Studie

Het is El Cid deze week in Leiden, introductieweek, dus ineens zijn er overal studenten. En wat zijn ze weer jong! Altijd een beetje een treurig moment, een teken dat de zomer bijna voorbij is. En een moment van blije realisatie, want dat -al die eerste keren- ligt gelukkig al weer een tijdje achter me.

Het is de beurt aan de volgende generatie om al die ervaringen mee te maken. Daarover gesproken. Ben onlangs gezellig met mijn nichtjes op pad geweest. Eerst op pad met de Jongste (13) een dagje naar onze hoofdstad. Lekker naar het Waterlooplein gelopen, bij de tweedehandskleding keken. Gezellig samen geluncht. Vroeg of ze dan volgende week haar rooster moet halen, in Mijn Tijd een top dag, je hoefde vrijwel niets en zag iedereen weer na de lange zomervakantie. Met rollende ogen, 'dat staat allemaal al in Magister..' Pff. Heerlijk.

En toen ze eenmaal terug was van vakantie en LCKV, ook met de Oudste (15) afgesproken, in haar laatste week voordat ze weer aan de bak moet. Die moet binnenkort al gaan kiezen wat ze wil worden Later. Niet te geloven, zo heb je nog een kleutertje aan de hand, zo zit je samen te lunchen en over haar keuze voor schoolprofiel en collega's (want bijbaantje) te praten.

Zag onlangs trouwens deze tweet. Fijn stukje nostalgie, hoewel voor mij iets langer geleden dan 15 jaar, toch herkenbaar. Leuke reacties ook.