Net naar de nieuwe Scorsese geweest, Killers of the Flower Moon. Zoals benoemd in elke recensie, moet ik even benoemen dat het wel een hele zit was, wat mij betreft had dit best een mini-serie kunnen zijn. Wel lekker onder de pannen, van 15:40 tot 19:20 in de bioscoop gezeten. Sinds de aankondiging was hier overigens al wat hype over, het boek van David Grann over de zogeheten Osage County Murders was een bestseller.

In deze film schetst Scorsese in zijn eerste echte western een werkelijkheid die voor velen onbekend zal zijn. Door de vondst van het zwarte goud nam de welvaart onder de Osage-stam in rap tempo toe. Zo werden de rollen omgedraaid en moest de witte bevolking voor de verandering hen eens van dienst zijn. Erg indrukwekkend.

Killers of the Flower Moon
2023-10-18

Greed is an animal that hungers for blood.

When oil is discovered in 1920s Oklahoma under Osage Nation land, the Osage people are murdered one by one—until the FBI steps in to unravel the mystery.

  • Leonardo DiCaprio
  • Robert De Niro
  • Lily Gladstone
  • Jesse Plemons
  • Tantoo Cardinal
  • Crime
  • History
  • Drama