Donderdag staat een excursie naar Kamakura op het programma. Deze plaats ligt aan de kust, zo'n 40 minuten met de trein ten zuiden van Tokyo. Je kunt hier eventueel in zee zwemmen en er is een trail om te lopen met verscheidene tempels en een groot Buddha beeld. Het is weer bloedheet vandaag, toch besluiten we met een groep de trail te doen. Zo'n 3.5km door bos, klimmen en afdalen. Aan het eind kon je ons allemaal opdweilen, maar het was erg mooi en we hebben behoorlijk gelachen.

De Buddha iets voorbij het eind van de wandelroute is prachtig. Maar gelegen op een groot plein, dus nog eens extra warm daar. Even zitten in de schaduw en nog maar een drankje gekocht. Vervolgens een boemeltreintje genomen naar het grotere station, hiervandaan gaan we straks ook weer naar Tokyo. Maar eerst de lange winkelstraat doorlopen, hier zijn heel veel souvenirs te vinden, dus de meesten van ons slaan hier hun slag. Aan het eind van de straat is wederom een mooie tempel te bekijken. We nemen de trein terug naar het hotel, gelukkig een uurtje ingepland om te douchen, is wel nodig ook. Vanavond gaan we namelijk met de hele groep uit eten voor de laatste maaltijd met z'n allen.

Vrijdag

Onze laatste dag is aangebroken. Een aantal ons had in de ochtend een zgn Samurai Experience op de planning staan. Helaas blijkt bij het ernaartoe lopen dat we niet allemaal dezelfde club hebben geboekt, dus we splitsen op en enige haast is inmiddels geboden. Gelukkig op tijd vertrokken! Uiteindelijk op de minuut aangekomen bij de bestemming

We worden ontvangen door de 2 Japanners die deze onderneming runnen. Een Italiaans stel is reeds verkleed binnen, wij kiezen ook een mooie outfit en worden geholpen met aantrekken en de vele knopen. Vervolgens een zwaard in de riem en de les kan beginnen. Stapje voor stapje leren we hoe je het zwaard trekt en weer opbergt, aanvallende en verdedigende moves. Aan het eind krijgt iedereen de gelegenheid om een stukje op te voeren bij de soundtrack van Kill Bill met 1 van de heren, de ander filmt, voor Instagram begrijpen we. Super commercieel, maar echt een heel leuke ervaring!

Daarna de wijk verkend en heerlijk geluncht bij Franse bakker Paul. Vervolgens de metro naar Shinjuku, zou een leuke wijk zijn volgens de boekjes, waar we rondkijken en het uitzicht bekijken vanuit het government building (hier gratis te bekijken, ook wel eens leuk). Nog even een korte koffiebreak en dan naar de metro.

Het is namelijk tijd om ons af te splitsen van het groepje en af te reizen naar Yokohama, ten zuiden van Tokyo, voor een honkbalwedstrijd tussen de Hanshin Tigers en Yokohama DeNA Baystars. Ik heb niet zoveel met honkbal, of eigenlijk ├╝berhaupt niet met kijken naar sport, maar het is hier sport nr 1, dus het leek me leuk om dit hier mee te maken.

De sfeer is erg goed, hele families reizen verkleed in geel of blauw af naar het mega stadium, met zakken vol eten. Harde muziek, cheerleaders, wat een spektakel! De stoeltjes zijn helaas niet heel comfortabel en we moeten morgen in 't vliegtuig ook nog lang zitten, dus rond 9u gaan we terug naar 't hotel om voor te bereiden op de terugreis morgenochtend, kwart voor 6 gaat de wekker weer.

Foto's bekijken op Flickr