Lezing

Verantwoorde uitjes de afgelopen tijd. Dinsdag naar Langs de Zijderoute met Ruben & Jelle. Dit was in de Theater de Veste in Delft, mooi gebouw, ik was hier nog niet eerder binnen geweest, dus ook leuk om eens te bekijken.

Bekend van de succesvolle VPRO-televisie serie ‘Langs de nieuwe zijderoute’ doen presentatoren en geboren verhalenvertellers Ruben Terlou en Jelle Brandt Corstius uitvoerig verslag van hun reizen in ons theater! [..]

Geïllustreerd door de prachtige foto’s van Ruben Terlou, die behalve programmamaker ook fotograaf is. Een voorstelling vol indringende momenten, maar ook grappige verhalen. En niet in de laatste plaats wordt het een leerzame avond. Want wie onze snel veranderende wereld wil begrijpen, moet de rol van Rusland en China begrijpen.

Daarnaast zojuist mijn vrije vrijdagmiddag verantwoord ingevuld met de Lezing Japan op de gevoelige plaat via Vrije Academie.

Meer weten over de negentiende-eeuwse foto’s van Japan en hoe deze foto’s voor een ware cultrele revolutie zorgen? Ontdek in deze lezing samen met kunsthistoricus Max Put hoe deze foto's niet alleen de reiservaring, maar ook de kunst en cultuur van Japan voorgoed hebben veranderd.

Deze lezing hoort bij de tentoonstelling die momenteel te zien is het Japanmuseum Sieboldhuis in Leiden, hier was ik een paar weken terug al heen geweest, dus leuk om nu wat meer achtergrond te krijgen. Ook omdat ik, wat ik de mensen in mijn omgeving niet snel zal laten vergeten, vorig jaar zelf in Japan was natuurlijk.

Volgende maand staat nog een Rondleiding Paleis op de Dam op de agenda, die had ik ooit aan mijn vader cadeau gedaan, gepland voor maart 2020, maar daar kwam iets met een pandemie tussendoor. Binnenkort ook maar weer eens kijken of ik nog een interessante cursus kan volgen via de Vrije Academie, ik vind dat wel een leuke afwisseling van de reguliere werkweek.

Foto's bekijken op Flickr

Lees ook..