Bij het kerstdiner hadden we het over aanstaande concerten, eentje op de planning speelt zich af in het Concertgebouw. Waarop ik aangaf daar nog nooit voor een optreden te zijn geweest. Leuk om te geven, leuk om te krijgen, dus in overleg met Schoonzus besloten dat we elkaar voor onze respectievelijke verjaardagen dit jaar een bezoekje naar deze prachtige locatie cadeau doen.

We gaan binnenkort eerst naar Pianorecital Julia Achkinazy: Gebroken licht Liszt, Franck en Brahms laten hun licht schijnen over beroemde muzikale thema’s, na de pauze transformeert licht tot een kwetsbaar innerlijk, gekleurd door duisternis in werken van Rachmaninoff en Prokofjev.

En vervolgens naar Concertgebouworkest speelt Rachmaninoff en Sjostakovitsj Het Concertgebouworkest verheugt zich op de terugkeer van veteraan Semyon Bychkov, ditmaal met werken van Dvořák, Sjostakovitsj en Rachmaninoff. Troefkaart: violiste Vilde Frang.

Best nog lastig kiezen trouwens, er is zoveel en hoewel ik veel Klassieke Muziek kan waarderen, is het niet bepaald een genre waar ik veel vanaf weet. Op mijn zoektocht naar inspiratie vond ik overigens wel wat leuke berichten die ik op een later moment nog weleens wil uitpluizen, zoals 8 pieces of classical music for curious heavy metal fans van Classic FM en op Reddit A metal-head wanting to listen to classical music & Classical music for metalheads.

Ben heel erg benieuwd! In dat Pinksterweekend wordt het sowieso genieten, want ik heb ondertussen ook kaartjes voor Masters of Reality geregeld. Deze zoveelste aan Kyuss gerelateerde band heb ik nog nooit eerder live aan het werk mogen zien en het wordt hoog tijd om daar eens wat aan te doen!