Geschreven

Terugblik

Hemel, december alweer! Wat een jaar. Even kijken.. in januari natuurlijk begonnen met mijn nieuwe baan bij Videodock, waar ik even mijn weg moest vinden, maar onderweg een aantal prachtige projecten heb gedraaid, waaronder meerdere sprints voor Debat Direct voor de Tweede Kamer. Kom maar op met die mooie nieuwe uitdagingen komend jaar, want mijn contract is verlengd!

Ietwat onverwacht een nieuw dak laten plaatsen, met daarop de zonnepanelen die ik via een app strak in de gaten houd, om te kijken wanneer ik de oven aan zal zetten of een was zal draaien.

Die prachtige reis naar Japen, met nicht Sonja en het fijne reisgezelschap van Djoser. Wat hebben we veel gezien, gezweten en gelachen! En geheel onverwachts daarna ook nog naar Thailand met de collega's, over met je neus in de boter vallen gesproken.

Lees verder

Studie

Het is El Cid deze week in Leiden, introductieweek, dus ineens zijn er overal studenten. En wat zijn ze weer jong! Altijd een beetje een treurig moment, een teken dat de zomer bijna voorbij is. En een moment van blije realisatie, want dat -al die eerste keren- ligt gelukkig al weer een tijdje achter me.

Lees verder

Hitte

Hier lijkt de hitte van begin juni definitief achter ons te liggen, maar in de rest van Europa is het veel te warm. Het ene na het andere record wordt gebroken. Branden in o.a. Griekenland, toeristen (maar natuurlijk ook bewoners) in veel delen van bijvoorbeeld Italie en Spanje die niet meer weten waar ze nog verkoeling kunnen vinden.

Ook in veel delen in de rest van de wereld is het te warm. En dan is het pas juli, de piek ligt meestal in augustus! Klimaatverandering icm de El Niño (hier helder uitgelegd in een NOS explainer), dit voorspelt niet veel goeds.

Lees verder

Blokkade

Zoals ik onlangs al schreef, tijd om iets meer te doen dan tweets van activisten te liken, dus afgereisd naar Den Haag voor de zevende blokkade van de A12. Ik ben er nog niet helemaal aan toe om onderdeel van de echte demonstratie te zijn, maar gelukkig kon je je steun tonen aan de demonstranten en het doel door onderdeel uit te maken van de supporters demo.

Lees verder

Vierenveertig

Niet te geloven.. 44 alweer.. er is voor me gezongen vanochtend bij de stand-up, als dat nou geen feestelijk begin van je dag is! Deze week meerdere eetafspraken, volgende week eet ik alleen salades. Toch vreemd.. 44. Bij mezelf vind ik het niet eens zo opvallen, ben tussen het verven door iets sneller grijs en spot af en toe een nieuw rimpeltje (meer retinol!), maar als ik dan zie hoe hard mijn nichtjes en kinderen van vrienden opgroeien. Tijd is raar. [oude vrouw emoji]

Alrijne

Kolere, dat was even schrikken. Wilde net naar de sportschool toen ik vrijdagochtend een berichtje kreeg van mijn broer, of ik mam al had gesproken. Geen normale gang van zaken, dus reden voor alarm. Zij belde me vlak daarna. Ze zat in het ziekenhuis met ons vader, die thuis last had van uitval aan de rechterkant en moeite had met praten. Broer woont gelukkig vlakbij het Alrijne (door oa mijn moeder nog stug het Elisabeth -de oude naam- genoemd) en kon haar snel bijstaan. Papa kreeg snel medicijnen en onderging een serie onderzoeken. Daarna was het afwachten.

Lees verder

Antibiotica

Zo, dat is een lekker begin van het jaar. Had al een tijdje een cyste op mijn wang, een puistje wat niet goed genezen was en nu een bultje was. Daar wilde ik nog mee naar de huisarts, maar het kwam er maar niet van. Tot ik dinsdagochtend opstond met een flinke bult op die plek, rood, warm en gevoelig. Na enig puzzelen een afspraak gemaakt voor gisterochtend, bij de praktijk was het druk en ik had ook een aantal afspraken, zo gaan die dingen.

Lees verder

Januari

Januari. De maand die altijd voorbij lijkt te vliegen. Mijn dagen als langharig werkschuw tuig zitten er alweer op, maandag ben ik begonnen met mijn nieuwe baan, dinsdag voor het eerst op kantoor in Amsterdam. Best spannend, maar tot nu toe gelukkig erg leuk. De afgelopen feestdagen waren rustig, maar gezellig, veel tijd met familie en vrienden doorgebracht. Nu maar eens wennen aan het ritme van de sprint zoals dat op werk wordt gehanteerd en daarnaast al voorzichtig de grove planning voor het komende jaar bepalen.

Lees verder

Sabbatical

Een sabbatical is traditionally one year for every seven years worked, dat ga ik niet helemaal redden, maar de hele maand december (en een stukje november) niet hoeven te werken is ook erg prettig. Mijn afscheid bij New Story was fijn, er is mooi gesproken, heb nog wat mensen gezien die ik al een tijdje niet had gezien. Ook was de ruimte vol gehangen met foto's uit mijn lange archief, erg leuk! (Wat waren we nog jong allemaal!) Maar het blijft een tikje onwerkelijk, het moet nog steeds een beetje landen dat ik het nu over ex-collega's heb. Ik denk echter dat dat in januari, in de nieuwe omstandigheden, snel genoeg zal gaan.

Lees verder

Herhaalprik

Hoewel vorige week verkouden, ik had waarschijnlijk iets uit Lissabon meegenomen, lijkt Corona (afkloppen!) tot dusver aan me voorbij te zijn gegaan. Of ik heb het gehad maar niet/amper gemerkt, kan. De nodige testjes zijn gedaan iig. Toch (of juist daarom) weer gehoor gegeven aan de oproep voor de herhaalprik. Aanvankelijk was er weer onderscheid op geboortejaar, inmiddels mag iedereen ouder dan 12. Volgens de prikmevrouw heb ik De Nieuwe gekregen, dus we gaan 't zien deze winter.

Lees verder

Herfst

Herfst! Heb de verwarming nog uit (iets met een crisis), binnenkort een paar dagen naar Lissabon, daarna mag ie aan, een beetje. Dus nu truien, fleecedekentjes en dikke pantoffels die ik eerder deze week op de 3 oktober markt heb gekocht. Gelukkig tijdens dat event wel stralend weer, dat is wel eens anders geweest.

Lees verder

Videodock

Als ik op deze site een Giphy koppeling had, kon hier dat bekende Home Alone gifje. Na oa mijn jubileum van vorig jaar is het toch een beetje gaan kriebelen. En dan is nu de kogel door de kerk, ik heb een andere baan! In de afrondende fase van het traject met mijn carrièrecoach, contact opgenomen met 1 van de vele recruiters die inmiddels in mijn LinkedIn inbox woonden en dat was een erg vruchtbaar gesprek, ik had direct een aantal opties.

Lees verder

Warm

Volgens mij is Het Weer stuk, het bleef gewoon maar warm deze zomer. Voor ik op vakantie ging was het warm, in Finland & Zweden was het warm en toen we weer thuis waren was het weer warm. Pff. En dat is dan nog klein plaatselijk leed, maar het was in heel Europa te warm. Ook bijv Engeland heeft het bizar heet gehad, voor het eerst is er 40 graden gemeten. Om maar te zwijgen over de aanhoudende hittegolf in China en de overstromingen in Pakistan.

Lees verder

Kriebels

Ietwat getriggerd door mijn jubileum van vorig jaar, maar ook door veranderingen in de business èn bij mijn huidige werkgever, is het bij mij toch een beetje aan het kriebelen. Wil ik dit werk nog eens 20 jaar blijven doen, of is het toch tijd voor iets anders? De markt is bovendien bijzonder overspannen, je hebt het als werknemer voor het uitkiezen, dat lees ik althans overal. Dus als ik iets anders wil, is dit wel een goed moment. Straks ben ik te oud (eek) of is de markt weer veranderd.

Lees verder