Code geel trotserend, ging ik gisteren na een werkdag vol met meetings in Amsterdam door naar Rotterdam voor het optreden van Dool. Pas hun 2e optreden (na het festival Roadburn) sinds het verschijnen van de nieuwe plaat, The Shape of Fluidity. Terecht trots op het nieuwe werk en dan ook nog in eigen stad, spelen ze een loei strak optreden in Annabel, wat zelfs bestand is tegen de onderbreking wegens technische problemen tijdens het laatste nummer Hermagorgon, wat vervolgens voor een 2e keer wordt ingezet.

Dool in Annabel (Rotterdam) op 02-05-2024:

 • Venus in Flames
 • Self-Dissect
 • The Shape of Fluidity
 • She Goat
 • Summerland
 • God Particle
 • House of a Thousand Dreams
 • Currents
 • Evil in You
 • Love Like Blood
 • Oweynagat
 • The Hand of Creation
 • Hermagorgon

We waren overigens iets verlaat binnen, dus ik heb nog maar een klein stukje meegekregen van het optreden van Of the Wand and the Moon. Die zag ik gelukkig al eens eerder, in 2016 in De Veste hier in Leiden. Dat was een goed optreden toen. Een avond waarvan me verder voornamelijk is bijgebleven dat het bloedheet was en de hele zaal stond te zweten. Vanavond dus maar een klein stukje gezien. Helaas is deze muziek niet op haar best als er uitgebreid doorheen gekletst wordt, wat de Nederlandse concertbezoeker helaas wel vaak doet.

Dit was trouwens de eerste keer dat ik mijn Loop oordopjes probeerde bij een concert. Voorheen had ik altijd concert dopjes van de Beter Horen winkel, maar die voelde je eigenlijk altijd zitten en gaven ook altijd wat irritatie na zo'n avond. Dat had ik met deze helemaal niet, na een tijdje voelde ik ze niet meer, al met al zeer blij mee.

En ook nog eens het eerste concert met mijn nieuwe telefoon. Nog steeds erg blij met de keus, de foto's zijn heel strak, mijn vorige telefoon had aanzienlijk meer moeite met de omstandigheden waar je bij een concert nou eenmaal mee te maken hebt.

Zie ook 'Dool lanceert zeer overtuigend haar nieuwe album in Annabel Rotterdam'

Foto's bekijken op Flickr