ISO

Het eind van het jaar stond op werk in het teken van ISO 27001. Vorige week het online examen voor de Foundation certificering gedaan. Bijzondere ervaring. Je moest schermdelen en de webcam aan en mocht niet van je plek en niet praten. Vanuit India keek er iemand mee of je het wel eerlijk deed en moest ik vooraf via de webcam de kamer tonen. Heel officieel allemaal. Gelukkig uiteindelijk met een ruime voldoende geslaagd. Phew!

Vervolgens hadden we dinsdag en woensdag de auditor in Amsterdam over de vloer voor de officiƫle certificering, waar we de afgelopen 9 maanden zo hard voor hebben gewerkt. Hoewel zeer goed voorbereid blijft het spannend om zo getoetst te worden. Gelukkig was't met succes, dus alsnog een positieve manier om de werkzaamheden van het jaar af te ronden.

International Organization for Standardization
International standards development organization

The International Organization for Standardization is an independent, non-governmental, international standard development organization composed of representatives from the national standards organizations of member countries. Membership requirements are given in Article 3 of the ISO Statutes.