Vorige maand met mijn nicht / reisgenoot naar de open dag van reisorganisatie Djoser in Museum Volkenkunde (sinds kort Wereldmuseum Leiden, moet ik nog even aan wennen). Een aantal reisleiders gesproken, over Zuid-Afrika & Namibiƫ en een ander over Sri Lanka wat je mooi kunt combineren met een bezoek aan de Malediven. We werden vergezeld door mensen die we hadden ontmoet tijdens de reis naar Japan, na afloop heerlijk uit eten geweest bij Thais restaurant Sisaket. Leuk om even bij te kletsen en te horen wat hun (reis)plannen zijn voor komend jaar.

Na enig wikken en wegen de knoop doorgehakt en inmiddels een prachtige reis geboekt voor het komend najaar, namelijk 'Rondreis Zuid-Afrika, Lesotho & Swaziland: 22 dagen hotel/chaletreis.' Leek ons een mooie afwisseling van stedelijk en natuur. Woohoo!

Wel weer een boel geregel uiteraard. Bij het regelen voor Berlijn viel me op dat mijn paspoort in de zomer verloopt, dus ik moet binnenkort een nieuwe aanvragen. Ook zijn mijn vaccinaties net rond die tijd verlopen, die haalde ik alweer 10 jaar geleden voor Chili. En als laatste wil ik me nog verdiepen in de malariapillen, die aanbevolen worden voor Lesotho. Ik besprak dit met een goeie vriendin, die in de medicijnenwereld werkt, zij waarschuwde me ervoor dat er meerdere varianten zijn en dat die niet allemaal even goed vallen. Ook maar eens voor gaan zitten.

Maar goed, Afrika, here I come! #zinin