Geschreven

Horloge

De overstap van Huawei naar Xiaomi telefoon is tot nu toe redelijk probleemloos verlopen. Enige wat ik mis is de synchronisatie van mijn smartwatch naar Strava. Want ook dat horloge is van Huawei. En via een Xiaomi telefoon syncen blijkt erg lastig. Nou ja, misschien ook wel een mooi moment om weer over te stappen op een wat klassieker horloge?

Eigenlijk wil ik al jaren een Cartier Tank, zo'n klassieke smalle zilveren met een zwarte band. Maar die zijn me met een prijskaartje variërend van 3000 tot 6000 euro toch wel wat aan de dure kant. Toch maar eens op zoek naar een kopietje op Ali?

Xiaomi

Was even een paar boodschappen doen, op weg naar de kassa liet ik mijn telefoon uit mijn handen vallen. Damn. Scherm in stukjes. Pff. Had op mijn todolist wel staan om binnenkort eens rustig wat onderzoek te doen naar een andere, wil op vakantie in Zuid-Afrika dit jaar graag een iets betere camera. Maar rustig was hierin het kernwoord. Nu dus noodgedwongen op onderzoek uit.

Gekeken bij Tweakers bij de mid-range modellen. Ik heb al een tijdje tot grote tevredenheid een Huawei, maar dat bleek bij een nieuwe wat lastiger, die hebben toch wat nadelen door boycotts en gedoe in de VS. Broer heeft al jaren een Xiaomi waar hij heel blij mee is, dus daar ook maar eens naar gekeken. Uiteindelijk gekozen voor Xiaomi 13T 5G Dual Sim 8/256GB Black. Voorzien van een Leica camera, hoe gaaf is dat! Ik was vroeger al erg gecharmeerd van de oude analoge camera's van dat merk, dus wel leuk om daar nu mee te kunnen werken.

Lees verder

Bitwarden

Gebruik al een paar jaar de password manager Bitwarden, maar voor het gemak stonden er nog steeds veel wachtwoorden opgeslagen in allerhande browsers op allerhande devices. Niet ideaal natuurlijk. Op werk zijn we momenteel bezig met ISO 27001 certificering, dus ik heb nu een focus op verbeteren van security van systemen en werd me er extra van bewust dat dit dus een ongewenste situatie is.

Dus nu overal de Bitwarden plugin geïnstalleerd en goed geconfigureerd, zodat ik niet meer in de verleiding kom om wachtwoorden op te laten slaan waar ze niet horen, en in alle browsers de opgeslagen wachtwoorden laten vergeten. Nu misschien nog eens een Yubikey kopen, maar dat is eentje voor later.

Lees verder

WD My Book Live

Nou, dat is lekker dan. Western Digital raadt gebruikers van de WD My Book Live en WD My Book Live Duo aan om die los te koppelen van internet, om gegevensverlies te voorkomen. Verschillende gebruikers van die apparaten zijn al hun data kwijtgeraakt. WD zegt het probleem te onderzoeken. aldus Tweakers.net.

Zag dit gisteravond toevallig op Twitter. Ik heb ook zo'n unit aan mijn router hangen. Snel de netwerkkabel eruit getrokken. Maar wat nu? Bevat gelukkig geen essentiële data, maar toch wel wat dingen die ik liever niet kwijt raak, series die niet meer te vinden zijn bijv.

Lees verder

Shield

Al jaren gebruik ik een WD TV Live om bestanden van mijn NAS af te spelen op mijn televisie. Helaas wordt het apparaat al een tijdje niet meer ondersteund door WD en ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Uiteindelijk mijn oog laten vallen op de Nvida Shield en deze onlangs besteld.

Lees verder

P30

De schijf van mijn Huawei P9 Lite was vol, helemaal vol. Alle media was al in de cloud, alle niet-essentiële apps had ik reeds gedeïnstalleerd. En toch steeds de rottige melding, 'probeer ruimte vrij te maken'. Grr. Dus ja. Toch maar tijd voor een nieuwe, hoewel het verder allemaal nog prima werkte. Ik ben erg tevreden met Huawei (iets met privacy), dus maar weer eentje uit die P-lijn. Na enig twijfelen over P20 Lite of zelfs regulier, toch voor de P30 Lite gekozen. Ik heb em zojuist besteld, kan em morgen afhalen. 128GB, hopelijk loop ik nu niet zo snel tegen problemen met schijfruimte aan.

Overigens, zat ik me eerder deze week nog te verbazen over AirPods Are a Tragedy, nu word ik er ook zo één want Huawei voert actie, je kunt gratis een paar bestellen. Zucht. Zit ik dan met mijn goeie bedoelingen.

Withings

Overweeg al een tijdje de aanschaf van een zgn activity tracker, om eens te kijken of dat wat is. Eerst een tijdje een Fitbit overwogen, maar ik las onlangs ook een goeie review over de Withings Go. Zie 'Good and bad news: Withings Go is a tiny tracker you’ll forget you’re wearing' van arstechnica.com.

Leica Q

Mooie review van de Leica Q door Craig Mod. Ruim 4000 euro, maar dan heb je ook wat. Toch maar eens spaarpotje voor openen?

The Q is small but substantial. Solid. It becomes an effortless all-day companion. [..] It captured everything thrown at it and into it. And while I was suspicious of the value of the camera at first, these past six months have made it clear that this machine has serious legs. I now understand the limitations of this photographic instrument, of which there are few. And I trust and enjoy it more than any other camera I’ve owned.

Kobo

Mezelf getrakteerd en vorige week de Kobo Glo HD besteld. Ik gebruik al jaren met veel plezier een Sony Touch, maar die kreeg problemen met opladen via USB en ik vind het jammer dat ie geen eigen licht heeft, dus je altijd bij een goede externe lichtbron gaan zitten. De Kobo heeft dat wel, dus nu kan ik 's avonds beter lezen. Om het apparaat goed in te wijden, heb ik het meest recente deel (9) van The Saxon Stories, Warriors of the Storm gelezen. En dan ga ik nu verder met Emberverse, deel 6 alweer.

Lees verder

Huawei

Nee, ik heb geen data-abonnement voor mijn telefoon. Ik ben al veel te veel online, bovendien is er tegenwoordig op zoveel plekken wifi beschikbaar. Toch was ik wel benieuwd naar Internet Onderweg van XS4all, waarmee je op je reguliere abonnement ook mobiel online kunt. Dat vergt echter wel een dualsim toestel, wat ik niet had. Nou was ik nog steeds zeer tevreden met mijn Samsung S3 mini, behalve dat de batterij de laatste tijd wel erg snel op was.
Dus heel decadent een nieuwe telefoon gekocht (nou ja, de oude gaat naar mijn moeder, wat helpt met het schuldgevoel), na enig wikken en wegen gekozen voor de Huawei G750. Eerder deze week besteld bij Belsimpel.nl, zojuist afgehaald bij de Jumbo (lang leve Pak Je Gemak). Nu is het wachten op de simkaart van XS4all. Spannend!

Stroom

Net de video bekeken van de veelbesproken presentatie van Elon Musk, waarin hij de Tesla Powerwall batterij aankondigt. Zie deze thread op Metafilter voor meer details. Nou ben ik best cynisch, maar ik zie het ook helemaal misgaan met die fossiele brandstoffen, dus stiekem word ik hier best blij van. We gaan zien waar het toe leidt.

Lees verder

Cube

Ik heb een voorkeur voor weinig licht bij het slapen. Daarom heb ik reeds lang alle LEDs afgeplakt en iets voor de klok van HD-recorder gezet. Deze laatste echter gebruik ik vrijwel niet meer, dus daar heb ik onlangs de stekker uitgetrokken. Helaas had dat tot gevolg dat ik geen klok meer in de buurt had, wat soms toch wel wenselijk is. Na veel zoeken vond ik de Kikkerland Clap-On Cube Alarm. Dit is echt ideaal, het lijkt een blokje hout, maar na in je handen te hebben geklapt verschijnt gedurende enkele seconden de tijd in beeld. Aanrader!

Tv

Een nieuwe queeste op hardware gebied: een nieuwe televisie. Om toch te profiteren van de komende sportzomer leek het me een goed moment om nu gebruik te maken van één van de vele aanbiedingen. Ben echter een beetje overweldigd door het enorme aanbod. Ik ben niet zo veeleisend geloof ik. Belangrijk is full HD, minstens 2 HDMI ingangen, een dunne, liefst matte rand. Hoef geen internet, geen 3D, niet van dat alles. Ik zoek verder.

Hardware

Het blijkt een fijne week voor nieuwe hardware, heb zaterdag eindelijk een nieuwe externe HD tekocht. Die ander zat behoorlijk vol, de nieuwe is 1 terrabyte. Wauw, dat ik dat nog mee mocht maken. Ik weet nog da'k een schijf van 20mb kreeg, nooit gedacht dat ik die vol zou krijgen. Is me toch gelukt, zal met deze ook wel gebeuren vrees ik.

Bij aankomst op kantoor vanochtend bleek mijn verzoek voor een grotere monitor te zijn ingewilligd, en trof ik een beeldige 27-inch Acer op mijn bureau. Joechei!

Toys

I did it. I bought the PC to TV sender. Still missing one cable for my tv-out though. And ofcourse I found out about that after closingtime. So I'll have to wait untill monday to play with this new gadget. Sigh.

Not much else going on. Had quite a busy week at work. Plus it's still raining most days. With this kind of winter, I long for spring.