Hemel, december alweer! Wat een jaar. Even kijken.. in januari natuurlijk begonnen met mijn nieuwe baan bij Videodock, waar ik even mijn weg moest vinden, maar onderweg een aantal prachtige projecten heb gedraaid, waaronder meerdere sprints voor Debat Direct voor de Tweede Kamer. Kom maar op met die mooie nieuwe uitdagingen komend jaar, want mijn contract is verlengd!

Ietwat onverwacht een nieuw dak laten plaatsen, met daarop de zonnepanelen die ik via een app strak in de gaten houd, om te kijken wanneer ik de oven aan zal zetten of een was zal draaien.

Die prachtige reis naar Japen, met nicht Sonja en het fijne reisgezelschap van Djoser. Wat hebben we veel gezien, gezweten en gelachen! En geheel onverwachts daarna ook nog naar Thailand met de collega's, over met je neus in de boter vallen gesproken.

Leuke etentjes met allerhande mensen, waaronder de (inmiddels) ex-collega's, was erg leuk om af en toe bij te praten, en, omdat ik weet hoe dat soort dingen gaan, laten we proberen dat erin te houden. Natuurlijk de gezellige vaste feest- en verjaardagen met familie, en de vaste logeermomenten van mijn nichtjes, die onderhand trouwens echt wel eens mogen stoppen met volwassener te worden.

Helaas niet zoveel concerten bezocht als gewild, daar gaan we volgend jaar wat aan doen! Tussendoor ook nog de nodige boeken gelezen, fijne muziek gedraaid, bands (her)ontdekt, films gezien en iets teveel series gevolgd..

Op het wereldtoneel was 2023 helaas een minder jaar. De gevolgen van klimaatverandering worden steeds duidelijker, het was zowel het natste als het warmste jaar ooit gemeten. Er is nog steeds oorlog in veel delen van de wereld en daar kwam in oktober het 'conflict' in Israel ook nog bij.

En in ons kleine landje is afgelopen verkiezingen massaal gestemd op de rechtse PVV, wat ik in mijn linkse bubbel niet aan had zien komen en eerlijk gezegd een beetje treurig van kan worden.. Om toch met een vrolijke noot te eindigen, sluit ik af met een linkje naar 66 Good News Stories You Didn't Hear About in 2023. Misschien helpt het.

Fijne jaarwisseling, doe voorzichtig met vuurwerk. Op naar 2024!