Februari

Interest

Ook het filmjaar begint al goed. Eind januari naar de film Zone of Interest geweest, over het bizar gewone leven van commandant Höss en zijn familie in de schaduw van Auschwitz. Prachtig verfilmd, extra indrukwekkend door het gebruik van achtergrondgeluid ipv muziek. Krijgt geheel terecht veel goeie reviews.

Heb na afloop een en ander gelezen over hoe het met de familie is afgelopen. Vader is in 1947 in Auschwitz opgehangen door de Polen. De moeder Hedwig is na de oorlog hertrouwd en naar de VS verhuisd. Ze is 81 geworden en heeft altijd ontkend dat ze wist was er gaande was.

Lees verder

Wikipedia

Sinds mijn banenwissel schrijf ik geen code meer, wat heel af en toe nog wel eens jeukt. Gelukkig kan ik dan lekker wat features knutselen voor mijn site, die misschien niet perse heel veel toevoegen, maar wel leuk zijn om te maken. En misschien heeft iemand er ooit nog eens iets aan. En geen gedoe van klanten over of het toch nog iets meer zus of zo mag. Ook wel eens prettig.

Zo heb ik onlangs gewerkt aan een Kirby CMS plugin voor Wikipedia. Deze is beschikbaar via Github en hiermee kun je een term opgeven om een blok op een pagina in je site te laten plaatsen met een samenvatting voor die term uit WIkipedia en het bijbehorende beeld. Vergelijkbaar met andere plugins die ik eerder voor Kirby schreef, die informatie uit andere bronnen halen.

Lees verder

Priest

Het jaar is net begonnen, maar qua muziek gaat het de goeie kant op. Naast het eerder genoemde optreden voor Masters of Reality, heb ik inmiddels ook kaartjes voor concerten van Long Distance Calling, ons eigen Dool en -hou me tegen- Judas Priest!

De meeste van de klassiekers uit het genre (Black Sabbath, Maiden, Motorhead, etc) heb ik reeds lang afgetikt, maar bij Priest kwam het er steeds maar niet van. Vermoedelijk nu al iets voorbij hun prime, maar ik heb nog steeds hoge verwachtingen. Hoog tijd om Painkiller maar weer eens aan te zwengelen, IMHO toch hun beste werkje.

Lees verder