Onze 2e werkdag hier in Bangkok. Ik ontbijt vandaag met het heerlijke fruit van de goedlachse mevrouw in het steegje verderop, je wijst aan wat je wilt hebben en ze snijdt het razendsnel vakkundig in hapklare stukjes. Goeie skillz. Een deel van het team heeft overigens inmiddels te kampen met darmproblemen (blijft opvallend hoe snel je daar op reis met elkaar over praat), bij mij so far, so good. Fingers crossed!

In de ochtend hebben we een interne sessie, gevolgd door lunch, vandaag bij de uitgebreide food court. Na de nodige keuzestress, valt mijn oog op het aanbod van de Vietnamees. In de middag doen we een workshop over partnership met Amer Iqbal, voorheen van o.a. Meta (Facebook). Deze van oorsprong Australiër is een enthousiast verteller met een aantal interessante voorbeelden uit de praktijk.

In de avond gaan we naar Ma Maison. Een mooi restaurant in een prachtige tuin. De tafel staat al snel vol allerlei heerlijke gerechten om te delen. Niets meer aan doen!

Donderdag

Terwijl Nederland zich opmaakt voor storm Ciarán, is het hier alweer een stralende dag met 30 graden. We lopen dan ook regelmatig flink te zweten. Toch lijkt het iets (iets) minder warm dan ik het in Japan heb gehad, maar daar was het een exceptionele hittegolf, hier is het normaal weer. Weet niet of ik daar ooit aan zou kunnen wennen.

Ook vandaag gaan we naar True Digital Space voor het vervolg van de interne sessie van gisteren. In de middag een call met mensen van één van onze partners hier. Grappig hoe het, ondanks de prachtige locatie, toch wel echt als werken voelt, het zijn intensieve dagen.

In de avond eten gehaald bij de Ice Man in het steegje nabij station Thong Lo, op loopafstand van het hotel, heerlijke maaltijden die je kunt afhalen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Je keus uit het aanbod kun je aanwijzen van een groot geplastificeerd bord. Ideaal. Even gezwommen en aan de rand van het zwembad gegeten. Erg lekker!

Vervolgens de nette jurk aan, heb em niet voor niets meegenomen! We gaan naar Octave bar, op loopafstand, op de 48e verdieping van Marriott hotel. Je zou denken dat het zo hoog iets koeler is, met iets van wind. Maar nee. Het uitzicht is prachtig, maar de muziek staat best hard en we moeten morgen weer vroeg op, dus na een paar drankjes houden we het voor gezien.

Vrijdag

Vroeg op vandaag, om 6:30 gaat de wekker. We hebben half 8 bij het metrostation afgesproken voor een wandeling door Benjakitti park (op het headerbeeld bij deze post) in het verderop gelegen Khlong Toei district. Prachtige locatie, er wordt hier ook veel hardgelopen over de aangelegde paden. Ook de varanen die aan de waterkant van de zon genieten trekken onze aandacht. Brr. Via de green mile door naar restaurant Craft, waar we in de prachtige omgeving een heerlijk ontbijt eten.

Na het ontbijt gaan we met een Grab taxi terug naar het hotel. Tijd om de spullen in te pakken, we checken vandaag uit hier en gaan met een busje richting het zuiden. Onderweg stoppen we bij Kui Buri National Park. Met 2 jeeps gaan we op zoek naar Aziatische olifanten! Helaas hebben ze vandaag niet zo'n zin om zich te laten fotograferen, maar uiteindelijk hebben we er in de verte 3 kunnen zien staan. Met een kleintje erbij! Rond de schemer terug in het busje en door naar Hua Hin waar we de komende dagen zullen verblijven.

Foto's bekijken op Flickr