Bitwarden

Gebruik al een paar jaar de password manager Bitwarden, maar voor het gemak stonden er nog steeds veel wachtwoorden opgeslagen in allerhande browsers op allerhande devices. Niet ideaal natuurlijk. Op werk zijn we momenteel bezig met ISO 27001 certificering, dus ik heb nu een focus op verbeteren van security van systemen en werd me er extra van bewust dat dit dus een ongewenste situatie is.

Dus nu overal de Bitwarden plugin geïnstalleerd en goed geconfigureerd, zodat ik niet meer in de verleiding kom om wachtwoorden op te laten slaan waar ze niet horen, en in alle browsers de opgeslagen wachtwoorden laten vergeten. Nu misschien nog eens een Yubikey kopen, maar dat is eentje voor later.

Hier ben ik al heel blij mee. Mocht je meer info willen, ik vond onderstaande video wel een goeie uitleg over werken met Bitwarden.