Geschreven

BHV

Jaren geleden al eens een tweedaagse cursus BHV gedaan, maar daar om allerlei redenen geen vervolg aan gegeven. Heel eerlijk ben ik niet het take-charge type bij noodgevallen, zoveel zelfkennis heb ik ondertussen ook wel. En verder kwam Corona er natuurlijk tussendoor. Maar toen er eerder dit jaar vrijwilligers gezocht werden, leek het me toch wel weer eens de moeite waard. Meer kennis is altijd goed.

De cursus was nu 1 dag, alleen praktijk, dus geen schriftelijke test aan het eind. Dat was maar goed ook, want er werd veel informatie behandeld en ik was behoorlijk gaar aan het eind. Was wel weer heel leerzaam: reanimatie, hoe werkt de AED, brandblussen op het parkeerterrein, welk verband wanneer. Dat soort dingen. Ik hoop 't allemaal nooit te hoeven gebruiken, maar toch goed om weer eens de revu te laten passeren.

Abortus

Oh oh, wat een land toch, die Verenigde Staten. Zoveel overeenkomsten en ook zo bekend van film en tv. Maar als je er bent, merk je al snel dat het toch net een tikje anders is allemaal. En ook als je dit soort dingen leest, echt kilometers van ons verwijderd. Er is namelijk gelekt dat er plannen zijn om het nationale abortusrecht ongedaan te maken. Het zou dan aan de staten zelf zijn en een groot deel zou dan direct overgaan tot verbod. Middeleeuws.

Lees verder

Pfizer

Gele boekje van Mirthe Valentijn met de 2 Pfizer stempels in beeld

Hij zit erin! Het 2e coronavaccin van BioNTech/Pfizer. Was even bang dat ik de afgelopen week alsnog besmet zou raken en het uitgesteld zou moeten worden, maar het is gelukkig allemaal goed gegaan. En na afloop kreeg ik een raket van de aardige mensen bij de GGD. De moeite waard!

Volgens dit artikel in de NY Times zou ik nu even goed moeten zitten. Maar goed, met het oog op de Delta-variant, zou het me niet verbazen als we op termijn een booster shot moeten krijgen. Verder is dit natuurlijk geen teken om alles los te laten, maar wel een hele geruststelling mocht ik alsnog besmet raken.

Lees verder

Skincare

Een echte make-up gebruiker ben ik nooit geweest, een goeie dagcrème met -uiteraard- SPF en wat mascara vind ik meestal wel prima. Wel was ik regelmatig bezig met goeie verzorging, fijne crèmes en regelmatig voor een facial. Tijdens het afgelopen anderhalf jaar was dit wel echt een opvallende trend. We hoefden niet meer op pad, niet meer representatief op kantoor te zitten, maar nog wel steeds die blik op je snufferd in de vele videocalls. Dus iedereen is meer gaan smeren, tips gaan delen en video's gaan kijken.

Lees verder

Pannen

De film Dark Waters had ik al gezien, dus ik wist het al, Teflon is evil, of eigenlijk het stofje PFOA, wat daarin zit. En toch heb ik toen geen actie ondernomen. Bij de uitzending van Keuringsdienst van Waarde toch weer geschrokken. That's it, nu gaat die meuk eruit. Tijd voor nieuwe pannen!

Lees verder

Vaccin

En dan, iets meer dan een jaar sinds Corona voor het eerst boven water kwam, is er een vaccin. Wat zeg ik, meerdere. Echt een overwinning van de wetenschap! Echter oa door deze snelheid plaatsen sommige mensen nu vraagtekens bij de veiligheid ervan. Daarvoor wil ik graag verwijzen naar deze thread van Patricia Bruijning, een Nederlandse epidemioloog. Er was al veel voorwerk verricht op vaccins tegen het SARS en het MERS coronavirus, broertjes die veel op het huidige virus lijken. en zoals te verwachten, als geld geen rol speelt kan er ineens heel veel en heel snel.

Lees verder

Popsugar

Omdat de sportscholen natuurlijk lang zijn dicht geweest en ook nu mijn favoriete BodyBalance en Pilates lessen nog niet opgestart zijn, moest ik op zoek naar een alternatief. Ik heb een flinke tijd 's ochtends voor werk geroeid op mijn Concept2. Voorheen deed ik dat 1x per week, en dat begon me na een tijdje toch wel te vervelen. Gelukkig is daar YouTube. Niet zo fijn als mijn reguliere lessen, maar toch een waardig alternatief.

Ik ben vooral blij verrast van het aanbod van POPSUGAR Fitness, die inmiddels een flink assortiment aan lessen heeft. Die probeer ik nu af te wisselen, 's ochtend voor werk, of als ik het kan opbrengen na mijn werkdag. En ik moet zeggen, ik begin er best lol in te krijgen! Ook een fijne is deze, de 5 Minutes Arm Workout For Toning. Die probeer ik iig op de andere dagen te doen. Ik kan em inmiddels bijna zonder pauze. Bijna.

IF

En dan nu een post over intermittent fasting. Hipperdehip momenteel, maar ik deed het al jaren hoor, zo hip ben ik. Ik deed het echter alleen in het weekend, meestal van zaterdag op zondag een zgn 18/6. Dus zaterdagavond niets meer eten, zondag lekker uitslapen, keihard roeien en dan uitgebreid brunchen.

Lees verder

Staan of zitten

Zondag een sta/zit bureau gekocht bij IKEA, vandaag is mijn eerste thuiswerkdag. Ik las dat je dit rustig moet opbouwen, dus ik ga straks weer even zitten. Maar tot nu toe bevalt het me goed. Eens kijken of we die Aan Zee ook kunnen gaan gebruiken.

Lees verder

Magnesium

Sinds kort begonnen met voetbaden met magnesium. Dit op aanraden van mijn masseur (hoe decadent is dat!), die dacht dat ik er wel baat bij zou hebben. Ik ben normaliter niet zo van de supplementen, maar na wat research (okay online, maar toch) ben ik wel redelijk overtuigd. En een voetbad is sowieso wel erg fijn, of je er nou spul in gooit of niet. Ik slaap iig wel erg lekker na zo'n badje, eens kijken wat het op de iets langere termijn voor me doet. Misschien ook iets voor jou?

Fietscultuur

Ik volg op Twitter een aantal voorstanders van fietsen als serieus transportmiddel. Interessant om te zien hoe dat in het buitenland gaat, maar als ik eerlijk ben ook voor de positieve blik op ons mooie fietsland. Hier trof ik dan ook meerdere verwijzingen naar een artikel van Vox.com, No helmets, no problem: how the Dutch created a casual biking culture. Leuk om te lezen, hopelijk inspireert het de juiste mensen.

Ttip

Een leestip voor deze vrijdagavond: Free trade with U.S.? Europe balks at chlorine chicken, hormone beef van The Washington Post.

“If this happens, if these U.S. foods come into Europe, we are talking about more than safety risks,” said gourmand and food writer Camille Labro. “You are afraid of food in the United States. You have to blast it with chemicals to kill all the bacteria. Don’t you know what that does to flavor? If we allow that kind of food here, we are talking about the death of taste.”
Vergeet niet de comments bij het artikel te checken, iets met Godwin's law. Zucht.

Lees verder