Vanmiddag naar een matineevoorstelling van de De Avond van de Filmmuziek geweest. Had dit uitje eerder dit jaar aan Broer cadeau gedaan voor zijn verjaardag. Met de trein naar een behoorlijk vol Ziggo Dome afgereisd en geluisterd naar de muziek uit allerhande films en host was Dominic Seldis.

Het Grammy Award winnende Metropole Orkest speelt de mooiste muzikale composities die speciaal voor film zijn geschreven. Uit klassiekers als Dances with Wolves, Indiana Jones en The Shawshank Redemption, maar ook muziek uit meer recente hits zoals Avatar, Interstellar en Pirates of the Caribbean. Samen met grote filmcomponisten en muzikale gasten vieren we de allermooiste filmmuziek van grootheden als John Williams, James Horner en Hans Zimmer.

Het was de 9e keer dat dit werd georganiseerd, voor ons de eerste keer. Gevolg helaas wel dat alle voor de hand liggende nummers vermoedelijk al gespeeld waren. Maar toch een mooie verzameling van bekende werken, vergezeld van filmbeelden op het grote scherm en soms vermaak in de zaal.

Zo werd er meerdere keren een piano of koor tussen het publiek geplaatst en kwam halverwege niemand minder dan Captain Jack Sparrow de zaal in, onder van de muziek uit Pirates of the Caribbean. Ook erg indrukwekkend was de compilatie van werk uit Lord of the Rings en de meneer die dat nummer uit Kill Bill kwam fluiten (Twisted Nerve). Al met al een leuke middag, hoewel het af en toe een beetje aanvoelde als de eindejaarsmusical. Maar dat heeft ook wel weer iets aandoenlijks.

Een tijdje terug overigens bij Het Uur van de Wolf een interessante docu over Hans Zimmer gezien. Zag dat die ook af en toe in ons land optreedt met zijn werk, lijkt me ook leuk om die eens te zien..

Foto's bekijken op Flickr