We mogen weer naar de stembus, nu voor de verkiezing voor het Europees Parlement. Om de 5 jaar kiezen de inwoners van de Europese Unie de leden van het Europees Parlement. Deze leden nemen beslissingen die invloed hebben op uw dagelijks leven. Bijvoorbeeld over werkgelegenheid, gezondheidszorg, veiligheid en klimaat.

Niet echt een fijn idee om zulke belangrijke beslissingen te laten nemen door een groep mensen die gekozen zijn door een andere groep mensen die overal teugen zijn. Gelukkig leven we niet in onzekere tijden momenteel, zou toch wat zijn anders! Kuch.. wat gebeurt er in Oekraine als Trump herkozen wordt, iets met vogelgriep in mensen, klimaatverandering (met nu weer het trager worden van de golfstroom), om maar wat uitersten te noemen..

Zonder teveel te verhullen over mijn politieke voorkeur, laten we het vooral gezellig houden, vond ik deze actiesite van Volt wel erg goed gedaan. Met de lancering van minder-eu.nl wil Volt benadrukken dat jouw leven er met ‘minder EU’ een stuk slechter uit gaat zien dan de formerende partijen beweren. Dat dus. Gaat alsjeblieft stemmen, beste mensen.