Net even richting Pieterskerk gefietst, voor de Rembrandtdagen, altijd een leuk evenement in onze binnenstad. Maar het was me echt te warm, dus ik ben vrij snel weer naar de koelte van thuis gevlucht. Die arme figuranten in hun wollen kledij. Respect. Gisteren de hitte overigens iets langer getrotseerd en naar Den Haag geweest voor het Fotomuseum voor de Collectie Ophof.

Simon Ophof verzamelde een leven lang fotografie. In januari 2022 - vlak voor zijn overlijden - schonk hij zijn complete fotografiecollectie aan het museum. In zijn verzameldrift liet Ophof zich leiden door het beeld, niet door namen. Mooie eclectische verzameling.

Ook gekeken naar Leven langs de lange muur, een fotografisch verslag van de roadtrip van 25.000 kilometer die fotografe Xiaoxiao Xu langs de Chinese Muur maakte. En als laatste nog de tentoonstelling rond het thema School, ook erg de moeite waard. Vooral de grote muur vol met groepsportretten (zie header bij deze post), uit allerlei jaren van de afgelopen eeuw.

Wel fijn, zo'n museumkaart, ben eind juni ook weer eens naar Boerhaave geweest. Blijft een leuk museum! Extra leuk omdat er nu werk hing dat Nora met haar klasgenoten had gemaakt.

Foto's bekijken op Flickr