Je bent fan of je vindt het helemaal niets. De films van Wes Anderson. Ik ben fan, films als The Grand Budapest Hotel, heerlijk. Dus als hij weer een nieuwe heeft, ben ik erbij. Zo ook met zijn elfde film, Asteroid City. Hoewel misschien de balans Design vs Inhoud bij deze wel iets teveel naar Design was doorgeslagen, heb ik me toch weer prima vermaakt.

Asteroid City
2023-06-08

In an American desert town circa 1955, the itinerary of a Junior Stargazer/Space Cadet convention is spectacularly disrupted by world-changing events.

  • Jason Schwartzman
  • Scarlett Johansson
  • Tom Hanks
  • Jeffrey Wright
  • Tilda Swinton
  • Comedy
  • Drama

Juist omdat hij zo'n ontzettend herkenbare stijl heeft, leent zijn werk zich overigens uitstekend voor door AI gegenereerde varianten. Gelukkig zijn die wel als zodanig te herkennen, je mist de hand van de meester. Of AI moet nog iets beter worden, dat kan natuurlijk ook.

Zo is er Lord of the Ring in de stijl van Wes Anderson

Maar ook bijvoorbeeld Star Wars, The Godfather, Pulp Fiction, Alien, Jurassic Park, Harry Potter en ga zo maar door. Pff.