Check

Kreeg pas geleden van de huisarts een mail om mee te doen met een pilot met persoonlijkegezondheidscheck.nl. Ik geloof het wel waar het gezondheid betreft, maar vanuit beroepsdeformatie was ik toch benieuwd naar het systeem. Geen 2FA, dat viel me wel op. Terwijl het toch behoorlijk gevoelige data betreft.

Toch voor gekozen om de vragenlijst in te vullen, waren wel behoorlijk wat vragen en helaas weinig ruimte voor nuance. Op zich logisch bij zo'n systeem, maar als er langere termijn conclusies of acties op volgen (denk bijvoorbeeld aan gevolgen voor verzekering) neig je dan toch eerder naar een sociaal wenselijk antwoord vermoed ik.

Zo doe ik zelf aan intermittend fasting, ik eet bijvoorbeeld doorgaans niet tussen 20 en 12, terwijl je volgens de schijf van vijf de dag moet beginnen met een ontbijt van N boterhammen. Ook de vraag over gezonder eten ging wel heel duidelijk over diƫten, terwijl je daar ook zou kunnen denken aan een streven naar minder vlees eten, een beter milieu begint bij jezelf immers. Daar is dan helaas geen ruimte voor helaas.

Wacht nu op een pakketje in de brievenbus waarmee ik middels een vingerprik wat bloed kan verzamelen en terugsturen. Ben eigenlijk toch wel benieuwd naar het resultaat! Op wat kanttekeningen na wel een mooi systeem, als de hele praktijk dit in zou vullen, zou het best goeie inzichten kunnen geven, bij vervolgbezoek maar ook qua preventie, vermoed ik.