Zo, dat is luxe! De AirBNB in Hua Hin (een badplaats zo'n 200km ten zuiden van Bangkok) bestaat uit een serie fijne kamers gelegen rondom een zwembad. Dus we grijpen elk moment aan om even lekker af te koelen in het water. Bij aankomst na de BBQ die voor ons klaarstond en zaterdagochtend voor het ontbijt.

Even terugschakelen dit weekend. Vandaag een heerlijke Thaise massage op mijn kamer, werd me omschreven als 'Yoga waarbij je zelf niets hoeft te doen'. En dat klopt wel, de Thaise mevrouw vouwt me meermaals dubbel en is verbazingwekkend sterk. Helemaal ontspannen verlaat ik de kamer. Toch eens kijken of ik dat in Leiden ook ergens kan boeken.

Vervolgens is het weer tijd voor een Grab taxi. Richting de bewoonde wereld voor een wandeling, gevolgd door een drankje op het strand nabij het imposante Intercontinental Hotel. Na zonsondergang een wandeling over de night market, waar we allerlei lekker eten proeven en wat souvenirs kopen. Aangekomen bij de pier, onder begeleiding van een Thais bandje, nog meer lekkers gegeten. Ik bespeur een thema. Topdag.

Zondag

Chris gaat vandaag vroeg terug naar Bangkok, hij vliegt vanmiddag terug naar Nederland en is de eerste die het team verlaat. Vreemd idee! Verder een rustige ochtend, beetje zwemmen, wat ontbijt nuttigen en vervolgens inpakken en de auto inladen. Helaas onderweg pech, onze chauffeur heeft problemen met de koppeling. Gelukkig kunnen we bij een rustplek met winkeltjes en barretjes wachten op zijn vervanger. Helaas zijn we hierdoor wel ongeveer een uur van onze dag verloren.

Eind van de middag komen we aan bij de Amphawa floating market (het headerbeeld bij deze post), zo’n 80 kilometer van Bangkok, leuk om rond te kijken en te zien hoe hier gehandeld wordt op en bij het water. Achteraf blijk ik hier we veel muggenbulten te hebben mogen ontvangen. Toch een extra ronde Deet moeten doen. Terug in de Bangkok eten we pizza en checken weer in bij het Sacha Hotel, we worden hartelijk ontvangen door de baliemedewerkers, het voelt toch een beetje als thuiskomen ondertussen.

Maandag en dinsdag

Vreemd hoe we toch al een beetje routine hebben opgebouwd op de kantoordagen. Voor wie dat wil 8u beneden bij het hotel, met de vriendelijke hotelman met het golfkarretje naar het station, overleggen waar we willen ontbijeten. Kwart voor 9 met de trap naar boven voor de metro, naar halte Punnawithi, stukje wandelen over het overdekte pad. Paspoort laten zien in ruil voor een QR code. Lift naar de 6e verdieping, QR code bij de balie inruilen voor een andere QR code (nog steeds geen idee waarom), door naar de 7e verdieping en we zijn klaar voor een nieuwe dag.

De avonden zijn we wat vrijer en doen in kleinere groepjes ons ding. Toch zien we elkaar regelmatig bij het zwembad op het dak van het hotel. Heb dinsdag in de avond nog rondgeneusd bij het zeer chique winkelcentrum in Phrom Phong Station, 1 halte na de onze. Gevolgd door traditiegetrouw eten halen bij de Ice Man aan het eind van de straat.

Woensdag

Alweer onze laatste kantoordag in Thailand! De wandeling naar het metrostation is vandaag extra spannend, vlak voor de deur is een sinkhole ontstaan, die veel belangstelling geniet. In de avond gaan we met de groep uit eten bij de Italiaanse keuken van Gigi. Heel erg hip en populair bij de influencers is me verteld. En inderdaad, aan de tafel naast ons zit een stel waarvan het meisje, die wel eens bij de plastisch chirurg lijkt te zijn geweest, met 2 camera's via een livestreamen met de wereld deelt hoe ze haar maaltijd eet. Bijzonder. Het eten is wel erg lekker overigens! Een deel van de groep gaat nog door bij naastgelegen club, de DJ start om middernacht. Ik taai af, mooi weest, morgen weer een dag.

Foto's bekijken op Flickr