoenen, seizoen 2 is al bevestigd, en ik kijk in ieder geval nog even verder.

Lees verder

Herfst

Hè lekker, herfst. Lekker de vloerverwarming aan (als ik die nog kan betalen met die stijgende gasprijzen!) met een optionele legpuzzel en een kop thee wat goeie series kijken. Zo is daar bijvoorbeeld eindelijk het vervolg van het vijfde seizoen van Billions. Deze werd ivm Corona voortijds afgebroken. Geen flauw idee meer waar het geëindigd was, maar dat pakken we vast snel weer op.

Lees verder

The Terror

Heb onlangs de serie The Terror uitgekeken. Was er al eens eerder aan begonnen, maar hem em toen niet uitgezien. Waarschijnlijk niet in de juiste stemming, zo gaat dat soms. De BBC zond pas geleden de eerste 2 aflevering uit op één of ander idioot tijstip en toen ben ik toch blijven hangen. Kijk nu verder op Amazon Prime, zag pas later dat ie daar ook te vinden is. Binnenkort start ik met seizoen 2, hoewel dat een hele andere setting schijnt te zijn. We gaan het zien. Deze was iig uiteindelijk zeer de moeite waard.

Lees verder

Wolves

Gisteren het eerste seizoen van de serie Raised by Wolves uitgezien.

"Raised by Wolves" might be the year's most original series, an audaciously cerebral science-fiction concept that covers so much ground in the premiere it's hard to imagine where the show can ultimately go. Produced by "Blade Runner" and "Alien's" Ridley Scott -- who also directed the first two episodes -- it's uneven in places, but by virtue of its risk-taking joins the alpha tier of the streaming pack. (CNN)

Lees verder