Hittegolven in delen van Azie en nu ook in Spanje. Nu al. In april! En dan lees ik dit soort dingen in de krant, Geen extra belasting op vliegreizen en geen vleestaks. Minister Jetten laat veel concrete maatregelen voor het klimaat links liggen. Vleeseters, luchtreizigers en huiseigenaren kunnen gerust zijn: er komen geen extra heffingen. De woensdag gepresenteerde klimaat-plannen draaien vooral om subsidies.

Daarnaast zag ik onlangs bijgevoegde video Global Warming: The Decade We Lost Earth, ontzettend frustrerend om te zien hoeveel er al bekend was en hoe weinig er voor nodig was om alle goede intenties om zeep te helpen met desinformatie en schimmige politieke acties.

Daarom ga ik eind volgende maand naar de supportdemo voor de blokkade van de A12 door XR. Wilde vorige keer al gaan, maar toen werd mijn reisgenoot helaas ziek. Nu een nieuwe poging. Tijd om iets meer te doen dan enkel dingen liken op Twitter, want ik ben bang dat we er daarmee niet gaan komen..