September

Fire

Hoe kan ik deze nou gemist hebben tijdens de oorspronkelijke uitzending in 2014! Computers, nostalgie, geschiedenis, Lee Pace, de jaren 80. Wat wil een mens nog meer. Dus ik kijk de 4 seizoenen nu lekker achter elkaar, Halt and Catch Fire. Erg goeie serie!

Lees verder

Voorpret

Bijna zover, eindelijk ga ik naar Japan! Woohoo! Even mijn uitstelgedrag aangepakt en wat lijstjes gemaakt van dingen die ik echt niet moet vergeten. Ook nog oefenen met het eten met stokjes. Wat overigens al sinds we boekten in maart regelmatig door mijn hoofd schoot, maar uiteindelijk gisteren pas op YouTube filmpjes bekeken. Hm. Komt goed!

Nu wel zo'n beetje klaar geloof ik. Morgenochtend om 7:30 de trein naar Schiphol en dan via Parijs naar Osaka, waar we dan zondagochtend aankomen en meteen op pad gaan. De Whatapp groepsapp is de laatste dagen al best actief, reisleider Angelique heeft al verschillende excursies genoemd, voor een deel kunnen al dingen geboekt worden, zoals een bezoekje aan de botanische tuinen en de Shinkanzen (de supersnelle trein!) voor de dagtrip naar Hiroshima. Ben heel benieuwd!

Osaka

Zaterdag is het dan eindelijk zo ver, 15 dagen naar Japan, een reis verzorgd door Djoser. We vliegen gelukkig niet al te vroeg, 11:35 als het goed is, dus om 7:45 trein naar Schiphol gepakt. Al online ingecheckt, op de luchthaven via self-service koffer afgegeven. Door naar security. Niet heel druk gelukkig, toch even wachten op mijn tas, die nog even nagekeken wordt. Niets aan de hand, we mogen door. Nog een bakkie gedronken, wachten. Bij de gate herkennen we wat mensen van de groepsreis, een deel had foto's gedeeld in de groepsapp. En we stellen ons voor aan Angelique, de reisleider.

Lees verder

Koyasan

Dinsdagochtend gaat de koffer in de bus, die van mij althans, Sonja hoopt die van haar woensdag in Kyoto te treffen. We reizen met enkel handbagage naar 't klooster. Eerst met de tram naar Shin-Osaka, daar de trein en vervolgens de kabelbaan en vervolgens nog een bus om aan te komen in Koyasan, hoofdkwartier van het Shingon-boeddhisme, een belangrijke school binnen het Japanse boeddhisme. We wandelen naar het klooster waar we vannacht zullen verblijven. Worden verwelkomd met een kopje Japanse thee (ik ben nog niet gewend aan de spinaziesmaak) en kunnen onze spullen op de kamer leggen. Ik vreesde slapen op een dun matje, maar er ligt een matras op de grond. Gelukkig.

Lees verder

Kyoto

Donderdag staat een fietstour op het programma. We gaan met e-bikes de stad verkennen met een gids van Noru city tours. Extra spannend want ze rijden hier links. En op de stoep, tussen de voetgangers. We gaan het zien. Besloten om gelijk in de ochtend al af te reizen naar dat deel van de stad, zodat we daar nog rond kunnen kijken, en een bezoekje aan nabijgelegen Kasteel Nijo kunnen brengen. We hebben niet zoveel tijd over helaas, dus het blijft bij een blik op het terrein en een rondje door 1 van de gebouwen waar je de prachtige ruimtes met houten vloeren, houtsnijwerken en schuifdeuren kunt bewonderen.

Lees verder

Takayama

Zaterdag weer vroeg op, koffer afgegeven, die gaat naar Tokyo. Kwart voor 9 gaan we met de metro naar het hoofdstation voor een stukje met de Shinkansen, gevolgd door een overstap op een gewone trein, totaal 3u onderweg. Best vermoeiend, maar wel een mooie route. Rond 14u arriveren we in Takayama. We verblijven in het Washington hotel, praktisch tegenover het station gelegen.

Lees verder

Tokyo

Dinsdag voor de verandering maar weer eens vroeg op, we gaan met de bus op pad. Weer eens een eigen bus, dus niet tussen de locals. Ook wel eens prettig, kunnen we ongegeneerd lawaai maken. Na enige tijd stoppen we bij het Kawaguchimeer met een prachtig uitzicht op de vulkaan Fuji. Ze hebben hier allemaal bloemen geplant en gezaaid, die doen 't goed op de vele (vele!) foto's die hier gemaakt worden. We hebben mazzel, het is zonnig vandaag en er zijn bijna geen wolken, dus we hebben mooi uitzicht op de vulkaan die gelukkig slaapt sinds 1709.

Lees verder

Kamakura

Donderdag staat een excursie naar Kamakura op het programma. Deze plaats ligt aan de kust, zo'n 40 minuten met de trein ten zuiden van Tokyo. Je kunt hier eventueel in zee zwemmen en er is een trail om te lopen met verscheidene tempels en een groot Buddha beeld. Het is weer bloedheet vandaag, toch besluiten we met een groep de trail te doen. Zo'n 3.5km door bos, klimmen en afdalen. Aan het eind kon je ons allemaal opdweilen, maar het was erg mooi en we hebben behoorlijk gelachen.

Lees verder