Donderdag storm Pia getrotseerd voor de laatste kantoordag op kantoor en aansluitend met de aanwezigen een gezellige kerstborrel geïmproviseerd. Nu lekker wat dagen vakantie!

De meiden hebben vrijdag bij mij gelogeerd. We hebben eerst even in de winkelstraat rondgeneusd en zijn toen heel volwassen gedrieën uit eten geweest. In de avond naar de bios, naar Wonka, de prequel van het boek cq de andere film(s). Ik ben opgegroeid met de versie met Gene Wilder uit 1971, de dames met die met Johnny Depp uit 2005. Dat mocht de pret niet drukken, we hebben ons alle drie prima met deze nieuwe film vermaakt.

Wonka
2023-12-06

Every good thing in this world started with a dream.

Willy Wonka – chock-full of ideas and determined to change the world one delectable bite at a time – is proof that the best things in life begin with a dream, and if you’re lucky enough to meet Willy Wonka, anything is possible.

  • Timothée Chalamet
  • Calah Lane
  • Keegan-Michael Key
  • Hugh Grant
  • Paterson Joseph
  • Comedy
  • Family
  • Fantasy

Vrijdag heb ik via Vrije Academie een lezing Nederland in de Ottoonse wereld, 900-1100 (door kunsthistoricus Martijn Pieters) bij de tentoonstelling Het jaar 1000 in het Museum voor Oudheden. En ik wilde eigenlijk ook een dezer dagen nog naar Japan op de gevoelige plaat, 19e-eeuwse foto's uit de Kurokawa Collectie in het Sieboldhuis. Kijken of ik nog iets herken.

De week loopt dus al weer aardig vol, maandag natuurlijk gezellig kerstvieren met de Fam & er staat nog een dagje naar Utrecht op de agenda. Tussendoor wel wat sporten en proberen niet teveel te eten. En ik heb hier en daar wat ruimte gereserveerd voor een essentieel boek-op-de-bank moment. Daar is december toch de beste maand voor, zeker met de hoeveelheid regen die tegenwoordig naar beneden komt..

Foto's bekijken op Flickr