Geschreven

Malaria

Ga dit najaar naar Zuid-Afrika, uiteraard heel veel zin in. Echter nog wel wat voorbereidingen nodig. Mijn vaccin voor DTP was bijvoorbeeld verlopen, die was 10 jaar geldig na mijn reis naar Chili, dus tijd voor een bezoekje aan de GGD voor een update. Beetje lamme arm nu, maar dat was te verwachten. Verder het pand verlaten met een recept voor malariapillen. We gaan naar het Krugerpark en vanaf 1 september is dat risico vergroot, dus ik moet er toch echt aan geloven.

Lees verder

Dublin

Het werd weer eens tijd voor een stedentrip met Tamara, vorige keer Rome is ook alweer 2022. Ik wilde Istanbul, zij naar Dublin. Dat laatste vooral voor de beeldentuin Victor's Way, wat ze ooit bij een reisprogramma op televisie had gezien. Prima! Leek me ook gaaf, let's go! Istanbul gaat nergens heen, dat kan altijd nog. Tickets en hotel waren snel geregeld, tijd voor voorpret.

Afgelopen donderdag dan eindelijk vliegen, met onze vrienden van Ryan Air, dus lekker minimalistisch. Prima hoor, met zo'n korte vlucht. Dat betekent lekker op tijd in de stad ook, we kunnen met een shuttlebus naar het centrum. Bewolkt maar droog, wel meer wind hier dan thuis. En wat opvalt is heel veel affiches voor de aanstaande Europese verkiezingen. Ze zijn er hier duidelijk veel meer mee bezig dan in Nederland.

Lees verder

Victor

Gisteravond naar de bios (Wicked Little Letters, heerlijke rol van Olivia Colman) met Tamara. Na afloop bij een drankje plannen gemaakt voor een reisje, het is weer eens tijd. De laatste keer gingen we naar Rome en dat is ondertussen ook alweer 2 jaar geleden. Zij zag ooit foto's van Victor's Way (heerlijk ouderwetse website trouwens!) online en heeft het daar af en toe over.

We zijn altijd wel in voor iets macabres (zie headerbeeld). Deze contemplative space for adults ligt op ongeveer een uur rijden van Dublin, niet geheel toevallig een stad die al een tijdje op mijn Lijstje staat. Dus dat kunnen we mooi met elkaar combineren. Wel op tijd een mailtje sturen om zeker te weten dat we terecht kunnen, het aantal plekken is beperkt. En nu eens kijken wat we allemaal in Dublin kunnen bekijken! Kom maar op.

Reis

Vorige maand met mijn nicht / reisgenoot naar de open dag van reisorganisatie Djoser in Museum Volkenkunde (sinds kort Wereldmuseum Leiden, moet ik nog even aan wennen). Een aantal reisleiders gesproken, over Zuid-Afrika & Namibië en een ander over Sri Lanka wat je mooi kunt combineren met een bezoek aan de Malediven. We werden vergezeld door mensen die we hadden ontmoet tijdens de reis naar Japan, na afloop heerlijk uit eten geweest bij Thais restaurant Sisaket. Leuk om even bij te kletsen en te horen wat hun (reis)plannen zijn voor komend jaar.

Lees verder

Berlijn

Maar liefst 575km is het ongeveer, van Amsterdam naar Berlijn. Met de Japanse Shinkansen met 300km per uur ben je er dus binnen 2 uur. Helaas is het Europese spoornet niet zo modern en hebben we er bijna 8 uur voor nodig. Nou ja, je zit lekker en met voldoende vermaak en eten in de tas is het goed te doen.

En dat deden we dus afgelopen week, omdat mijn ouders deze week 50 jaar (!) getrouwd zijn, gaan we met ons zevenen op pad. We hebben de trein van 8:20 vanuit Leiden, ruim ingepland, ik ben nog getraumatiseerd van mijn vorige lange treinreis (met de Thalys), waar we de trein maar net konden halen door vertraging op het Nederlandse net. We hebben nu de ICE van 10u vanaf Amsterdam, met een aankomst rond 16u op Berlin Hauptbahnhof.

Lees verder

Ayutthaya

Het werk zit er op en we gaan ons eigen weg. Een deel van het team vliegt zondag weer terug en gaat nog een paar dagen naar één van de vele eilanden. Een aantal mensen plakken daar nog een week vakantie achteraan en er gaat zelfs iemand alleen naar een stilte retraite. Hoe stoer is dat!

Ik ga echter vrijdag weer terug, ik vlieg met mijn mede projectmanager Simon terug naar Schiphol. Dat geeft ons dus donderdag de kans op één laatste excursie. Heb in mijn Lonely Planet van de kringloop gekeken en online wat gezocht, uiteindelijk gekozen voor Ayutthaya.

Lees verder

Hua Hin

Zo, dat is luxe! De AirBNB in Hua Hin (een badplaats zo'n 200km ten zuiden van Bangkok) bestaat uit een serie fijne kamers gelegen rondom een zwembad. Dus we grijpen elk moment aan om even lekker af te koelen in het water. Bij aankomst na de BBQ die voor ons klaarstond en zaterdagochtend voor het ontbijt.

Even terugschakelen dit weekend. Vandaag een heerlijke Thaise massage op mijn kamer, werd me omschreven als 'Yoga waarbij je zelf niets hoeft te doen'. En dat klopt wel, de Thaise mevrouw vouwt me meermaals dubbel en is verbazingwekkend sterk. Helemaal ontspannen verlaat ik de kamer. Toch eens kijken of ik dat in Leiden ook ergens kan boeken.

Lees verder

True Digital

Onze 2e werkdag hier in Bangkok. Ik ontbijt vandaag met het heerlijke fruit van de goedlachse mevrouw in het steegje verderop, je wijst aan wat je wilt hebben en ze snijdt het razendsnel vakkundig in hapklare stukjes. Goeie skillz. Een deel van het team heeft overigens inmiddels te kampen met darmproblemen (blijft opvallend hoe snel je daar op reis met elkaar over praat), bij mij so far, so good. Fingers crossed!

In de ochtend hebben we een interne sessie, gevolgd door lunch, vandaag bij de uitgebreide food court. Na de nodige keuzestress, valt mijn oog op het aanbod van de Vietnamees. In de middag doen we een workshop over partnership met Amer Iqbal, voorheen van o.a. Meta (Facebook). Deze van oorsprong Australiër is een enthousiast verteller met een aantal interessante voorbeelden uit de praktijk.

Lees verder

Uitzicht vanaf het dakterras van het hotel

Bangkok

Zaterdag om half 3 de trein naar Schiphol genomen. De route door security verloopt soepeltjes, alleen mijn metalen tandenstokers bleken verdacht over te komen in de scan en moeten nagekeken. Daarna een deel van de groep gevonden en het rondhangen kan beginnen. We hebben vertraging van een half uurtje en kunnen om 17:39 boarden. De films Past Lives en South of Heaven gekeken. Verder wat geprobeerd te slapen en een high score op de in-flight trivia game behaald. Woohoo!

Lees verder

Thailand

Ik dacht dat vorig jaar decadent was, met die vele reizen en uitstapjes, maar ik geloof dat 2023 ook een flink doorreisd jaar zal gaan worden. Ben uiteraard net terug uit Japan, en nu staat de volgende reis al op de planning! Wederom op pad naar Azië, ik ga namelijk de eerste 2 weken van november naar Thailand. Bangkok om precies te zijn!

Lees verder

Japan

Zo, dat was me -letterlijk- nogal een wereldreis! Gisterochtend ging om kwart voor 6 (Japanse tijd, dus 7 uur eerder in Nederland) de wekker. Met de bus naar vliegveld Narita. We bedanken onze reisleider voor haar werk, vervolgens koffers inchecken en door de security.

Nog wat laatste Yen opmaken in de winkeltjes en dan maar weer wachten bij de gate. Het vliegtuig vertrekt mooi op tijd en de vlucht zal iets korter zijn gepland (14u ipv 15 zoals aangekondigd, mooi weer misschien?), dus de overstap in Parijs is gelukkig ook wat ruimer. We hebben voor dit stuk extra beenruimte gekocht, dus dat is ook prettig.

Lees verder

Kamakura

Donderdag staat een excursie naar Kamakura op het programma. Deze plaats ligt aan de kust, zo'n 40 minuten met de trein ten zuiden van Tokyo. Je kunt hier eventueel in zee zwemmen en er is een trail om te lopen met verscheidene tempels en een groot Buddha beeld. Het is weer bloedheet vandaag, toch besluiten we met een groep de trail te doen. Zo'n 3.5km door bos, klimmen en afdalen. Aan het eind kon je ons allemaal opdweilen, maar het was erg mooi en we hebben behoorlijk gelachen.

Lees verder

Tokyo

Dinsdag voor de verandering maar weer eens vroeg op, we gaan met de bus op pad. Weer eens een eigen bus, dus niet tussen de locals. Ook wel eens prettig, kunnen we ongegeneerd lawaai maken. Na enige tijd stoppen we bij het Kawaguchimeer met een prachtig uitzicht op de vulkaan Fuji. Ze hebben hier allemaal bloemen geplant en gezaaid, die doen 't goed op de vele (vele!) foto's die hier gemaakt worden. We hebben mazzel, het is zonnig vandaag en er zijn bijna geen wolken, dus we hebben mooi uitzicht op de vulkaan die gelukkig slaapt sinds 1709.

Lees verder

Takayama

Zaterdag weer vroeg op, koffer afgegeven, die gaat naar Tokyo. Kwart voor 9 gaan we met de metro naar het hoofdstation voor een stukje met de Shinkansen, gevolgd door een overstap op een gewone trein, totaal 3u onderweg. Best vermoeiend, maar wel een mooie route. Rond 14u arriveren we in Takayama. We verblijven in het Washington hotel, praktisch tegenover het station gelegen.

Lees verder

Kyoto

Donderdag staat een fietstour op het programma. We gaan met e-bikes de stad verkennen met een gids van Noru city tours. Extra spannend want ze rijden hier links. En op de stoep, tussen de voetgangers. We gaan het zien. Besloten om gelijk in de ochtend al af te reizen naar dat deel van de stad, zodat we daar nog rond kunnen kijken, en een bezoekje aan nabijgelegen Kasteel Nijo kunnen brengen. We hebben niet zoveel tijd over helaas, dus het blijft bij een blik op het terrein en een rondje door 1 van de gebouwen waar je de prachtige ruimtes met houten vloeren, houtsnijwerken en schuifdeuren kunt bewonderen.

Lees verder