Was even een paar boodschappen doen, op weg naar de kassa liet ik mijn telefoon uit mijn handen vallen. Damn. Scherm in stukjes. Pff. Had op mijn todolist wel staan om binnenkort eens rustig wat onderzoek te doen naar een andere, wil op vakantie in Zuid-Afrika dit jaar graag een iets betere camera. Maar rustig was hierin het kernwoord. Nu dus noodgedwongen op onderzoek uit.

Gekeken bij Tweakers bij de mid-range modellen. Ik heb al een tijdje tot grote tevredenheid een Huawei, maar dat bleek bij een nieuwe wat lastiger, die hebben toch wat nadelen door boycotts en gedoe in de VS. Broer heeft al jaren een Xiaomi waar hij heel blij mee is, dus daar ook maar eens naar gekeken. Uiteindelijk gekozen voor Xiaomi 13T 5G Dual Sim 8/256GB Black. Voorzien van een Leica camera, hoe gaaf is dat! Ik was vroeger al erg gecharmeerd van de oude analoge camera's van dat merk, dus wel leuk om daar nu mee te kunnen werken.

Nu nog voor dualsim gekozen, want ik gebruik een old school kaartje van KPN en eentje voor Internet Onderweg van XS4all. Binnenkort maar eens kijken of ik 1 of beide kan omzetten naar e-sim. Dat is op reis ook wel handig. Oh, en ik moet op zoek naar een USB-C koptelefoon, want hier zit geen losse aansluiting op. Dat had ik even over het hoofd gezien eerder.

Lees hier het oorspronkelijke persbericht van Xiaomi, Xiaomi announces global launch of Xiaomi 13T Series en hier die van Leica, Xiaomi and Leica Camera AG present the Xiaomi 13T Series with Leica Optics.

Hieronder nog wat testkiekjes die ik tijdens een rondje door Leiden heb gemaakt met het nieuwe toestel.

Foto's bekijken op Flickr