BHV

Jaren geleden al eens een tweedaagse cursus BHV gedaan, maar daar om allerlei redenen geen vervolg aan gegeven. Heel eerlijk ben ik niet het take-charge type bij noodgevallen, zoveel zelfkennis heb ik ondertussen ook wel. En verder kwam Corona er natuurlijk tussendoor. Maar toen er eerder dit jaar vrijwilligers gezocht werden, leek het me toch wel weer eens de moeite waard. Meer kennis is altijd goed.

De cursus was nu 1 dag, alleen praktijk, dus geen schriftelijke test aan het eind. Dat was maar goed ook, want er werd veel informatie behandeld en ik was behoorlijk gaar aan het eind. Was wel weer heel leerzaam: reanimatie, hoe werkt de AED, brandblussen op het parkeerterrein, welk verband wanneer. Dat soort dingen. Ik hoop 't allemaal nooit te hoeven gebruiken, maar toch goed om weer eens de revu te laten passeren.