Juli

Ophof

Net even richting Pieterskerk gefietst, voor de Rembrandtdagen, altijd een leuk evenement in onze binnenstad. Maar het was me echt te warm, dus ik ben vrij snel weer naar de koelte van thuis gevlucht. Die arme figuranten in hun wollen kledij. Respect. Gisteren de hitte overigens iets langer getrotseerd en naar Den Haag geweest voor het Fotomuseum voor de Collectie Ophof.

Lees verder

Hitte

Hier lijkt de hitte van begin juni definitief achter ons te liggen, maar in de rest van Europa is het veel te warm. Het ene na het andere record wordt gebroken. Branden in o.a. Griekenland, toeristen (maar natuurlijk ook bewoners) in veel delen van bijvoorbeeld Italie en Spanje die niet meer weten waar ze nog verkoeling kunnen vinden.

Ook in veel delen in de rest van de wereld is het te warm. En dan is het pas juli, de piek ligt meestal in augustus! Klimaatverandering icm de El NiƱo (hier helder uitgelegd in een NOS explainer), dit voorspelt niet veel goeds.

Lees verder

Op pad

Had afgelopen week vrij genomen. Rustig aan gedaan, maar zo'n week loopt vreemdgenoeg toch altijd bijzonder snel weer vol. Zondag naar Amsterdam voor een BBQ, lekker in de zon bij het IJ zitten kletsen. Gedurende de week een aantal groepslessen gevolgd in de sportschool. Begin van de week ook maar weer eens een massage meegepakt, toch fijn als alles weer net wat gesmeerder loopt. Eens kijken of ik de Barbenheimer combi nog in de bios kan voltooien.

Lees verder