Tijd

Af en toe lees je weer zo'n bericht over hoe weinig er gelezen wordt in Nederland, bijvoorbeeld 'Nederlandse jongeren behoren tot de slechtste en minst gemotiveerde lezers ter wereld' en dan word ik echt een beetje verdrietig. Wat kan een goed boek toch heerlijk zijn! Nu ik weer wat vaker in de trein zit, kan ik er bovendien echt weer even voor gaan zitten.

En dan had ik de laatste tijd ook nog de mazzel dat ik steeds een nieuwe goeie te pakken had. Dat is niet altijd het geval helaas, dan leg je de een na de ander weg. Nu dus niet. Ik las eerst Time and Time Again van Ben Elton. Een boek over tijdreizen, waarin een gezelschap Engelse wetenschappers probeert de Eerste Wereldoorlog te voorkomen, maar alles alleen maar veel erger maakt. Ik hou wel van boeken over tijdreizen en alt history, mits goed geschreven. Zoals deze.

Time and Time Again - Ben Elton
Gepubliceerd 2014-11-03 • 397 pagina's

If you had one chance to change history... Where would you go? What would you do? Who would you kill? It's June 1, 1914 and Hugh Stanton, ex-soldier and celebrated adventurer is quite literally the loneliest man on earth. No one he has ever known or loved has been born yet. Perhaps now they never will be. Stanton knows that a great and terri…

  • Time travel

Daarna The Invisible Life of Addie LaRue van V.E. Schwab. Ook wel tijd-gerelateerd. Over een meisje in 't Frankrijk van 1714 die haar ziel verkoopt om onder een huwelijk uit te komen. Daarna is ze onsterfelijk maar vergeet iedereen haar steeds zodat ze uit hun beeld is verdwenen. Interessant concept en vervolgens goed uitgewerkt.

The Invisible Life of Addie LaRue - V. E. Schwab
Gepubliceerd 2020-10-06 • 448 pagina's

In the vein of The Time Traveler’s Wife and Life After Life, The Invisible Life of Addie LaRue is New York Times bestselling author V. E. Schwab’s genre-defying tour de force. A Life No One Will Remember. A Story You Will Never Forget. France, 1714: in a moment of desperation, a young woman makes a Faustian bargain to live forever—and is cur…

  • Fiction

Net begonnen aan Babel: An Arcane History van R.F. Kuang. Ben nog niet heel ver, pas 1x mee van Leiden naar Amsterdam en terug gereisd, maar veelbelovend tot nu toe.

Babel - R. F. Kuang
Gepubliceerd 2022-08-23 • 560 pagina's

From award-winning author R. F. Kuang comes Babel, a thematic response to The Secret History and a tonal retort to Jonathan Strange & Mr. Norrell that grapples with student revolutions, colonial resistance, and the use of language and translation as the dominating tool of the British empire. Traduttore, traditore: An act of translation is al…

Hopen dat mijn volgende selectie ook een goeie blijkt te zijn!